Zelf appels plukken bij appelgaarde ‘de Olmenhorst’ (Lisserbroek) – appelmoes, appelsap, appeltaart…

Olmenhorst - Ranja en Rosé
Uitjes

Door Ethelka – De appeloogsttijd is weer aangebroken. In september en oktober kun je zélf appels plukken bij appelgaarde de Olmenhorst. Dus togen wij met met lege tassen en zakken naar dit prachtige plekje om zelf appels en peren uit de gaarde te plukken. Lekker door de paadjes struinen, ver van alle andere appelplukkers vandaan op zoek naar de mooiste rood-gele exemplaren. We klimmer bij elkaar op de schouders om ook de hoogste appels en peren uit de bomen te halen. Maar je kunt je natuurlijk ook een hele tijd tussen de bomen vermaken op zoek naar wormpjes, kevers en vlinders.

Olmenhorst - Ranja en Rosé

Zet je tanden in een appel

Bij aankomst moet er eerst koffie gedronken worden, uiteraard mèt appeltaart en appelsap voor de kids, waarna het plukavontuur kan beginnen.  Ondertussen is het natuurlijk heel moeilijk om niet alvast je tanden in zo’n lekkere sappige appel te zetten, want eerlijk is eerlijk: eerst betalen dan eten. Wanneer je genoeg geplukt hebt, loop je naar een weegpunt waar de tassen gewogen worden en je de oogst betaalt. Het fruit is biologisch en één kilo kost  € 2,25. Na afloop is het tijd om nog even te spelen en rennen voor de kinderen en lekker een drankje op het terras voor de ouders.

Appelsap, appelmoes, appelcompote en appeltaart

Nu we kilo’s appels hebben is het tijd voor appelsap, appelmoes, appeltaart, appelcompote en een appeltje uit de hand. Of wat dacht je van appelcake, appelflappen of appelbollen. Wij hebben hier altijd zoveel plezier in. Bij thuiskomst gaat dan ook direct de slow-juicer aan om ons eigen verse appelsap te persen. Er wordt ook steevast appeltaart gebakken en appelmoes gemaakt. En dat smaakt natuurlijk allemaal veel lekkerder dan als de appel uit supermarkt komen.

Extra’s in de weekenden

In de weekenden en woensdagmiddagen tijdens het plukseizoen is er voor kinderen genoeg te doen. Er is een speeltuintje, een kleine draaimolen en pijl & boog schieten. Soms is er in het weekeinde ook nog een klein marktje bij waar streekproducten worden verkocht en shetlandpony’s waar een ritje op gemaakt kan worden.

Olmenhorst - Ranja en Rosé

Praktisch

Je vindt de Olmenhorst aan de Lisserweg 481 in Lisserbroek. Je kunt goed parkeren op het landgoed zelf. Parkeerregelaars helpen je op weg naar de parkeerplaats. De faciliteiten zijn goed. Er zijn meerdere plekken waar drankjes en hapjes gehaald kunnen worden. Zo zijn er ook veel zitplaatsen op en rondom het terras van het paviljoen. Van 14 september t/m 27 oktober is er de publieke Zelfpluk.   Je kunt dan elke woensdagmiddag (13:00 tot 17:00) en de hele zaterdag en zondag (10:00 tot 17:00) plukken. Voor openingstijden en speciale events kun je het beste even de site van de Olmenhorst bekijken.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Zelf appels plukken bij appelgaarde ‘de Olmenhorst’ (Lisserbroek) – appelmoes, appelsap, appeltaart…

Landgoed de Olmenhorst, Lisserweg, Lisserbroek, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart