Backyard Wilderness: dacht jij dat je achtertuin saai was? Mis! (Omniversum)

Door Willemijn – Deze week ging in het Omniversum de film ‘Backyard Wilderness’ in première. Ranja en Rosé was daar natuurlijk bij. Backyard Wilderness toont het ‘doodgewone’ leven in je achtertuin. Nou ja, doodgewoon…. In Backyard Wilderness zie je vooral dat er héél veel moois en spectaculairs in je achtertuin gebeurt, veel waar je waarschijnlijk helemaal geen weet van hebt. En dat levert hele mooie beelden op!

Backyard Wilderness

Loop met een muis door zijn hol

Hoofdpersoon Kathy – een middelbare school meisje – ontdekt het leven in haar achtertuin: een huis in een doorsnee (Amerikaanse) woonwijk. Uitgangspunt vormen de wissende seizoenen: lente, zomer, herfst en de winter. Zo zie je in de lente hoe jonge eendjes langzaam uit hun ei kruipen, en letterlijk uit het nest – hoog in een boom – een ongewisse sprong in het diepe maken, de boom uit. Dook zie je bijvoorbeeld een mol door zijn hol lopen. Tegelijkertijd zie je, door middel van prachtige ‘time lapse’ de natuur zich aanpassen aan elk nieuw seizoen. De verfilming van dit alles is werkelijk fabuleus. Minicamera’s hangen in holen en nesten of bewegen over de grond en door vijvers om het gedrag van grotere en kleinere dieren zeldzaam intiem vast te leggen. Van wasbeertjes, vossen, herten en muizen, van eenden, kolibrietjes, hommels en muizen.  Bij de muis die door een hol rent, kijk je bijvoorbeeld mee alsof je direct achter hem aan rent. En bij de baby eendjes die uit de boom springen, springt het zweet in je handen. Je ‘vliegt’ (of iets wat daar op lijkt) letterlijk met ze naar beneden. Het camerawerk is werkelijk adembenemend. Backyard Wilderness werd  niet voor niets vijf keer bekroond voor o.a. beste onderwerp, beste camerawerk en beste visuele effecten.

Backyard Wilderness

Ontdek de natuur – gewoon bij je thuis of in het park om de hoek

Backyard Wilderness is niet alleen een heerlijke grootbeeldfilm met adembenemende beelden, maar nodigt de kijkers – jong en oud – ook uit om er zelf op uit te trekken en de natuur te ontdekken. Tijdens de première waren er twee echte boswachters aanwezig, die – voorafgaand aan de film – met veel bevlogenheid vertelde over de spectaculaire natuur in en om Den Haag, Een suggestie die Backyard Wilderness  dan ook impliciet doet, is om je mobiele telefoon even te laten voor wat hij is en goed om je heen te kijken. Je zult je verbazen over al het moois in je directe omgeving en zelfs in je eigen achtertuin(tje), of in het park of plantsoen om de hoek. Veel plezier!

Backyard Wilderness

Praktisch

De film Backyard Wilderness is Nederlands gesproken en draait meerdere keren per dag. De adviesleeftijd is 6 jaar. Dit is een indicatie. Ranja en Rose adviseert ouders zelf een inschatting te maken of de film voor jouw kind(eren) geschikt is. Wist je trouwens dat je tweede filmbezoek op dezelfde dag, bij Omniversum extra voordelig is? Ga je na Backyard Wilderness op dézelfde dag ook nog naar een andere film bij Omniversum? Dan kost dit bezoek slechts euro 6,25 euro. Bekijk dan bijvoorbeeld eens ‘Pandas, a new Story‘ of ‘Fly me to the Moon’.

Backyard Wilderness

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rose ontvangt hiervoor geen geld.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Backyard Wilderness: dacht jij dat je achtertuin saai was? Mis! (Omniversum)

Omniversum, President Kennedylaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart