Wandelen wordt speuren met de ‘Beleef Routes’ app – op avontuur op Landgoed Ockenburgh

Uitjes

Door Willemijn – Houden jullie ook zo van wandelen? Lekker even de natuur in, buitenlucht, ruimte. En ook nog een beetje beweging. Maar vinden de kinderen het saai? Of vermoeiend? ‘Mama, ik heb geen zin meer…’ Dat probleem hebben wij nu nooit meer. Want we hebben de Beleef Routes app ontdekt. We gingen er mee op speurtocht op Landgoed Ockenburgh. En leuk dat het was!

Beleef Routes App in Ockenburgh

Wandelen wordt speuren

De Beleef Routes app is een app op je telefoon die wandelingen en fietstochten leuk maakt voor kinderen en voor volwassenen. Je loopt via de app een route. Op die route zijn plekken aangegeven waar je een leuk weetje kunt lezen, een vraag moet beantwoorden of nog leuker een opdracht moet doen. De app weet met gps waar je bent en op het moment dat je op de plek van de vraag bent begint je telefoon te trillen en te piepen. Natuurlijk biedt dit voor jezelf niet de rust die je wilt, maar het is voor de kinderen erg leuk. Ze worden namelijk uitgedaagd om door te lopen naar het volgende punt. En terwijl de kinderen zoeken naar de volgende plek, kun je zelf lekker genieten van de natuur om je heen. De app bevat inmiddels routes door heel Nederland. Maar voor de Haagse regio zitten er zeker ook heel leuke routes in. Ik zag onder andere een wandeling door Leidschendam, een route door Meijendel en een fietstocht die start in Pijnacker.

14 vragen in Ockenburgh

Wij hebben via de app laatst een wandeling door Ockenburgh gelopen. Nu is dit altijd al een fijn park om te wandelen, maar met deze app waren de kinderen heel gemotiveerd om lekker door te lopen. Tijdens de route van 2 kilometer moet je 14 vragen beantwoorden. Zo zijn er vragen over de specht, is er een vraag over de holte in een boom (die je eerst moet vinden en bekijken) en over het hyacintenbos. De leeftijd indicatie voor deze route is 8 tot 12 jaar, maar ik denk dat dat een foutje is. Mijn kleuters vinden het namelijk fantastisch om te zoeken naar een kabouterholletje. Maar ik kan mij toch niet voorstellen dat dat nog leuk is als je 10 plus bent. Natuurlijk gaan we er ook nog op uit zonder deze Beleef App. Maar het kan een wandeling éxtra leuk maken als je de kinderen gemotiveerd mee kan laten lopen.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld en vergoeding. 

 

 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Wandelen wordt speuren met de ‘Beleef Routes’ app – op avontuur op Landgoed Ockenburgh

Ockenburgh, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart