Aanrader: Lichtjesavond in Delft – dinsdag 11 december

Stadhuis_Delft_lichtjesavond_2014
Uitjes

Door Willemijn – Afgelopen week kondigde ik hier al de leukste ‘lichtjesevenementen’ in de omgeving aan. Eén daarvan – en niet de minste – vindt morgen (dinsdag 11 december) plaats: Lichtjesavond in Delft. Dit is één van de grootste lichtjesavonden in de omgeving van Den Haag. Niet alleen vanwege de spectaculaire lichtjes, maar vooral ook omdat er van allerlei leuke en mooie optredens zijn. Enkele highlights:

Lichtjesavond Junior

Voor de kinderen die Lichtjesavond bezoeken (en natuurlijk ook voor de papa’s en mama’s) is er een Lichtjesavond Junior programma samengesteld. Op diverse locaties in de stad is er een kinderprogramma gerealiseerd voor de jonge bezoekers. Enkele tips:

  • Verzamel je om 17.30 uur op de Markt. `De Burgemeester van Delft leest vanaf het podium een spannend kerstverhaal en misschien gaan de lampjes in de kerstboom ook nog wel aan.
  • Lichtjes maken op de Beestenmarkt: kinderen kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur gratis een licht lampion knutselen op de Beestenmarkt
  • Kinderfeest op het Doelenplein: van 16.00 tot 18.00 uur is er voor kinderen van alles te doen zoals een knutsel werkplaats, een ballenbak, spelletjes en een draaimolen. In Filmhuis Lumen speelt de winterversie van Buurman & Buurman en kunnen kinderen deelnemen aan een workshop.

Stadhuis_Delft_lichtjesavond_2014_3

Zingende kerststal

Natuurlijk is er tijdens Lichtjesavond, nog veel meer leuks te doen. Op een wandeltocht door de binnenstad van Delft, kun je onder meer het volgende verwachten.

  • Tussen 16:00 en 16:30 uur speelt de stadsbeiaardier in de Nieuwe Kerk verschillende kerstliedjes. Op de Markt staat het hoofdpodium van Lichtjesavond Delft.
  • de sfeervolle Lichtjesmarkt. In de stad staan meer dan honderd kramen en verkooppunten met bijzondere snuisterijen en curiosa, winterse lekkernijen en mooie kerstdecoraties.
  • Tussen 19.00 en 22:00 uur kan je genieten van een muziekprogramma. Voor de Bierfabriek zijn er tussen 19:00 en 22:00 uur optredens van diverse bands/ koren. Daarnaast kan je bij de Burgwal op de foto met Elsa en drie andere Disney karakters. En natuurlijk is er op de Burgwal de muzikale kerststal. Hier zie hoe Joseph en Maria samen met hun Engelen de ‘sterren van de hemel’ zingen.

Naast deze activiteiten is er nog veel meer leuks te zien en te doen in Delft. Voor een gedetailleerd programma kijk je hier. Wil je nog meer lichtjesevenementen bekijken? Raadpleeg dan eens deze lijst met tips. Veel plezier!

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Aanrader: Lichtjesavond in Delft – dinsdag 11 december

Nieuwe Kerk, Markt, Delft, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart