Op natuur avontuur bij De Balij – Zoetermeer

Uitjes

Door Eelke – Ik neem mijn woorden terug. Ik heb jarenlang geroepen dat Zoetermeer niet meer heeft dan een heleboel nieuwbouwhuizen, een ballenbak en het Stadshart. Maar ik heb Zoetermeer dit weekend ontdekt. Tenminste een stukje ervan. Maar wel een heel leuk stukje. Op advies van een vriendin hebben we een bezoekje aan De Balij gebracht.

De Balijhoeve

De Balij is aangelegd voor de Floriade in 1992. Inmiddels is dit natuurgebied uitgegroeid tot een geweldige plek voor kinderen en hun ouders. We begonnen onze ontdekkingstocht bij Stadsboerderij de Balijhoeve. Hier vind je naast het standaard kinderboerderij-assortiment (kippen, konijnen, cavia’s, geiten en schapen) ook paarden, pony’s, pauwen en een varken met heul veel biggetjes. Er zijn veel leuke speeltoestellen en een gezellig terras waar je wat kunt drinken of een ijsje kunt eten.

Het Laarzenpad op blote voeten

Na een overdosis dierenliefde liepen we zo het Balijbos in. Omdat wij wel toe waren aan wat avontuur kozen we ervoor om het Laarzenpad te volgen. Bij gebrek aan laarzen volgden we dit pad op onze blote voeten. En dat ging ons prima af. We sprongen van boomstam naar boomstam, slingerden onszelf met touwen over het water en kropen door tunnels. Als klap op de vuurpijl gingen we met het pontje naar de overkant, waar het avontuur gewoon weer verder ging. Want naast een heleboel leuke wandelpaden, is er in het Balijbos ook een leuk speelbos in het teken van ridders te vinden. Kortom een heerlijke plek om te spelen en te ontdekken.

Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor deze tip. 

Delen:


Bekijk op kaart

Op natuur avontuur bij De Balij – Zoetermeer

Stadsboerderij De Balijhoeve, Kurkhout, Zoetermeer, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart