De tofste tips voor dit weekend – 9 en 10 februari

Door Willemijn – Wat hebben we een regen gehad afgelopen week. Ik ben elke dag wel een keer flink nat geregend. Ook dit weekend lijkt het flink nat te worden; alhoewel zaterdag nog wel redelijk lijkt. Niet getreurd, er zijn weer heel veel leuke dingen te doen in en om Den Haag. Zo kun je genieten van mooie en grappige theatervoorstellingen, wordt het jaar van het varken ingeluid, kun je naar de kleuterbios of met een regenjas de natuur in. Lees snel verder voor de toffe tips die ik dit weekend voor je hebt uitgezocht. Wil je weten wat wij gaan doen dit weekend? Volg dan Ranja en Rosé op Insta.

Zaterdag

Chinees Nieuwjaar

Gisteren schreef ik er al een blog over: In de stad wordt vandaag het Chinees Nieuwjaar groots gevierd. In Den Haag woont de grootste Chinese gemeenschap van Nederland, dus er wordt net als elk jaar groots uitgepakt. Je treft een drakenoptocht, veel trommels en knallen, een Chinese markt en heel veel feestende mensen. Want zeg nu zelf: het jaar van het Varken wil je toch feestelijk openen?

Praktisch: De festiviteiten vinden plaats in de Wagenstraat, op het Spuiplein en op het Plein. Alle informatie over het programma vind je hier.

Lammetjes kijken en flesje geven bij ’t Geertje

Bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude zijn de eerste geitenlammetjes alweer geboren. Omdat ’t Geertje een boerderij is voor de productie van geitenmelk kunnen de lammetjes niet bij hun moeder drinken. Daarom worden de lammetjes met de fles grootgebracht. Kinderen mogen hier bij helpen, door de kleine lammetjes te verwennen met een flesje melk.

De lammetjes zijn nog klein en er zijn nog niet zo heel veel geboren, dus het kan zijn dan de flesjes even uitverkocht zijn en dat er een drinkpauze is. Dan mogen de kinderen natuurlijk wel met de kleine lammetjes knuffelen. . Dit betekent dat we op een dag verschillende pauzes inlassen zodat de lammetjes even rust hebben. Voorzichtig knuffelen kan natuurlijk altijd.

Praktisch: Boerderij ’t Geertje is op zaterdag geopend vanaf 10 uur en op zondag vanaf 11 uur. Elke dag begint de verkoop van de melkflesjes om 11 uur. Van ouders wordt verwacht dat zij hun kinderen begeleiden met het knuffelen en melk geven aan de geitjes. Boerderij ’t Geertje is te vinden op Geerweg 9 in Zoeterwoude.

De Parapluvogel bij Kooman’s Poppentheater

Kooman’s Poppentheater is altijd een leuk uitje. Dus ook dit weekend. Je kunt vandaag gaan genieten van de voorstelling De Parapluvogel. In deze spannende voorstelling vlucht de grote, roze Parapluvogel Sumba uit het tropisch regenwoud omdat haar boom is omgezaagd. Nu heeft ze geen huisje meer. Ze kruipt in een kist en wordt naar de haven van een klein, zonnig eiland verscheept. Daar ontmoet ze een lapjespoes en Wasco de Wasbeer. Samen gaan ze op zoek naar een huisje voor Sumba. Als Sumba plotseling verdwenen is wordt het spannend….

Praktisch: De Parapluvogel is vandaag om 14.30 uur te zien in het Poppentheater aan de Frankenstraat 66. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kaarten kun je online reserveren. Betalen doe je aan de kassa.

Parapluvogel

Gekkigheid (6+) – Dans in het Zuiderstrandtheater

In het Zuiderstrandtheater ben je vandaag welkom om te genieten van een wonderlijke voorstellingen vol gekkigheid en surrealistische taferelen. In de familievoorstelling van Introdans wordt een magische doos geopend en komen allerlei vreemde types tevoorschijn in een geraffineerd spel met subtiele, absurdistische humor, dans, theater en inventiviteit.

Praktisch: De voorstelling is een dansvoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Hou je van dans, bestel dan snel kaarten op de website van het theater.

Women and Girls in Science bij Universiteit leiden

Vandaag is het ‘International Day of Women and Girls in Science 2019’. Deze dag is door de Verenigde Naties ingesteld om aan te geven dat meisjes en vrouwen net zo goed kunnen werken in een bèta of technische baan als jongens. Daar doet de Universiteit Leiden aan mee. Iedereen is welkom, dus ook mannen en jongens voor een interessante dag met leuke workshops, experimenten en andere vrolijke activiteiten. Zo kun je luisteren naar een lezing van de bekende professor Robber Dijkgraaf, ben je welkom in het planetarium, kun je een veelvlak vouwen, is er stoelmassage, krijg je kleur- en stijladvies, leer je programmeren en nog veel meer.

Praktisch: De dag is in het Gorlaeus Gebouw, Einsteinweg 55 in Leiden. Het programma, met alle workshops staat online. Via een link op de informatiepagina kun je je ook aanmelden. Dan weet je zeker dat er voor jou een plekje is.

Verteltheater Kaboem! in Café Boom – Zuiderparktheater

Het Zuiderparktheater is nu natuurlijk gesloten. Maar dat wil niet zeggen dat er geen voorstellingen zijn. In Café Boom, het café van het theater ben je welkom voor een vertelvoorstelling. In Een huis voor Harry leer je de dikke kater Harry kennen. Hij is op zoek naar een nieuw huis. Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Harry achter de vlinder aanrent en hij opeens zijn huisje kwijt is. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Praktisch: Je bent om 10.30 welkom voor de voorstelling. Kaarten zijn alleen aan de deur verkrijgbaar en kosten 2 euro per stuk. Reserveren is dus niet mogelijk.

Zondag

Pathé Kleuterbios

Ook dit weekend staat er weer een Pathé Kleuterbios op het programma. In de Kleuterbios zie je een film die dag voor het eerst. Omdat peuters en kleuters een donkere zaal een beetje eng kunnen vinden staat het licht in de zaal een beetje aan en is het geluid wat zachter. Bij de ticketprijs is een Kidscombo inbegrepen en voor de volwassenen koffie/thee en iets lekkers. Deze week staat Nick Jr. Voorjaarsbios op het programma. Hierin zie je filmpjes van Blaze en de Monsterwielen,  Shimmer & Shine en Paw Patrol

Praktisch: Je bent zondag om 10.30 uur welkom in alle Pathé bioscopen in Den Haag en de bioscoop in Delft. Een kaartje kost 8 euro en bestel je online.

Pim Pam Paars in De Koninklijke Schouwburg

“Ppprrrrrsssssssttttt…” Een groot knalgeel vierkant verschijnt en stuitert vrolijk rond. “Plop.” Een kleinere blauwe cirkel springt te voorschijnt en doet een gek dansje om het vierkant heen. En: “Whooei”, een rode driehoek, 2 oranje strepen en 5 groene rechthoeken komen ook op het grote kleuren- en vormenfestijn af. Langzaam vinden ze een plekje en ontstaat er een prachtig landschap in alle kleuren van de regenboog.

Dit is de voorstelling Pim Pam Paars die je met je peuter van 2 kunt zien in de Koninklijke Schouwburg. Na de voorstelling worden de kinderen uitgenodigd in deze wonderlijke wereld. Als kleine kunstenaars kunnen ze zelf verder creëren en spelen. Het decor van de voorstelling verandert daarmee in een interactieve speelinstallatie.

Praktisch: Deze voorstelling is zondag te zien om 10.00 uur en om 11.30 uur. Kaarten bestel je online op de website van Het Nationale Theater.

Fotocredits: Moon Saris

Kiddie Clothing Sale

Op de Escamplaan kun je vandaag tweedehands kinderkleding scoren. Hier is namelijk een tweedehandskinderkledingbeurs. Het is niet meer mogelijk om zelf te verkopen, maar zijn jouw kinderen toe aan een nieuwe maat, dan is dit misschien wel een goede tip om een bezoekje te brengen.

Praktisch: Je vindt de Kiddie Clothing Sale in Wijkcentrum Escampade, Escamplaan 61 in Den Haag. De deuren openen om 12.30 uur en je bent welkom tot 17 uur.

Maak je eigen Mr Robotto in Science Centre Delft

Science Centre Delft weet elk weekend weer een leuke workshop neer te zetten voor kids. Zondag kunnen kinderen knutselen aan hun eigen robot broche, ofwel een eigen “Mr. Robotto”. In de workshop leren de kids over elektriciteit, stroomkringen en solderen. Het is een leuke soldeerworkshop, waarbij je weggaat met een knipperende robotbroche.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. Bijkomende kosten zijn €6 en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

Ernst Bobbie en de Rest – Rijswijkse Schouwburg

In deze Rijswijkse Schouwburg kun je zondagmiddag terecht voor de nieuwste Ernst en Bobbie familieshow. Dat belooft een middag te worden vol met grappen, avontuur, spanning, meezingen en meedoen. In de voorstelling krijgen Ernst en Bobbie een onmogelijke opdracht: ze moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle. Het zou een makkelijke klus moeten worden maar natuurlijk gaat er weer veel, heel veel mis. Samen met de hulp van de kinderen uit de zaal loopt ook dit avontuur toch weer goed af.

Praktisch: Wil jij bij deze dolle voorstelling zijn? Koop dan snel kaarten op de site van de Rijswijkse Schouwburg. Je bent om 13.30 uur en om 16 uur welkom. De voorstelling van 13.30 uur is bijna uitverkocht. Om 16 uur zijn nog wel flink veel stoelen beschikbaar.

9 en 10 februari

Gluren bij de Buren in Zoetermeer, Delft en Den Haag

Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival in Den Haag en Delft waarbij je bij mensen thuis kunt komen genieten. Het vloerkleed is het podium en de bank is de tribune. De huiskamers van Den Haag en Delft veranderen voor een dag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. De meeste voorstellingen zijn voor volwassenen, maar er zijn ook een aantal huiskamers geopend voor een voorstelling die geschikt is voor kids. Zo kunnen de kinderen onder andere genieten van een kindvriendelijk optreden met een trekharmonica en is er een vertelvoorstelling. In Zoetermeer is er een goochelvoorstelling te bezoeken en ook in Delft zijn kinderen welkom op verschillende locaties.

Praktisch: Op de site van Gluren bij de Buren vind je de voorstellingen. Als je een stad aan vinkt en vervolgens het programma opent kunt je selecteren op ‘leuk voor kinderen’. De acts spelen tussen 12:00 en 17:00 uur meerdere optredens van 30 minuten welke je gratis kunt bezoeken.

Natuurontdektocht in Delft

In Delft is zondag een speciale natuurontdektocht voor kinderen. Deze middag kun je onder leiden van een gids de natuur in. Samen ga je ontdekken hoe kleine beestjes de winter overleven. Ook kom je te weten waar de lente zich verstopt.

Praktisch: De Natuurontdektocht is een wandeling van het IVN. Je bent om 14 uur welkom op Parkeerplaats Hertenhorst, Middelweg 11 in Delft. De wandeling duurt van anderhalf uur. Aanmelden is niet nodig.

Babyconcert in de Stadsgehoorzaal Leiden

In deze speciale editie van het inmiddels bekende babyconcert worden de allerkleinsten liefdevol meegenomen naar sprookjesachtige werelden. Samen ga je op reis langs sneeuwvlaktes in Siberië, de uitgestrekte bergen van Mongolië, Russische rivieren en witte Finse velden. Midden in de wintertijd komt het licht steeds dichterbij. Met over de hele wereld vreugde en muziek. Het thema is namelijk wintertijd. De artiesten nemen de kinderen mee middels de mooiste en liefste wiegeliedjes over de winter.

Praktisch: Je bent welkom om 10 uur, 11 uur of 12 uur in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Informatie en kaartjes vind je online op de website van het theater.

Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor vermelding in de weekendtips. 

Voor alle genoemde voorstellingen waren nog kaarten beschikbaar bij publicatie van deze tips. 

Delen:


Bekijk op kaart

De tofste tips voor dit weekend – 9 en 10 februari

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart