Toffe tips voor woensdag en donderdag (2 en 3 augustus)

Uitjes

Door Willemijn – Normaal ben je van mij alleen een verzameloverzicht met leuke tips gewend in het weekend. Maar ik kwam voor vandaag en morgen zo veel leuke en interessante dingen tegen dat ik het niet kon laten om ze met jullie te delen. Kijk dus snel wat er de komende dagen allemaal te doen is. Veel plezier!

Glas beschilderen bij het Geertje (woensdag en donderdag in Zoeterwoude)

Het Geertje is natuurlijk elke vakantiedag leuk om te bezoeken. Maar op woensdag en donderdag kun je op de creazolder lekker knutselen. Je kunt namelijk een mooi kunstwerk maken op een glazen fles of potje. Bij de start kun je kiezen uit verschillende soorten glas om te beschilderen. En afhankelijk van je creatieve bui kun je uit de losse pols iets maken of gebruik maken van een voorgetekend boerderijdier die je mooi met verf inkleurt en versiert. Meedoen kan tussen 11 en 16 uur. Het is een inloopworkshop, dus reserveren is niet noodzakelijk. De kosten om deel te nemen zijn €4,- per kind.

2 en 3 augustus glas geertje

Familierondleiding voor Ridders en Prinsessen (woensdag, Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten)

Ridders en prinsessen opgelet! Want vandaag kun je een kijkje nemen in een eécht kasteel. Bij Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten kunnen families met kinderen van 6 t/m 12 jaar genieten van een speciale familierondleiding met het thema ‘kasteelbewoners!’. Tijdens dit interactieve programma gaan de kinderen samen met hun (groot)ouders en een gids op avontuur door het kasteel. Je maakt kennis met de gebruiken van de families die op Duivenvoorde woonden. Tijdens deze rondleiding gebruik je bijna al je zintuigen: je ogen en oren natuurlijk, maar ook je handen en zelfs je neus! De rondleiding eindigt op de kinderzolder waar je van alles kan doen: echte voorwerpen bekijken en vasthouden bijvoorbeeld, of een schilderij naspelen.

Praktisch: De rondleiding begint om half 3 en duurt ongeveer 75 minuten. Het is de bedoeling dat de kinderen worden begeleid door een volwassene. Om zeker te zijn van een plekje, kun je alvast kaartjes kopen via de webshop van het Kasteel.

Dag van het Kasteel (1)

Workshop Crazy Glider (woensdag, Science Centre Delft)

Heb je altijd al willen weten waarom vliegtuigen kunnen vliegen? Kom dan naar de workshop Grazy Glider in Science Center Delft. Want in een uur maak je niet alleen je eigen zweefvliegtuig, je ontdekt ook waarom jouw vliegtuigje kan vliegen. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kost € 3. Daarnaast moet je ook nog de toegang tot het museum betalen. Het is niet noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Je kunt dat woensdag doen bij het museum. De workshops starten om 11 uur, 12 uur, half 2 en half 3.

2 en 3 augustus Grazy Glider

Uilenballen pluizen (woensdag in Meijendel)

In de duinen leven onder andere herten, konijnen, vossen en uilen. Zo ook op de zolder van bezoekerscentrum de Tapuit. Want daar heeft een kerkuilenechtpaar een nest met jongen. En die uilskuikens eten heel veel. Maar wat eten uilen eigenlijk? Dat kun je woensdag onderzoeken, door hun braakballen uit te pluizen. Want in braakballen zitten de kleine restjes die de uilen niet kunnen verteren. En met de prachtige vondsten maken de kinderen een mini-museum.

Je kunt om 14:00 en 15:00 starten. Per ronde is er plek voor 10 kinderen tussen 8 en 12 jaar . Wil je de uilen nu al zien, kijk dan hier. Voor meer informatie over deze interessante middag kijk dan even op de site van de Tapuit.

2 en 3 augustus uilenballen meijendel

 Cirque Moustache (donderdag in het Zuiderpark)

Misschien wel het leukste circus van Nederland: Cirque Moustache. Want dit kleinschalige en klassieke circus wordt gemaakt door 5 jonge, enthousiaste artiesten die er voor groot en klein een waar feestje van maken. In het Zuiderpark komt een echte tent te staan, er komt een circusdirecteur en een piste. Alle ingredienten dus voor een super leuke avond. Kijk snel op de site van het Zuiderparktheater voor kaartjes. En als je ze bestelt met de code Ranjazomer2017 krijg je een euro korting. Doe het snel, want dit circus wil je niet missen.

circus festival Zuiderpark

Knutselpier (donderdag op de Pier)

Creatieve kinders opgelet! Donderdag van 13 uur tot 16 uur kan je lekker komen knutselen met je vriendjes en vriendinnetjes bij de Knutseljuf op de Knutselpier. Samen met de knutseljuf maak je de mooiste creaties die je daarna natuurlijk mee naar huis mag nemen. Beleef, maak en doe! Weet jij al wat je wil hebben? Van windgongs, tot fotolijstjes, etuis en keycoards; met de knutseljuf maak je het allemaal! En voor de ouders? Die kunnen lekker een drankje drinken bij Bar de Pier, zodat de kinderen naar hartenlust kunt knutselen. Deze donderdag van 13.00 – 16.00 uur.

2 en 3 augustus pier

Rollend XXL (vanaf donderdag op het Malieveld)

Ben je dol van lekker eten? Gezellig aan lange tafels buiten genieten van een zomers sfeertje. Bezoek dan het festival Rrrollend XXL op het Malieveld. Vanaf 16 uur kun je weer genieten van meer dan 40 food en drinktrucks, een specialbier bar, cocktailbar en een muzikaal programma. Maar ook is er met een speciaal kinderprogramma ook aan de jongste festivalbezoekers gedacht. Komende dagen kun je dus heerlijk eten op dit culinaire food festijn.

2 en 3 augustus rrrollend

Zandschilderen (donderdag in bibliotheek Leidschenveen)

Kun je met zand schilderen? Een echt kunstwerk maken? Ja zeker! En kinderen tussen 9 en 12 jaar mogen dit donderdag gaan proberen in Bibliotheek Leidschenveen. Met ecoline en zand maak je eerst een ondergrond op papier. Terwijl dit aan het drogen is, maak je tekeningetjes van bootjes, vissen, zeevogels, schelpen, snorkelaars en wat er verder maar in je opkomt als je aan strand en zee denkt. Deze tekeningetjes knip je uit en plak je op je ecoline zandschilderij. Het resultaat is een prachtig zomers kunstwerk voor aan de muur. Wil je meedoen met deze workshop? Reserveer dan snel een plekje.

2 en 3 augustus kwasten

Maak je eigen mozaïek (donderdag in Muzee)

Muzee is een van onze favoriete musea in Den Haag. Kleinschalig, meestal niet te druk en heel leerzaam. Aanstaande donderdag is het weer mogelijk om een workshop mozaïeken te doen. Een superleuke les waarna je naar huis gaat met je eigen mozaïek aan de muur. En extra leuk is dat ook wat jongere kinderen mee kunnen doen Wel is het voor kinderen onder de acht de bedoeling dat ouders er bij blijven om een beetje te helpen. Wel is het handig om even een plekje te reserveren bij Muzee.

Muzee workshop 5

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart