6 (gratis) top tips voor woe 6 juni

Uitjes

Door Willemijn – Vandaag, deze zonnige woensdag 6 juni zijn er diverse leuke (gratis) activiteiten voor je kids. Hierbij mijn top 6 voor een leuke zesde juni. Veel plezier!

NK Knikkeren (14-16.30 u, Leidschendam)

Houden jouw kids van knikkeren? Ga dan met ze vandaag naar de voorronden van het NK Knikkeren in Leidschendam-Voorburg. Van 14-16.30 uur kun je hier knikkeren en een plaats verdienen voor de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap knikkeren later dit jaar. Deze leuke en spannende voorronde is in winkelcentrum Leidschendam tegenover de Hema.

Fotocredits: NK Knikkeren

Tweedehands kinderkledingbeurs bij de Cantaloupe (Den Haag)

Vandaag (10.30 – 15.00 uur) is er in ‘verborgen stadsspeeltuin’ de Cantaloupe weer een 2e hands kinderkledingbeurs. In tal van rekken hangen goede tweedehands (veelal A-merken) kinderkledingstukken uitgestald voor een nieuwe eigenaar (maat 56-176). En terwijl jij shopt of geniet van wat lekkers bij het clubhuis, kunnen je kids heerlijk spelen in de speltuin of het (geopende) peuterbad. Zo leuk was shoppen nog nooit.

Zandkastelen bouwen voor professionals: WK zandsculpturen (Den Haag)

Houden je kids van het bouwen van zandkastelen? Dan moet je vandaag – of later deze week – echt even langs het Lange Voorhout fietsen. Daar is van 4 tot en met 12 juni 2018 het World Championship Sand Sculpting, ofwel standbeelden en sculpturen gemaakt van zand. Je zult verstelt staan wat deze kunstenaars voor prachtige zandbouwwerken weten te maken van enkel zand. Dit wereldkampioenschap op het gebied van zandsculptuur, vindt eens in de 3 jaar plaats; nu voor het eerst in Nederland. In totaal verrijzen er 9 grote zandkunstwerken van maar liefst 4 tot 5 meter hoog. Ga genieten en doe inspiratie op voor een eigen zandkasteel.

Workshop zegels en Pegels en meer in het Nutshuis (Den Haag)

De komende maanden zijn er allerlei gratis kinderworkshops in het Nutshuis in Den Haag die met geld en sparen te maken hebben. De eerste workshop is vanmiddag woensdagmiddag 6 juni van 14.00 – 15.30 uur. Tijdens deze workshop in het Nutshuis, krijgen alle kinderen een uniek spaarbankboekje met allerlei leuke opdrachten erin die zij – onder begeleiding van Spekkie Spaarduit –  tijdens de tentoonstelling kunnen doen. Bijvoorbeeld tussen laserstralen doorlopen. Dit is een vast onderdeel van de tentoonstelling. Leuk en leerzaam.

‘Toegang voor een Trui’ bij de Speeltuinvereniging Leidschendam

Ken jij de Leidschendamse Speeltuin Vereniging? Een heerlijke mooie grote speltuin waar je uren fantastisch kunt spelen. Je kunt er een abonnement kopen, of per keer betalen (euro 2,– per keer). Deze woensdag is er een speeldag voor het Leger des Heils. Voor iedereen (ook niet-leden) is de toegang gratis. Het enige wat jij kunt doen is een oud kledingstuk meenemen, zodat we samen weer heel veel andere kinderen blij kunnen maken. De middag staat volgepland met een heleboel gezellige oudhollandse spelletjes* en er wordt gezorgd voor limonade en hapjes! Het hek is open van 13.30 tot 17.30 uur.

Poppentheater ‘Koos en Kleppie’ bij stadsboerderij Molenweide (Den Haag, Laak)

Poppentheater Koos en Kleppie komt voor de allerlaatste keer naar Stadsboerderij Molenweide. Dit Haagse poppen duo (en poppenspeelster Mirjam Ghijsels) houdt er na 24 jaar mee op. Kom op woensdag 6 juni ook kijken en meedoen met de leuke voorstelling. De voorstelling (voor kinderen van 3-9 jaar) start om 14 uur en de toegang is gratis. Een fijne middag gewenst!

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor het plaatsen ervan.

Delen:


Bekijk op kaart

6 (gratis) top tips voor woe 6 juni

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart