Appels plukken bij appelgaarde ‘de Olmenhorst’ (Lisserbroek)

Olmenhorst - Ranja en Rosé
Uitjes

Door Ethelka – Officieel vanaf zaterdag, maar door de lerarenstaking eigenlijk al vanaf vandaag, is het weer tijd voor de jaarlijkse zelfpluk bij De Olmenhorst. En dit is een evenement waar wij echt heel blij van worden. Dus gaan ook wij gaan weer met lege tassen en zakken op weg naar dit prachtige plekje om zelf appels en peren uit de gaarde te plukken. Lekker door de paadjes struinen, ver van alle andere appelplukkers vandaan op zoek naar de mooiste exemplaren. We klimmer bij elkaar op de schouders om ook de hoogste appels en peren uit de bomen te halen. Maar je kunt je natuurlijk ook een hele tijd tussen de bomen vermaken op zoek naar wormpjes, kevers en vlinders.

Olmenhorst - Ranja en Rosé

Zet je tanden in een appel

Bij aankomst moet er eerst koffie gedronken worden, uiteraard mèt appeltaart en appelsap voor de kids, waarna het plukavontuur kan beginnen. Na afloop is het tijd om nog even te spelen en rennen voor de kinderen en lekker een drankje op het terras voor de ouders. En dan kan het grote plukken beginnen. Ondertussen is het natuurlijk heel moeilijk om niet alvast je tanden in zo’n lekkere appel te zetten, want eerlijk is eerlijk. Eerst betalen dan eten. Wanneer je genoeg geplukt hebt, loop je naar een weegpunt waar de tassen gewogen worden en je de oogst betaalt. Het fruit is biologisch en één kilo kost € 2,25.

Appelsap, appelmoes, appelcompote en appeltaart

Wij hebben hier altijd zoveel plezier in en bij thuiskomst gaat dan ook direct de slowjuicer aan om ons eigen verse appelsap te persen. Er wordt dan ook steevast appeltaart gebakken en appelmoes gemaakt. En dat smaakt natuurlijk allemaal veel lekkerder dan als de appel uit supermarkt komen.

Olmenhorst - Ranja en Rosé

Extra’s in de weekenden

In de weekenden en woensdagmiddagen tijdens het plukseizoen is er voor kinderen nog genoeg te doen. Er is een speeltuintje, een kleine draaimolen en pijl & boog schieten. Soms is er in het weekeinde ook nog een klein marktje bij waar streekproducten worden verkocht en shetlandpony’s waar een ritje op gemaakt kan worden.

Olmenhorst - Ranja en Rosé

Praktisch

Je vindt de Olmenhorst aan de Lisserweg 481 in Lisserbroek. Je kunt goed parkeren op het landgoed zelf. Parkeerregelaars helpen je op weg naar de parkeerplaats. De faciliteiten zijn goed. Er zijn meerdere plekken waar drankjes en hapjes gehaald kunnen worden. Zo zijn er ook veel zitplaatsen op en rondom het terras van het paviljoen en ook de toiletten worden goed bijgehouden. De zelfpluk duurt van 15 september tot en met 28 oktober en je kunt op woensdag, zaterdag en zondag terecht. let op! Vanaf dit jaar is de vrijdag dus geen plukdag meer. Voor openingstijden en speciale events kun je het beste even de site van de Olmenhorst bekijken.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Appels plukken bij appelgaarde ‘de Olmenhorst’ (Lisserbroek)

Landgoed de Olmenhorst, Lisserweg, Lisserbroek, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart