Ontdek de Bibliotheek en Speel-o-theek in één (Westland)

Uitjes

Door Priscilla – Eerder heeft Eelke al geschreven over de Bibliotheken in Den Haag, maar ook in het Westland zijn er een aantal te vinden. Graag neem ik jullie mee naar de Bibliotheek in Naaldwijk.

Toen de tweeling geboren werd, kregen wij diverse zwangerschapsboxen en andere kennismaking kadootjes. Ik kon mij herinneren dat er ook een waardebon in zat, voor een GRATIS lidmaatschap voor mijn baby’s en een gratis Boekstart koffertje cadeau. Ik heb deze bonnen zo goed opgeborgen, dat ik ze niet meer kon vinden, dus ben ik even het internet op gedoken en de bonnen zijn ook te downloaden op de site van Boekstart.

Het boekstart koffertje

Met deze waardebonnen en de legitimatiebewijzen van de tweeling zijn wij op een regenachtige dinsdagmiddag naar de Bibliotheek in Naaldwijk gegaan. Wij hebben ons netjes gemeld bij de balie en ondanks dat de Boekstart koffertjes voor baby’s zijn, hebben wij toch twee koffertjes in ontvangst genomen van de lieve Bibliotheek medewerkster. Een super gaaf oranje koffertje, met een kartonnen boekje van Dribbel. Ze zijn er heel blij mee en spelen er nog dagelijks mee.

Genoeg te zien en te doen

De kinderen keken hun ogen uit in de bibliotheek. Ze hadden nog nooit zoveel boeken bij elkaar gezien en zulke leuke hoekjes om de boeken in te gaan lezen. Ze mochten beiden twee boekjes uitkiezen en met deze boekjes zijn we weer terug gegaan naar de balie. Daar waren inmiddels onze gratis lidmaatschapskaarten klaar en hebben wij uitleg gekregen over hoe het uitlenen, verlengen en inleveren van boeken verder gaat. Kinderen tot en met 16 jaar mogen namelijk gratis lid worden van de bibliotheek.

Verschillende activiteiten

Vanuit Boekstart worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je op diverse ochtenden in het Westland terecht voor leuke Boekstartochtenden. Met andere ouders en kindjes ga je dan boekjes lezen en liedjes zingen. Voor de agenda kun je terecht op de site van de bibliotheek. Maar ook voor volwassenen en kinderen worden er diverse workshops georganiseerd. Het beste kun je lid worden van de Facebookpagina van Bibliotheek Westland of bekijk de website van bibliotheek Westland voor een compleet overzicht. Bibliotheek Westland zit gevestigd in: ’s-Gravenzande, de Lier, Monster, Wateringen en Naaldwijk. Ook hebben zij nog diverse steunpunten verspreid over het Westland.

Vandaag kun je in ’s Gravenzande terecht voor een Boekstart ochtend. Ze beginnen om tien uur met vertellen van verhaaltjes en het zingen van liedjes. En de toegang is gratis.

Combinatie van Speelgoed en boeken!

Lucas en Esmee  wilden echt nog niet weg.  In de Bibliotheek zit namelijk ook de Speel-o-theek gevestigd. Er was zoveel speelgoed te vinden wat zij thuis niet hebben, dat zij daar ook even mee proef wilden spelen. In een speel-o-theek kun je speelgoed lenen. Wat dacht je van leuke gezelschapsspelletjes, maar ook buitenspeelgoed, zoals een traptractor. Die moest natuurlijk even uitgeprobeerd worden. Maar ook lag er de bekende “Wobbel”. Wij hebben hem thuis zelf, maar hoe fijn is het als je hem eerst even kunt “lenen” om te kijken of je kinderen het echt wel zo leuk vinden, voordat je een dure aanschaf doet.  Het Speel-o-theek Basisabonnement kost  € 25,- per jaar. Per keer  kun je dan 3 stuks speelgoed lenen voor een periode van 4 weken. Ook is er een Speel-o-theek Plusabonnement van € 35,- per jaar. Per keer kun je dan 6 stuks speelgoed lenen voor 4 weken. En als je al lid bent van de bibliotheek, dan heb je flink voordeel. Want voor een tientje extra ben je ook een jaar lid van de Speel-o-theek.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Ontdek de Bibliotheek en Speel-o-theek in één (Westland)

Sint Martinusstraat 67, Naaldwijk, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart