Een creatieve woensdag voor iedereen van 1 tot 10 jaar

ballonnen 3
Uitjes

Door Willemijn – heb jij zin om vanmiddag iets leuks te doen met je kinderen? Kijk dan eens naar deze leuke tips voor vandaag, woensdag 6 februari. Fijne woensdag!

Ukkieconcert (1+)in Theater de Nieuwe Regentes

Heel leuk en leerzaam voor peuters in een Ukkieconcert. Tijdens een concert worden kinderen actief betrokken bij de geluiden die ze horen en bij de instrumenten die gebruikt worden. Ze leren mee te doen met en te bewegen op de verschillende ritmes. Ik ben met mijn jongste zoon wel eens gaan kijken en luisteren en hij vond het prachtig. Aanrader om te doen met je kind.

Praktisch: Om 9.30 uur en om 10.30 uur ben je welkom voor een Ukkieconcert in Theater De Nieuwe Regentes. Het is populair, dus online een kaartje kopen is echt aan te raden.

ukkieconcert

Het Zigeunermeisje, huilend op een steen (2+) in Theater de Veste

In Theater de Veste is een speciaal peuterfestival vandaag. Naast leuke voorstellingen is er ook een theatrale speeltuin ‘Het Kabouterbos’ in de foyer van het theater. Met een kaartje voor de voorstelling kun je daar ook lekker spelen. In deze voorstelling heeft het Zigeunermeisje er genoeg van om altijd maar huilend op die steen te zitten. Waarom zit ze nou toch ook in zo’n verdrietig liedje? Zat ze maar in een vrolijker liedje. Ze heeft haar wens nog maar net uitgesproken of er verschijnt een personage uit een ander liedje, en daarna nog een, en nog een… uiteindelijk is ze alles behalve alleen.

Praktisch: Deze grappige, muzikale voorstelling vol oud-Hollandse liedjes en vreemde figuren is te zien om 9.30 uur, 10.30 uur en om 11.30 uur. Kaarten bestel je online.

Het zigeunermeisje

Dikkie Dik en ik in Theater de Veste

Ook onderdeel van het theaterfestival voor peuters is de voorstelling over de aansprekende rode kater Dikkie Dik.  Hoe is het… om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op hele gekke plekken – of juist druk over de toetsen van de piano rent, danst met je beste vriendjes en stiekem in de vissenkom grabbelt, om daarna lekker te dromen van alle spannende avonturen die je mee maakt.

Praktisch: De voorstelling wordt gespeeld om 10.30 uur en om 14.30 uur in Theater De Veste. Kaarten bestel je online. Ook voor deze voorstelling geldt dat je ook toegang krijgt tot de speeltuin in de foyer.

Dikkie dik

Knutselen in het Kunst en Kids Café

Vandaag wordt in het Kunst en Kids Café geknutseld. De kinderen gaan, terwijl ze samen een kattenverhaal lezen, lapjeskatten maken. Het leuke van deze katten is dat ze in allerlei kleuren bestaan, dus je kan ze de kleuren geven waar jij blij van wordt!

Praktisch: De inloop is tussen 10.00 en 11.00 uur. De ouders kunnen de minimumleeftijd zelf inschatten, meestal rond de 2 jaar. Je kan van tevoren aanmelden (http://kunstenkidscafe.nl/knutselen/) of terplekke mee doen als er nog plaats is. De knutselochtend kost  €6 inclusief toegang tot het Kunst & Kids Café.

Kunst & Kids Café - Ranja en Rosé (6)

Noortjes grote muziekdroom in Theater de Diamant

In het Diamanttheater staat een actieve voorstelling op het programma. Noortje heeft een grote droom, namelijk ‘muziek maken’. Het begint allemaal met een muziekdoosje. De kinderen zien Noortje verdwijnen in de muziekdoos. Wanneer de muziek weer aan gaat komt Noortje uit de doos tevoorschijn met een tutu-rok en zingt ze over de mooie melodie die haar heeft betoverd. Ze danst net als het meisje in het muziekdoosje. Alleen er is iets met het meisje aan de hand. Kunnen de kinderen Noortje helpen?

“Noortje’s grote muziekdroom” is een theatrale liedjes- en dansvoorstelling. Een spetterend actief en vrolijk liedjesprogramma waarin de kinderen op verschillende instrumenten spelen en samen met Noortje een eigen lied maken.

Praktisch: De voorstelling is te zien in het Diamanttheater, Tarwekamp 3 in Den Haag. Je bent welkom om 14.30 uur. Kaartjes voor deze voorstelling bestel je online. De leeftijdindicatie is 4 jaar en ouder.

Diamant theater

Voorlezen en knutselen in de Bibliotheek

In Bibliotheek Haagse Hout wordt voorgelezen en geknutseld. Vandaag is het prentenboek Gulzige geit  aan de beurt. In het boek is Geit is gulzig. Ze heeft genoeg van gras. Maar als ze besluit eens iets anders te proeven, gaat het mis! Aansluitend aan het voorlezen wordt er ook in het thema van het boek geknutseld.

Praktisch: Iedereen is welkom tussen 14 en 15 uur. Toegang is gratis, wel is het verplicht om even aan te melden via de mail haagsehout@bibliotheekdenhaag.nl of telefonisch via 070-35375550

Voorlezen 2

Alle Fluiten, Snaren & Trommels

Ook in het Zeeheldentheater staat muziek centraal. Vandaag kunnen kinderen kennis maken met bijzondere soorten fluiten, snaren en trommels die de kinderen van huis uit vaak niet kennen. Een speels interactief programma waarin de oudste en nieuwere soorten instrumenten aan elkaar worden voorgesteld. Kinderen worden uitgedaagd om zelf te spelen. Zo spelen ze onder andere mee in het wasbord-orkest, leren ze lepels spelen, zingen ze en bewegen ze mee op een inspirerende reis over onze aardbol.

Voorlezen 2

Maak je eigen Space-robot in Museon

In Museon kunnen de kinderen knutselen met oude blikken, elektriciteitsnoer, stukken uit machines, doppen en allerlei andere schatten. Daar kun je namelijk heel mooie robots van maken. Mijn kids vinden het een fantastische knutselworkshop en maken elke keer weer een prachtige robot of spacemobiel.

Praktisch: De kinderen zijn de hele middag welkom. Het is vrije inloop. Je betaalt 3 euro per kind, daarvoor mogen ze lekker knutselen. Als ouders is het verstandig om er bij te blijven in verband met het gebruik van warme lijm.

gekke robots

Kinderkookcafé bij Paagman

Heb je een keukenprinses of prins thuis? Dan is het een aanrader om mee te doen met het Kicking Horse Kinderkookcafé. Tijdens het Kicking Horse Kinderkookcafé worden eenvoudige gerechten en maaltijden bereid met de kinderen. De kinderen krijgen speciale outfits aan, en zullen als heuse koks aan de slag gaan. Zo komen ze op een eenvoudige en leuke manier in aanraking met de bereiding en de smaak van voedsel.

Praktisch: Het Kicking Horse Kinderkookcafé is woensdag om 14:00 uur op de Paagman vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217) De toegang is 15,- euro. Aanmelden kan online en betalen gebeurt ter plaatse. Er wordt verzameld bij de kassa van de boekhandel.

kinderkookcaf-paagman

De Parapluvogel bij Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is altijd een leuk uitje. Dus ook dit weekend. Je kunt vandaag gaan genieten van de voorstelling De Parapluvogel. In deze spannende voorstelling vlucht de grote, roze Parapluvogel Sumba uit het tropisch regenwoud omdat haar boom is omgezaagd. Nu heeft ze geen huisje meer. Ze kruipt in een kist en wordt naar de haven van een klein, zonnig eiland verscheept. Daar ontmoet ze een lapjespoes en Wasco de Wasbeer. Samen gaan ze op zoek naar een huisje voor Sumba. Als Sumba plotseling verdwenen is wordt het spannend….

Praktisch: De Parapluvogel is vandaag om 14.30 uur te zien in het Poppentheater aan de Frankenstraat 66. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kaarten kun je online reserveren. Betalen doe je aan de kassa.

Parapluvogel

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Voor genoemde voorstellingen en events waren bij publicatie van dit artikel nog kaartjes beschikbaar.

Delen:


Bekijk op kaart

Een creatieve woensdag voor iedereen van 1 tot 10 jaar

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart