Toffe tips voor woensdag 1 november

Uitjes

Door Willemijn – Heb jij vandaag zin om de kids – op woensdagmiddag – lekker mee naar buiten te nemen? Of plof je liever in een ‘luie stoel’ voor een mooie theatervoorstelling of film. Het kan allemaal. Zie hier onze woensdagmiddagtips. Voor elk wat wils! Veel plezier!

Ukkieconcert in de Nieuwe Regentes (10 uur en 11 uur)

Voor alle kinderen tussen ongeveer anderhalf en 4 jaar is er vandaag een ukkieconcert bij De Nieuwe Regentes. Ukkieconcerten zijn voor heel veel kinderen de eerste kennismaking met muziek. En die kennismaking moet natuurlijk leuk zijn. Daarom halen de muzikanten de peuters en (groot)ouders op in de tearoom van het theater. Samen ga je in een muzikale optocht naar het Ketelhuis. Daar kunnen de kinderen luisteren of ongedwongen zingen en bewegen. Ook komen er diverse instrumenten aan bod. Zo ontdekken de peuters nieuwe woorden, ritmes en bewegingen. Zingend en dansend wordt de voorstelling ook weer in een optocht afgesloten  gaan we na drie kwartier in optocht naar de tearoom. Daar kunnen de kinderen spelen en kleuren terwijl de ouders nog wat napraten. Op het moment van publiceren (woensdagochtend) waren er nog kaarten beschikbaar.

 Ukkie concert

Fotocredit: Theater de Nieuwe Regentes

Maak je eigen familiewapen of juwelenkist in het Museon

Het Museon is misschien wel het bekendste ‘gezinsmuseum’ van Den Haag. Momenteel kun je hier op de begane grond de prachtige, interactieve tentoonstelling ‘Ridders en Kastelen’. Wij zijn hier laatst gaan kijken, maar vonden niet alleen de expositie leuk. Vooral ook de bijbehorende workshop om zélf je eigen ‘familiewapen’ op een schild te schilderen vonden wij erg leuk. De kinderen krijgen tijdens de inloopworkshop een houten schild of een klein houten doosje die ze naar eigen inzicht mogen beschilderen. Natuurlijk met je eigen familiewapen. Zo kwamen wij thuis met een schild met roze hart en bloemetjes en eentje met een stoer zwart kruis en rode strepen. Maar vooral ook met heel veel trots over hun eigen creaties.

Schild maken

 

Ga klimmen bij de klimmuur (vanaf 13 uur bij klimmuur De Uithof en Klimmuur Hollands Spoor)

Heeft jouw kind geen hoogtevrees? Maar wel lekker sterk en een echte durfal? Kom dan vandaag naar de klimmuur bij De Uithof of bij Station Hollands Spoor. Want hier is het spannende evenement: klimmen voor kids plaats. Een klimmiddag speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud om te kennis te maken met het spectaculaire sportklimmen. Van 13.00 tot 17.00 kun je voor maar 5 euro per kind kennis maken met klimmen. Dit is inclusief alle benodigde materialen en instructie. De kinderen moeten wel onder begeleiding van een volwassene komen.

 Klimmuur Kids

Fotocredit: de Uithof Den Haag

Voor een klein prijsje naar de Lego Batman movie

In het Laaktheater kun je vandaag terecht voor de Lego Batman Movie. Dit is natuurlijk niet de nieuwste LEGO film, maar wel een heel spannende. En juist omdat het Laaktheater niet kiest voor de nieuwste films kunnen ze deze filmmiddag goedkoop aanbieden. Want voor 3 euro heb je hier al een hele middag vermaak. Vanaf 14 uur ben je welkom in het theater om lekker te knutselen en als om half 3 de film begint kun je lekker gaan genieten. Zelf vind ik Het Laaktheater een van de fijnste kleine theaters in Den Haag. Ze zijn daar zo kindvriendelijk, open en gezellig.

Lego Batman

Fotocredit: LEGO

Wandelen met de schaapsherder en knutselen in Meijendel

Een keer in de zoveel weken komt de schaapsherder naar Meijendel. Voornamelijk om de mooie duinen te laten begrazen, maar ook wel een beetje als attractie. Daarom kun je vandaag om 14 uur met de schaapsherder mee. Dit is een leuke en leerzame middag, lekker buiten met de kinderen. En als je daarna niet genoeg hebt van Meijendel kun je het combineren met een knutselmiddag bij de Tapuit, een klim-en klauterrondje in het Monkeybos of een pannenkoek bij de boerderij.

Meijendel

 

Dikkertje Dap

Een aantal weken geleden zijn wij naar Dikkertje Dap geweest. Wat een leuke film! In deze film, naar aanleiding van het liedje van Annie MG Schmidt ontmoet je Dikkertje en zijn beste vriend Raf. Elke dag spelen ze met elkaar, maar als Dikkertje vier jaar wordt, dan scheiden hun wegen. Want Raf kan niet naar school…..Raf is een Giraf. Vandaag kun je Dikkertje Dap niet alleen zien in de Pathé bioscoop, maar ook bij Theater Dakota in de Haagse wijk Escamp.

Dikkertje Dap

Fotocredits: Pathé bioscopen

 

Molen De Salamander

Een leuke activiteit die ook nog eens leerzaam is: ga langs bij molen de Salamander in Leidschendam-Voorburg. Een prachtig museum waar je ziet hoe vroeger op windkracht hout werd gezaagd. De molen is open op woensdag (en zaterdag) van 14-16 uur.

De Salamander

En er is nog veel meer…

Ben je al bij Freek Vonk’s GIF!  in Naturalis geweest? Wij waren er en vonden het erg leuk. Of ga vanmiddag langs bij Kooman’s Poppentheater voor een prachtige, écht klassieke poppenkastvoorstelling. En je kunt je kids  natuurlijk ook gewoon meenemen naar één van onze favoriete speeltuinen of fijne buitenplekken. Veel plezier vandaag!

GIF!

Kooman's

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart