Klauteren en klimmen op Landgoed Oostduin in speeltuin Arendsdorp

Arendsdorp (4)
Uitjes

Door Willemijn – Eén van de mooiste parken van Nederland – en zonder twijfel – het mooiste park van Den Haag is Landgoed Clingendael. In dit statige park (officieel op Wassenaarse grond) is de drukke stad ver weg. Maar wist je dat er vlakbij Clingendael nóg zo’n prachtig park ligt met een minstens zo fijne speeltuin? Na lang twijfelen of ik een van mijn favoriete Haagse plekjes wil delen, omdat wij hier zelf heel graag zitten en het zo lekker rustig is, heb ik besloten om ook deze speeltuin op Ranja en Rosé te vermelden. Gewoon omdat het een van de fijnste speeltuinen en parken van Den Haag is en daar moet toch iedereen van kunnen genieten?

Arendsdorp (5)

Verstopt in het groen

Tegenover de Paschaliskerk – aan de Wassenaarseweg – vind je de ingang van Landgoed Oostduin, inclusief een prachtige speeltuin. Je moet even zoeken misschien hoe je er komt. Via de toegangsweg van het appartementengebouw Arendsdorp loop je het park in. Dit park is bij veel mensen onbekend, simpelweg omdat het zo dicht bij het grote en bekende Clingedael ligt en daardoor veelal over het hoofd wordt gezien. Maar ook is het vanaf de openbare weg nauwelijks zichtbaar. Bij binnenkomst word je verrast door een statig schattig landhuisje. Het voormalige theehuis van het landgoed (nu niet meer in gebruik als theehuis).

Arendsdorp (1)

Arendsdorp (7)

Fijne speeltuin

Daar weer achter ligt verscholen een heerlijke ruime speeltuin: een grote zandbak, diverse speeltuigen (voor heel kleintjes en voor wat grotere kinderen) en een waterspeeltuintje. Voor de ouders zijn er diverse picknickplekken. Doordat je ver van de openbare weg zit, is het hier prettig stil. Kinderen kunnen hier heerlijk rennen, klimmen en klauteren. Bovendien zijn de sloten afgezet met een hekwerk, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de kinderen zonder zwemdiploma zo het water in lopen. En als je eenmaal speeltuin Arendsdorp hebt ontdekt, weet ik zéker dat je hier vaker terug gaat komen.

Arendsdorp (3)

Arendsdorp (2)

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor géén geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Klauteren en klimmen op Landgoed Oostduin in speeltuin Arendsdorp

Arendsdorp, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart