Leuke tips voor woensdagmiddag – 24 januari – Start Nationale Voorleesdagen

Uitjes

Door Willemijn – Vandaag is de start van de Nationale Voorleesdagen. En dat merk je wel in de tips die ik voor vandaag verzameld heb. Hier zitten namelijk een aantal leuke voorleesochtenden of -voorstellingen in. Maar er zijn ook nog andere leuke uitjes voor deze woensdag. Kijk dus snel en veel plezier!

Peter en de Wolf in Bibliotheek Leidschenveen

In de bibliotheek in Leidschenveen komen een musicus en verteller van het Residentie Orkest het onvergetelijke en klassieke verhaal Peter en de Wolf van Serge Prokovjev vertellen. En natuurlijk is dit omlijst door de bekende muziek. Extra leuk is dat je deze middag aansluitend zelf een muziekinstrument proberen. Deze middag is speciaal voor kinderen van 4 – 8 jaar. Deze muzikale voorleesmiddag is een voorproefje van het familieconcert Peter en de Wolf dat op zondag 18 februari om 11:00 uur in het Zuiderstrandtheater plaats vindt.

Het verhaal gaat over Peter. Hij woont met zijn opa aan de rand van een bos. Van zijn opa mag Peter niet buiten het hek spelen, omdat er gevaarlijke dieren in het bos zijn. Peter is helemaal niet bang en op een mooie dag speelt hij, ondanks opa’s waarschuwingen, met zijn dierenvriendjes buiten het tuinhek. Dan verschijnt een grote, hongerige wolf die achter ze aankomt…..

Praktisch: Deze middag is gratis te bezoeken. Wel moet je even reserveren. Dat kan via tefoonnummer 070 – 353 76 60 of per e-mail op leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl. Je vindt bibliotheek Leidschenveen aan de Emmy Belinfantedreef 7 in Den Haag. De voorstelling begint om 14 uur.

Antonia voorlezen en knutselen in Bibliotheek Haagse Hout

In bibliotheek Haagse hout staat boek Antonia, geschreven door Anke de Vries, centraal. In dit boek vindt Antonia dat ze fantastisch mooi kan zingen en dat doet ze dan ook van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Maar ze drijft de dieren om haar heen tot wanhoop. Antonia voelt zich zwaar beledigd en vertrekt uit het bos. En dan komen de dieren erachter wat ze eigenlijk missen… tot er een vreemde vogel in het bos verschijnt….

Na het voorlezen is er de mogelijkheid om iets creatiefs te maken, dat bij de sfeer van het boek past.

Praktisch: Deze middag is gratis te bezoeken. Wel moet je even reserveren. Dat kan via tefoonnummer 070 353 75 50of per e-mail op haagsehout@bibliotheekdenhaag.nl. Je vindt bibliotheek Haagse Hout aan de Theresiastraat 195 in Den Haag. Het voorlezen begint om 14 uur.

Anke de Vries/ Piet Grobler

Pauline leest Ssst! De tijger slaapt bij Silvester in Zoetermeer

Silvester is een heerlijke kinderboekhandel in Zoetermeer. En een voorleesochtend is een aanrader voor kinderen en hun ouders. Pauline kan namelijk zo fijn voorlezen dat je peuter geboeid blijft luisteren. En als ouder leuk om goed op te letten en haar voorleestechnieken te onthouden voor thuis. Vandaag leest Pauline uit Ssst! De tijger slaapt. Dit belooft een extra gezellig uurtje vol verrassingen te worden.

Praktisch: Het voorlezen begint om 10.00 uur bij Silvester Boek en Spel in de Dorpstraat in  Zoetermeer. De kosten zijn € 2,- per kind.

tijgerslaapt

Fotocredits: Britta Teckenturp

Filmpremiere in Pathé: Diep in de zee

Vanaf vandaag draait er weer een nieuwe kinderfilm in de bioscoop. Bij Pathé kun je namelijk gaan kijken naar Diep in de zee.

Diep verborgen in een grot op de bodem van de oceaan leeft de eigenwijze octopus Diep, samen met een heleboel andere zeedieren. De mensheid heeft de aarde al lang verlaten en het land is onder water komen te staan. De rebelse Diep is reuze benieuwd naar wat er buiten de grot te beleven valt. Samen met zijn twee beste vrienden, een brutale garnaal en een wat domme zeeduivel, gaat hij tegen de regels in op ontdekkingstocht. Wat begint als een onschuldige middag verandert al snel in een grote ramp…..

Praktisch: Diep in de zee is een kinderfilm voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt hem gaan zien in alle drie de Haagse Pathé bioscopen.

Fotocredits/ alle rechten: The Thinklab, The Kraken Films

Stook een vuurtje bij Buytendelft

In Delft heb je een van onze favoriete kinderboerderijen van de regio, namelijk Buytendelft. En vandaag is een bezoekje extra leuk. Je kunt namelijk genieten van de warmte van een echt kampvuur in de Tipitent. En op dat vuur kun je je eigen brood bakken, popcorn laten poffen of je marshmallows smelten. Dus dat maakt een bezoekje aan deze kinderboerderij extra fijn. En ben je toch op de Korftlaan? Vergeet dan niet om De Papaver een bezoekje te brengen. Hier kun je namelijk een leuke speurtocht halen door de natuur.

Praktisch: Buytendelft is de hele dag geopend. Je vindt de kinderboerderij aan de Korftlaan. Het vuur wordt om 13 uur aangestoken. Als je iets lekkers op het vuur wilt maken, dan moet je daar wel een kleine vergoeding voor betalen.

 

Kapitein Onderboek in Theater Dakota

Vandaag draait er een  rebelse en ondeugende komedie voor het hele gezin in Theater Dakota, namelijk Kapitein Onderboek: Het eerste grote avontuur. Deze film vertelt het verhaal van twee fantasierijke lolbroeken, Sjors en Harold. Als ze hun schoolhoofd hypnotiseren, denkt hij dat hij de overenthousiaste, maar niet al te snuggere superheld Kapitein Onderbroek is. Maar deze grap van Sjors en Harold loopt al snel helemaal uit de hand…

Praktisch: De film draait om 16 uur in Theater Dakota. Je kunt kaarten bestellen door te bellen met de kassa op 070-3265509 of door een mailtje te sturen aan kassa@theaterdakota.nl. Je betaalt de kaarten vervolgens gewoon als je de film gaat zien. Het adres van het theater is Zuidlarenstraat 57
in Den Haag.

Fotocredits/ alle rechten: DreamWorks Animation

Swingen op de ijshockeybaan in Zoetermeer

Vanmiddag is het feest op de ijsbaan in Zoetermeer. Want hier gaan rond 14.30 uur de discospots aan voor een swingende ijsmiddag, tijdens de ijsdico. Dus houden jouw kinderen van schaatsen en van dansen, dan is dit een leuke activiteit.

Praktisch: Silverdome vind je in Zoetermeer aan de Van der Hagenstraat 20. Je bent  al voor € 5,50 welkom voor heb je een leuke middag disco- en ijspret! En als je je kaartjes online bestelt dan ontvang € 1,- korting! Gebruik hiervoor de kortingscode KIDSMIDDAGKADO

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart