Huur een (bak)fiets en fiets een rondje Kaag

Fietsen in Leiden
Uitjes

Door Willemijn – Wij fietsen graag, hele gezin in de bakfiets, op het achterzitje of op onze verlengde fiets en samen genieten van Den Haag en de duinen. Maar wel vaak hetzelfde rondje, bijvoorbeeld via Wassenaar naar Meijendel en door naar Scheveningen. Of een rondje door de Horsten. Allemaal heerlijk, alleen is het soms wel fijn om eens ergens anders te fietsen. Dus toen ik laatst bakfietsverhuur tegenkwam in Leiden was mijn interesse gewekt.

Rondje Kaag

Met het mooie weer van de afgelopen week leek het mij leuk om eens een rondje door Leiden te fietsen. Bij de parkeerplaats op de Haagweg vind je Easy Fiets, een verhuurder van onder andere bakfietsen. Ideaal omdat je hier je auto kunt parkeren en zo alsof je in Leiden woont een fiets kunt nemen. Na alle administratieve handelingen stappen wij op onze fietsen. We krijgen een zeer mooie en goed fietsende bakfiets en een nette damesfiets met kinderzitje mee. En we nemen een papiertje mee met daarop een knooppuntenroute richting De Kaag. Omdat we toch nog geen concreet plan hebben waar we naartoe  fietsen zijn we deze route gaan fietsen. En dat is een echte aanrader.

Fietsen in Leiden Fietsen in Leiden

Met de pont

De route leidt eerst via De Singel richting het noorden van Leiden, vanwaar je via de rand van Leiderdorp zo het groen in fietst. Prachtige fietspaden langs een dijkje, tussen de molens door, over bruggetjes en dwars door het weiland brengen je uiteindelijk in Oud Ade. Daar neem je voor twee euro per persoon het voet-fiets-pontje naar Kaag Eiland. Wij hadden vroeger een zeilbootje op de Kaag, dus mijn vaarhart gaat sneller kloppen. Heerlijk om naar de bootje te kijken. Dit pontje gaat elk half uur en doet er ongeveer 10 minuten over. De kinderen genieten! En wij dus ook.

Fietsen in Leiden Fietsen in Leiden

IJsje onderweg

Op Kaageiland fiets je langs een kaasboerderij, verschillende horeca zo naar de andere kant van het eiland. Daar moet je weer met de pont. Deze is alleen niet zo spannend als de vorige, binnen 2 minuten sta je aan de overkant.. Door de twee pontjes heb je wel een echt eilandgevoel. De fietstocht vervolgt zich langs de ringvaart, klein (beetje saai) stukje langs de A44 zo naar Warmond. Wat werden wij positief verrast in dit leuke dorpje. We stoppen bij een leuk taart-, koffie- en ijsrestaurantje in de Dorpstraat voor een ijsje. De eigenaresse gaf aan haar zaakje te willen verkopen. Ik kan dus niet garanderen dat jij hier ook een ijsje kunt halen. Echter Warmond heeft vast wel andere leuke plekjes voor iets lekkers.

25 kilometer in de benen

Via Oegstgeest fiets je zo weer Leiden in. De knooppunten maken het voor de kinderen heel leuk, omdat zij de weg mogen wijzen met hun briefje met nummers er op. Met ruim 25 km in de benen, een gezond zonnig kleurtje en een mooie herinnering aan een fijne dag leveren we de fietsen weer in. Wat een heerlijk uitje.

Fietsen in Leiden

Foutje van de kaartlezer

Als je denkt: ‘De foto’s zijn niet in logische richting van de route genomen.’ Dan ben je niet gek, want dat klopt. Wij hebben door een foutje van de kaartlezer (ik) de gehele route in omgekeerde volgorde gereden.

 

Praktisch

We hebben de fiets gehuurd bij Easy Fiets. Je betaalt 20 euro voor een bakfiets of voor een elektrische fiets. Een gewone, maar goed fietsende, damesfiets kost een tientje. Voor mensen die de auto hier hebben geparkeerd wordt 20% korting gerekend. Er zijn twee bakfietsen te huur, dus wil je zeker zijn dat jij er eentje hebt dan moet je even vooraf reserveren. Naast de route naar De Kaag (25km) is er ook een fietsroute naar Katwijk en Noordwijk (35 km). De routes zijn gratis beschikbaar.

Fietsen in Leiden

Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. Deze tip is dus objectief gekozen. 

Delen:


Bekijk op kaart

Huur een (bak)fiets en fiets een rondje Kaag

Haagweg, Leiden, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart