Weer veel leuke Weekendtips – 11 en 12 augustus

Vuurwerk festival 11 en 12 augustus
Uitjes

Door Willemijn – Wij hebben afgelopen weken genoten van een toffe vakantie in Duitsland. Maar zijn nu ook weer blij om lekker thuis te zijn. Met het mooie weer van de laatste weken zijn we heerlijk naar het strand geweest en ondanks het wat onstuimige weer de laatste dagen hebben we volop genoten van Den Haag. Er is namelijk, ondanks dat het vakantie, voldoende te doen in en om de stad. Ik heb dus weer een mooie verzameling van toffe tips voor dit weekend bij elkaar verzameld.  Je kunt bijvoorbeeld gaan genieten van het Hollands Historisch Festijn, naar een open dag in de bollenstreek, een festival in het park of fijn naar een van de leuke vakantieworkshops in het museum. Veel plezier!

Zaterdag en zondag

Hollands Historisch Festijn

Het Hollands Historisch Festijn is een festival op en rondom het Binnenhof. Tijdens dit festival herhaalt de geschiedenis zich. Van de Graven van Holland, de strijd om het Graafschap, de Stadhouders, Napoleon, ons Koningshuis, de Tweede Wereldoorlog tot heden met onze Regering: de overheveling van de macht van de adel naar het volk. Alles komt aan bod. Zo kun je gaan genieten van echte schouwspelen met Ridders en Jonkvrouwen op het Binnenhof. Ik schreef er gisteren al een blog over, met alle informatie die je nodig hebt voor een leuk bezoek aan dit historisch evenement.

Hollands Historisch Festijn

Bloemen plukken bij De Pluktuin Noordwijkerhout

Dit weekend kun je heerlijk gaan bloemen plukken in Noordwijkerhout. Achter een woonhuis vind je een pluktuin waar je met de kids welkom bent om te eigen bod te plukken. De bloemen kosten 1 euro per 3 stelen. Ben je klaar met plukken, dan hangt er een spaarpotje waar je gepast, met cash, je bloemen afrekent.

Pluktuin Noordwijkerhout

Schatzoeken tijdens een Trashure Hunt

Trashure Hunten is ‘schatzoeken’ op het strand. En dan niet met een metaaldetector zoeken naar glimmende en waardevolle spullen. Tijdens een Trashure Hunt ga je op jacht naar afval. Want allerlei dingen die mensen op het strand achterlaten kun je nog prima gebruiken als grondstof voor een kunstwerk. Of gewoon omdat het zo lekker opruimt. Immers: een schon strand willen we toch allemaal?

Praktisch: TrashUre Hunt daagt iedereen uit om deze zomer mee te en het strand te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan een schoon strand. Er wordt elke dag gehunt: en wel bij laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in). Check deze Facebook pagina voor de tijden.

Fotocredits: Website Trashure hunt

Oranjefeesten en Kermis in Wassenaar

In Wassenaar staat de Kermis. Maar naast een kleine kermis organiseert de Oranjevereninging ook een ouderwetse feestweek. Ik ben geboren en getogen in Wassenaar en heb bijzonder goede herinneringen aan deze week. Vandaag kun je op het marktterrein op de Berkheistraat kijken naar mooie oldtimers, kinderen kunnen deelnemen aan een spuitdemonstratie van het brandweermuseum. Zondag staat een traditioneel evenement op het programma, namelijk ringsteken te paard en ringsteken vanuit een paard en wagen. Dit is best wel indrukwekkend om eens aan de kinderen te laten zien. Ook kun je de beste koopjes scoren tijdens een vlooienmarkt.

Praktisch: De kermis staat op de Dr. Mansveldkade en de activiteiten zijn op het marktterrein. Het programma vind je hier.

Ringrijderij_(ringsteken)

Naar de film (Pathé, Filmhuis Den Haag of Theater Lumen)

Ik vind een uitje naar de film wel echt bij vakantie horen. Wij zijn afgelopen week naar het Filmhuis geweest om te kijken naar Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer. Een spannende kinderfilm voor kinderen van 6 jaar en ouder. Ik schreef er een blog over. Maar ook in andere bioscopen, zoals Pathé of Theater Lumen (Delft) kun je dit weekend gaan kijken naar een leuke film.

Filmhuis Den Haag

Roofvogelshow in Plaswijckpark

Op ongeveer 20 minuten rijden van Den Haag vind je Plaswijckpark. Dit leuke park bidet heerlijk vermaak voor kinderen. Het is eigenlijk een mooie speeltuin. Maar vandaag en morgen is een bezoekje extra leuk. Dan kun je namelijk genieten van een spannende roofvogelshow.

Praktisch: Zaterdag 11 augustus start de show om 15:00 uur. Zondag 12 augustus wat eerder, dan start de show om 11:30 uur. De roofvogelshow is op de picknickweide achter in het park, naast de steiger van de rondvaartboot.

Roofvogelshow

Zaterdag

Open dag in de Bollenstreek

Vandaag is de Agrarische Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’. Je kunt een kijkje gaan nemen bij zeven bedrijven aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout, die van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren open zetten voor het publiek. Bezoekers kunnen kennismaken met de geheimen van de teelt en verwerking van bloembollen en vaste planten. De kwekers leiden u rond in hun bedrijf en je kan alles vragen wat je wil weten. Ook een melkveehouderij en een bedrijf in gewasbeschermingsmiddelen doen mee aan Bollenstreek in Bedrijf 2018. Ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals een springkussen en sjoelen. Alle informatie over deze open dag kun je vinden op deze site.

bloembollen

Internationaal Vuurwerk Festival

In Scheveningen vindt vanavond de eerste avond van het Intenationaal Vuurwerk Festival plaats. Vandaag kun je gaan kijken naar de vuurwerkkunsten van België om 21.45 uur en van Engeland om 22.30 uur. Mochten je kinderen al wat ouder zijn, of gewend zijn om wat later te gaan slapen dan is dit wel een evenement om eens een bezoekje te brengen. De vuurwerk artiesten zijn echte professionals en dat is zeker wel te zien. Naast de spectaculaire vuurwerkshows is er dit jaar wederom entertainment op drie verschillende podia met muzikale optredens, acts, dansgroepen en liveoptredens van de Crazy Piano’s. Het entertainmentprogramma begint al overdag en vindt over de gehele boulevard plaats.

Praktisch: Het evenement trekt heel veel bezoekers en er wordt dus ook dit jaar weer grote drukte verwacht. Het is dus verstandig om met de fiets te komen. Alle informatie over het festival vind je op deze site. Hier vind je ook het entertainmentprogramma.

Vuurwerk festival scheveningen

Boerderijfeestje met pannenkoeken bij BuytenDelft

BuytenDelft is een heerlijke kinderboerderij voor kinderen en leuk voor ouders. Helaas geldt er voor de waterspeeltuin nu een negatief zwemadvies, maar daarom hoef je de boerderij zeker niet te mijden. Hier hebben ze namelijk vanaf dit weekend tot het eind van de zomervakantie een leuk programma. Kinderen kunnen naast de ‘standaard’ dingen als pony rijden ook een melkkoe melken, lasso werpen of een potje sjoelen. Daarnaast begint om 16.30 uur een heus pannenkoekenfeestje. Voor 5 euro per kind kun je zelf je pannenkoek versieren en een lekker glaasje limo drinken. En de horeca is ook voor ouders een fijne plek voor een gezellige zaterdagmiddag.

Laatste dag op de Bouwspeelplaats Mariahoeve

Timmeren, zagen, klussen en knutselen. Dat kan in de Bouwspeelplaats in Toverbosch (op de grens van Mariahoeve en het Bezuidenhout). Hier kunnen kinderen onder begeleiding van hun ouders, of een andere volwassene, meetimmeren aan een echt kasteel. Maar ook je eigen zeepkist kun je maken om als een coureur over het terrein te racen. Deze zaterdag is je laatste kans om te komen bouwen. De speelplaats is extra lang geopend: van 9 tot 17 uur. Daarnaast is er om 12 uur een zeepkistenrace én wordt er eind van de dag een BBQ georganiseerd.

Praktisch: Je vindt de Bouwspeelplaats in het Toverbosch, het terrein achter zwembad Overbosch. De speelplaats is geopend tussen 9 en 17 uur. Alle informatie vind je op de site van de Bouwspeelplaats.

Bouwspeelplaats Mariahoeve (1)

Zondag

Hakim op zijn Best in het Zuiderparktheater

Hakim, de mimespeler die je waarschijnlijk wel kent van Sesamstraat, heeft een nieuwe, interactieve theatershow, Hakim op z’n best, waarin hij zich niet alleen richt op kleine, maar ook op grote mensen. En juist daarom is deze show leuk voor kids eén ouders. De problemen uit de grotemensenwereld dienen daarbij als inspiratie. Met veel humor vertaalt Hakim deze problemen naar de wereld van kinderen, waarbij het altijd weer een verrassing is waar hij het precies over gaat hebben. In zijn shows variëren de onderwerpen van bijvoorbeeld een wonderlijk iets uit de sprookjes van Duizend en één nacht tot gekkigheid met stoere cowboys en indianen of picknickperikelen in de buitenlucht. Ofwel: tijdens Hakim op z’n best is álles mogelijk.

Praktisch: De voorstelling begint om 15 uur in het Zuiderparktheater. Je kunt kaarten het beste online bestellen, dan zijn ze namelijk goedkoper dan aan de deur én je krijgt een gratis consumptiemunt. Bestellen doe je via deze site van het theater. Veel plezier.

hakim

De laatste Zondag in het Park (Zoetermeer)

De laatste Zondag in ‘t Park van 2018, jammer, want dit kleinschalige festival biedt heel veel. Maar laat je zakdoek thuis en geniet nog één keer met volle teugen, Want ook deze week staan er weer leuke, creatieve activiteiten voor jong en oud op je te wachten in het Nicolaaspark in Zoetermeer.

Rupsje Nooitgenoeg in Theater de Generator in Leiden

In deze voorstelling, gebaseerd op het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg, beleven kinderen hoe een hongerige rups zich hapje voor hapje voorbereidt om uit te groeien tot een prachtige vlinder. De voorstelling wordt gespeeld door twee acteurs. Zij nemen kinderen en ouders letterlijk mee door alles wat de rups eet. En omdat Theater de Generator onderdeel is van een misschien iets alternatieve vrijplaats zal het je misschien niet verbazen dat dit rupsje zich tegoed zal doen aan heerlijke vegan hapjes.

Praktisch: De voorstelling vindt plaats zondag 12 augustus 2018 in Theater De Generator, Middelstegracht 36 in Leiden. Kaarten kosten 9,06 euro per kind en  3,82 euro voor een volwassene. Informatie over deze bijzondere voorstelling vind je hier.

Dijkenworkshop in Science Centre Delft

Weet jij hoe je een goede dijk bouwt? Waarom is het belangrijk dat een dijk meer is dan een hoopje zand? Tijdens de dijkenworkshop in Science Centre Delft leer je alles over dijken. Je leert hoe je een stevige dijk bouwt en kunt je eigen dijk ontwerpen, bouwen en testen.

Praktisch: Bij mooi weer is de workshop in de binnentuin. De workshop is gratis bij een bezoek aan het museum en voor kinderen van alle leeftijden. De eerste workshop start rond 12.00 uur, maar let op soms is het misschien even wachten op een plekje.

Familie-atelier in het Gemeentemuseum

In het Gemeentemuseum kun je zondagmiddag samen met je kind lekker knutselen. Wij namen hier afgelopen week een kijkje en waren onder de indruk van het professionele atelier en de enorme hoeveelheid, goed gesorteerde, knutselmaterialen. Het is een familie atelier, dus het is de bedoeling dat je samen met je kind komt knutselen. Als het niet heel druk is, is het ook prima om je kind even alleen te laten knutselen terwijl jij het museum bekijkt.

Praktisch: Het familie atelier vind je in het Gemeentemuseum op de begane grond. Deelname is gratis. Toegang tot het museum is voor kinderen ook gratis. Het atelier is geopend tussen 12 en 16 uur. Je kunt na deelname je zelfgemaakte kunstwerk direct meenemen.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding in dit overzicht met tips voor het weekend. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart