Speelpolder de Bergse Vallei in Bergschenhoek

Speelpolder (1)
Uitjes

Door Jessica – De Rottemeren is een plas waar wij een hele tijd geleden een prachtige wandeling hebben gemaakt. De kids konden er heerlijk fietsen en wij genoten van de rust en het echte Nederlandse landschap, compleet met molen op de achtergrond. Een zoektocht naar natuurspeeltuinen vorige maand leidde me naar de Speelpolder. De Rottemeren is dus veel meer dan alleen een plas!

Speelpolder (6)

Zwemkleding en iets droogs voor een leuke dag

Op een zonnige zaterdag stapten we in de auto om de Speelpolder te gaan verkennen! De tocht alleen al naar de speelpolder is prachtig. Eenmaal daar vlogen de kids de auto uit en renden meteen richting de stapstenen op een ondiep watertje. Dat was voor ons een goed teken. Na de stapstenen moest er natuurlijk heen en weer worden gelopen over de wiebelende loopbrug. Mijn dochter Juliette kon maar niet genoeg krijgen van dit stukje Speelpolder. Je ziet veel gezinnen met picknicktafels en stoelen. Een perfecte plek voor een kinder-of familiefeestje. Kinderen in zwemkleding renden rond en veel ouders genoten van de zon en de spelende kinderen. Er zijn klimbomen en er is een evenwichtsparcours. De speelpolder heeft een open karakter, dus je hebt overal goed zicht op de enthousiaste koters. Neem wel zwemkleding, extra kleding en handdoeken mee voor het hele gezin!

Speelpolder (2)

Speelpolder (5)

Woudlopen langs de grote koeien

Na de waterpret hebben we een flinke wandeling gemaakt door het bos en open vlaktes langs het meer. Wij houden zelf erg van wandelen en mijn kinderen zijn echte ‘woudlopers’. Toen ze hoorden dat er ook Schotse Hooglanders rondliepen werden ze nog enthousiaster. Deze prachtige roodharige koeien lopen op bepaalde stukken los rond. Ze doen niks en liggen rustig langs en op de wandelpaden. Poseren voor de foto kunnen ze als de beste!

Speelpolder (4)

IJs als toetje

Een flinke wandeling moet natuurlijk worden beloond met een ijsje. Bij het restaurant kun je rustig genieten van wat lekkers terwijl de kinderen in een aangrenzend waterspeeltuintje spelen of aan de overkant op de speelvlakte. Er zijn speelauto’s en tractors en terwijl de kinderen op en neer rijden hef jij nog eens het glas op een geslaagde ochtend of middag.

De speelpolder is een aanrader. Kinderen mogen klauteren, vies worden, de natuur ontdekken en met water spelen. Lekker ravotten dus. Als ouder parkeer je jezelf op een picknickkleed of handdoek en de speelpolder doet de rest.

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Speelpolder de Bergse Vallei in Bergschenhoek

Rottebandreef, Bergschenhoek, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart