11x Schaatsen in en om Den Haag

Uitjes

Door Willemijn – Wat is het toch jammer dat we de komende weken geen natuurijs kunnen verwachten, het lijkt namelijk regenachtig en rond de 10 graden te worden. Lekker schaatsen geeft mij dat fijne wintergevoel, koek, zopie, warme choco of kruidige glühwein er bij. Heerlijk! Om toch de ijzers onder te kunnen binden ben ik op zoek gegaan naar ijsbanen in en om Den Haag. Ik heb er meer verzameld dan ik dacht te gaan vinden. Hierbij een lijstje van 10 schaatsbanen – binnen maar vooral buiten – waar je vanaf nu en zeker ook deze kerstvakantie (en veelal ook daarna) terecht kunt om met de kinderen te schaatsen. Veel plezier!

Cool Event op het Kurhausplein

Natuurlijk de bekendste baan van Den Haag, die op het Kurhausplein. Hier ligt ongeveer 600m2 ijs om lekker rondjes te rijden. In Scheveningen kun je er een echt winters uitje van maken, want de ijsbaan is maar een van de onderdelen van Cool Event. Want hier staat aan de andere kant van het Kurhaus, bij de Pier ook een expositie van ijsbeelden. Zowel het schaatsen als de beelden zijn erg leuk om te bezoeken en zo’n bezoekje is een echt uitje.

Praktisch: De ijsbaan op het Kurhausplein staat tot en met 26 januari. De ijsbeelden kun je tot en met 12 januari bekijken. Schaatsen kost 6 euro per persoon. Je mag voor die prijs de hele dag in en uitlopen. Schaatsen zijn hier te huur. Alle informatie vind je op de site van Cool Event. De ijsbaan en de ijsbeelden zijn met Kerst en op Nieuwjaarsdag geopend.

Rondjes maken in De Uithof

De bekendste ijsbaan van Den Haag is natuurlijk De Uithof. Vroeger was het alleen een 400 meter ijsbaan, maar tegenwoordig kun je ook karten, klimmen (aanrader! lees hier), skiën en verschillende games spelen. Schaatsen kan hier op de 400 meter baan. Iedereen is welkom, maar houd wel rekening met de snelle rijders in de binnenbocht. Op de baan van de Uithof kun je ook met noren terecht, dat mag op de kleine baantjes meestal niet. Dus wil echt meters maken, lekkere rondjes rijden of je kind leren schaatsen op noren kies dan voor De Uithof.

Praktisch: Schaatsen op De Uithof kan elke dag. Toegang voor een kind is €5,95. Volwassenen betalen €8,45. Ook zijn er familiekaarten te koop. Extra leuk is de opa en oma woensdag. Dan betalen opa’s en oma’s slechts 4 euro om met de kleinkinderen te schaatsen. Schaatsen zijn te huur. Je vindt alle informatie over De Uithof op de website van De Uithof. Je kunt hier ook voor kinderschaatsles terecht.

Ice Event in Wassenaar

Net als afgelopen jaar staat ook dit jaar in Wassenaar weer een ijsbaan. Wij zijn hier vorig jaar een aantal keer geweest. Het is een leuke en gezellige baan. Onze ervaring is dat het in de middag wel wat drukker is dan ’s ochtends vroeg. Ideaal baantje om hier in de ochtend te gaan schaatsen als je kleine kinderen hebt.

Praktisch: Schaatsen in Wassenaar kan bijna elke dag. Op 1 januari is de baan geopend. Kinderen onder de 5 jaar mogen voor € 2,50 de hele dag de baan op. Ben je ouder dan 5 jaar, dan betaal je 5 euro. Schaatsen zijn te huur. Check de openingstijden voordat je gaat. Deze baan staat tot en met 15 februari. Dus je hebt nog de hele winter om een kijkje te gaan nemen.

schaatsen

Drijvende ijsbaan in Leiden

In Leiden schaats je op het water. Tenminste zo lijkt het, want op de gracht in de Binnenstad staat ook dit jaar weer een grote ijsbaan. Ik vind dit echt een heel gezellige ijsbaan, omdat hij zo leuk midden in het centrum ligt.  In het weekend kun je familieschaatsen 10.00 tot 12.00 uur met gezellige kindermuziek, schmincken en een bezoek van Olaf, Anna en Elsa uit Frozen. Wel is mijn ervaring dat het hier heel druk kan zijn. Als je genoeg geschaatst hebt, dan biedt Leiden voldoende vermaak voor een heel gezellige dag…

Praktisch: De Drijvende IJsbaan in Leiden is elke doordeweekse dag geopend vanaf 10 uur, in de weekenden kun je al om 9 uur schaatsen. Met Kerst en op Nieuwjaarsdag slapen ze  uit en ben je vanaf 12 uur welkom. Een dag schaatsen kosten 8,50. Dit is inclusief schaatshuur. Neem je eigen schaatsen mee, dan betaal je 2 euro minder. Alle informatie vind je hier.

kerstmarkt

Winterpret in Archeon

Archeon is een van de leukste musea in de regio. Tenminste dat vinden mijn kids. Deze winter kun je hier nog extra genieten. Want vanaf aankomend weekend (14 december) kun je tijdens een museumbezoek ook lekker schaatsen. De ijsbaan is gratis als je in het park bent. Wil je alleen schaatsen en niet het museum bezoeken? Dat kan ook. Ben je uitgeschaatst? Dan kun je weer gaan genieten van de oertijd, de Romeinen of de mensen uit de Middeleeuwen. Misschien bekijk je tussen het schaatsen door wel een riddergevecht.

Praktisch: De ijsbaan is overdekt en ligt in het museum. Alle museumbezoekers zijn welkom om te schaatsen. Er zijn ook schaatsen te huur, maar vergeet niet je handschoenen. Hier vind je alle informatie. De museumkaart is geldig in Archeon. Archeon is met de kerstdagen geopend, op oudjaarsdag en op nieuwjaarsdag is het park gesloten.

Foto: Archeon

Winters Delft

De ijsbaan van Delft staat dit jaar weer op dezelfde locatie als vorig jaar. Dit jaar ben je welkom in de TU wijk om lekker te zwieren over het ijs. De ijsbaan in Delft is groot, wel 800m2. Er is horeca bij, ze hebben discolichtjes opgehangen en proberen er een gezellige boel van te maken.

Praktisch: Winters Delft is geopend van 9 tot 21 uur. Met kerst en met op oud- en nieuwjaarsdag ben je hier ook welkom, wel zijn er aangepaste openingstijden.  Een dagkaart kost 5,50 en voor 5 euro huur je schaatsen. Je mag ook hier je eigen schaatsen meenemen, mits het ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen zijn. Je vindt deze ijsbaan op de Mekelweg 8 in Delft. Winters Delft sluit weer na de kerstvakantie.

Fotocredits: Winters Delft

Schaatshal Leiden

De schaatshal in Leiden is voor mij een beetje nostalgie. Ik heb hier namelijk heel wat uurtjes op het ijs doorgebracht. Zowel met mijn broers als met school. De schaatsbaan is een ovale baan van ongeveer 220 meter om je rondjes te rijden. In het midden is een ijsvloer van 60 x 30 meter (ook ovaal) om lekker te zwieren. Op zondagochtend is er van 10.30 uur tot 12.30 uur familieschaatsen, dé kans om je kinderen te leren schaatsen. Op zondagmiddag kun je hier discoschaatsen. In de Kerstvakantie hebben ze hier speciale schaatslessen voor kinderen. Voor slechts 5 euro per les (1 uur) leren de kinderen de basis van het schaatsen.

Praktisch: Schaatshal Leiden ligt aan de Vondellaan in Leiden, op loopafstand van het station. De openingstijden verschillen per dag en kun je het beste zelf even online checken.  De kerstdagen en met oud en nieuw is de baan gesloten. Je mag voor 6 euro per persoon de baan op.  Ook hier zijn noren wel toegestaan.

Schaatsen

Schaatsen in Naaldwijk

Ook in Naaldwijk kan vanaf aanstaande vrijdag geschaatst worden. In het winkelcentrum opent namelijk vrijdag 13 december op 16 uur een schaatsbaan. De opening is met een schaatsdisco en met een kerstparade. Vanaf zaterdag kun je komen schaatsen tijdens de openingstijden van de winkels. Naast het Naast het schaatsen zijn er diverse gezellige kerstactiviteiten georganiseerd. Zo komt de Kerstman langs en zijn er diverse muzikale optredens. Schaatsen kun je zelf meenemen of lenen van het winkelcentrum. Reken er wel op dat je borg moet betalen. Tot 4 januari is de ijsbaan geopend. Beide kerstdagen en nieuwjaarsdag is de schaatsbaan gesloten.

Plaswijckpark heeft ook een ijsbaan

Wil je met de kinderen naar een fijne speeltuin en lekker schaatsen? Dan is Plaswijckpark een goede tip. Hier heb je een grote buitenspeeltuin, een heel toffe binnenspeeltuin én nu ook een ijsbaan. De ijsbaan is niet zo groot, maar biedt voldoende vermaak. Ze hebben hier ook een soort duwstoelen, waarop kinderen kunnen zitten en jij ze over het ijs kunt duwen. Mijn jongste twee vonden dat misschien wel leuker dan ploeteren op de dubbele ijzers.

Praktisch: De ijsbaan is een attractie van het park en is dus gratis als je het park bezoekt. Ook kun je gratis schaatsen lenen. Handschoenen zijn wel verplicht en moet je meenemen. Er is een gedeelte voor de kleinste schaatsers en een stuk voor betere schaatsers.

Plaswijck

Silverdome Zoetermeer

Silverdome in Zoetermeer is ook weer geopend. Je kunt hier lekker komen schaatsen op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Op woensdag is er zelfs een kinderdisco en is het kidsmiddag. De ervaring leert dat hier in de vakantie extra activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Deze staan nu nog niet op de website.

Praktisch: Voor €5,50 kun je lekker komen schaatsen. Schaatsen zijn te huur voor 5 euro per paar. Vanaf eerste kerstdag tot en met nieuwjaarsdag is Silverdome gesloten. Alle info en tijden van clinics en activiteiten vind je op de site van Silverdome.

So nice

Ice Paradise in Leidschenhage

In winkelcentrum Leidschenhage staat denk ik wel de grootste tijdelijke ijsbaan van de regio. Hier kun je zwieren over 1000m2 ijs. Wij zijn dit jaar al een aantal keer geweest en elk bezoek is weer leuk. De ijsbaan is opgezet boven het water. Dat merk je overigens niet als je eenmaal binnen bent. Er zijn voldoende pinguïns en beren voor de kids die het nog moeten leren. het kan druk zijn, vooral ’s middags in de weekenden. Wil je met kleine kinderen schaatsen, ga dan een beetje vroeg.

Praktisch: Ice Paradise in Leidschenhage is elke dag geopend. Ook op nieuwjaarsdag. Voor de openingstijden kijk je even op de site van Ice Paradise. Entree is 6 euro. Zijn je kind lekker vroeg wakker, zoals de mijne, dan kun je op zaterdag en zondag voor 10.30 uur goedkoop schaatsen, namelijk voor € 3,50. Dat zou mijn advies zijn, want dan is het meestal nog lekker rustig en zijn er voornamelijk gezinnen met jonge kids.

Fotocredits: Ice Paradise

Ranja en rosé ontvangt voor dit bericht geen geld of vergoeding.

Check voordat je gaat schaatsen even de site van de ijsbaan, je wilt immers niet voor een dichte deur staan.

 

Delen:


Bekijk op kaart

11x Schaatsen in en om Den Haag

Den Haag, Kurhaus, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart