Frisse neus? Loop de Avonturentocht in Meijendel

Avonturentocht Meijendel 2019
Uitjes

Door Willemijn – Heb jij dat ook? Dat je met de kerstdagen, oud en nieuw en bijbehorende verplichtingen het gevoel hebt dat je te weinig buiten bent. Volgens mij geldt voor heel veel mensen weinig bewegen en veel (en lekker) eten. Daarom vind ik het lekker om even tijd te nemen om een frisse neus te halen met de kids. Wij deden dat tweede kerstdag in Meijendel, waar ik met onze oudste zoon de avonturentocht liep. Een heerlijk rondje en een aanrader voor iedereen.

Heerlijke wandeling

De speurtocht begint bij Dunea Bezoekerscentrum De Tapuit. De Tapuit is elke dag geopend, dus ook op Nieuwjaarsdag is het bezoekerscentrum gewoon geopend. Hier kun je bij de balie kosteloos een speurtocht op halen. Neem wel zelf een pen mee, want die krijg je er niet bij. Vervolgens kun je buiten van start. Je loopt door de duinen en het bos van Meijendel. De route heeft een aangename lengte voor kinderen: circa 1,5 kilometer. Wil je meer lopen, dan kan dat ook, want bij De Tapuit hebben ze nog veel meer wandelroutes. Alleen dat zijn dan geen speurtochten, dus voor de kinderen is deze Avonturentocht wel echt de leukste wandeling.

Rennen naar de volgende opdracht

Onderweg vind je om de ca. 50 meter een bordje met een routepijl of met een Avonturentocht-quizvraag voor de kids. Fijn als de opdrachten dicht op elkaar zitten, Dat maakt het leuk voor de kinderen. Mijn zoon rende van bordje naar bordje, waardoor wij even lekker konden wandelen. Zij vonden het een leuke en interactieve manier om wat om te steken en lekker buiten te zijn. Ook de vragen zijn leuk en divers. Zo ga je op zoek naar de sporen van konijnen, fluit je als een vogel, maak je een gedicht over een duindier en luister je naar de stilte van de duinen.

Avonturentocht Meijendel 2019 Avonturentocht Meijendel 2019

Monkeybos is weer als nieuw

De wandeling eindigt  in het Monkeybos. Dat is heerlijk spelen voor de kinderen. Er heeft flink onderhoud plaatsgevonden, dus er is weer een nieuwe kabelbaan, het schommeltouw is vervangen en ook zijn er verschillende nieuwe stronken en paaltjes neergezet. Na het Monkeybos is een bezoekje aan De Tapuit ook een aanrader. Sowieso om hier te laten zien dat je de wandeling hebt voltooid, maar ook omdat er veel te doen en te leren is over de duinen. Zelfs de winkel is uitgebreid. Ik had nog een cadeautje nodig voor een neefje en slaagde hier voor een mooi boek. Natuurlijk is Pannenkoekenhuis De Boerderij een aanrader voor een bezoekje, even bijkomen van de wandeling met een lekker warme choco of lekkere pannenkoek.

Avonturentocht Meijendel 2019 Avonturentocht Meijendel 2019

Praktisch

De wandeling is gratis af te halen bij het bezoekerscentrum De Tapuit. Je begint als je uit De Tapuit komt aan de linkerkant, in de richting van het Monkeybos. Je kunt als je alle opdrachten hebt gedaan de winterspeurtocht weer inleveren. In de Tapuit zijn naast deze wandeling ook andere wandelingen (van 5 en 7 km) gratis af te halen. Om in Meijendel te komen zet je de navigatie op Meijendelseweg 36 in Wassenaar.

Avonturentocht Meijendel 2019

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Frisse neus? Loop de Avonturentocht in Meijendel

Meijendelseweg 36, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart