Vandaag: 112-dag in het Zuiderpark (23 augustus)

Uitjes

Door Willemijn – ‘Mama, ik denk dat ik brandweerman wil worden’ of ‘Papa, waarom ben jij geen agent op een motor?’ Dit zijn uitspraken die mijn kinderen kunnen doen. En volgens mij hebben heel veel stoere jongens en meiden de wens om brandweerman of politieagent te worden als ze later groot zijn. Vanwege die enorme aantrekkingskracht én omdat het natuurlijk ook goed is voor kids en ouders om te zien en te horen wat de hulpdiensten allemaal doen, wordt vandaag de 112-dag Haaglanden georganiseerd. Brandweer, politie, ambulancediensten en vele andere hulpdiensten laten je, vandaag in het Zuiderpark, hun werk van heel dichtbij zien.

Meer dan 100 voertuigen en heel veel demonstraties

Op de 112-dag Haaglanden kun je in het Zuiderpark een kijkje gaan nemen bij de Brandweer, de Politie en ambulancediensten, maar er zijn nog heel veel andere hulpdiensten. Je leert vandaag wat er gebeurt als iemand 112 belt, je ziet wat we doen aan ‘Rescue’ in het buitenland of je maak je kennis met de Reddingsbrigade. In het park staan meer dan 100 voertuigen, maar er zijn ook 2 demo arena’s waar de hele dag spectaculaire demonstraties gegeven worden. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar de hondendemonstratie, een demonstratie boeven vangen of een demonstratie van de traumahelikopter. En als je eind van de middag komt dan kun je genieten van een echte Brandweer schuimparty.

Praktisch

Alle informatie over de 112-dag Haaglanden kun je vinden op hun site. De 112 dag vindt vandaag plaats in het Zuiderpark. Om 10 uur begint het en het duurt tot 16.30 uur. De dag is gratis toegankelijk. Aangeraden wordt om niet met de auto te komen, maar met de fiets of het openbaar vervoer. Op het 112 terrein is horeca aanwezig, maar pinnen is niet mogelijk. Ben je dus van plan om hier iets te kopen, neem contant geld mee. Ook is Dunea aanwezig voor gratis drinkwater uit de duinen. Neem wel zelf een flesje mee.

Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor deze tip.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Vandaag: 112-dag in het Zuiderpark (23 augustus)

Zuiderpark, 2533 Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart