Knutselen in de vernieuwde bieb van Scheveningen – Kids worden gratis lid van één van de 18 Haagse bibliotheken.

bibliotheek Scheveningen
Uitjes

Door Eelke – Ik probeer mijn liefde voor boeken en lezen op mijn kinderen over te brengen. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen: ze zijn er gek op! Daarom zijn wij zeker één per maand in de bibliotheek van Scheveningen te vinden. En dat is sinds kort nog leuker, want de bibliotheek in Scheveningen is vernieuwd. Samen met twee kids ging ik er kijken.

bibliotheek Scheveningen

Lekker lezen én knutselen

Het liefst bezoeken we de bibliotheek op woensdagmiddag, want dan is het namelijk ook knutselmiddag! Om circa 14.00 uur leest een medewerker een leuk verhaal voor . Naar aanleiding van dit verhaal wordt er vervolgend geknutseld. En dan heb je dus als ouder ook even je ‘handen vrij’. Terwijl de kinderen luisteren en knutselen kan ik op mijn gemakje tussen de boeken snuffelen. Ook ontspannend voor de ouder dus. Nu ‘onze’ bibliotheek in Scheveningen verbouwd is, is een bezoekje nog meer de moeite waard. Mijn zoontje is bijvoorbeeld gek op de grote legoblokken. Mijn dochter leest juist graag een boekje in de klimhut. Naast de knutselmiddag worden er nog veel meer leuke activiteiten georganiseerd. Zo is er elke eerste vrijdag van de maand een speciale peuterochtend (9.30-10.00 uur). Naast luisteren kunnen de peuters (vanaf 2 jaar) dan ook dansen, zingen, spelen en knutselen. Voor de ouders staat er altijd een lekker kopje koffie of thee klaar.

bibliotheek Scheveningen

bibliotheek Scheveningen

Naast Scheveningen zijn er nog 17 biebs in Den Haag – kids jaar worden gratis lid

Wist je dat Den Haag achttien verschillende bibliotheken kent? Naast de Centrale Bibliotheek in het centrum (Spui 68), hebben bijna alle wijken hun eigen bibliotheek. En daar worden tal van leuke (gratis) activiteiten voor kinderen georganiseerd, voor kinderen in alle leeftijden. Van voorleesochtenden en peutervoorstellingen zoals in Scheveningen tot en met trainingen mediawijsheid en workshops programmeren voor ‘wizkids. En nog leuker: een bibliotheek abonnement is voor kinderen gratis! En jonge bibliotheekbezoekers (0-5 jaar) krijgen bij aanmelding zelfs hun eigen koffer cadeau via BookStart. Kortom: op naar de bibliotheek van Scheveningen – of de vestiging bij jou in de buurt! Veel (voor)lees plezier.

Let op: deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor géén geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Knutselen in de vernieuwde bieb van Scheveningen – Kids worden gratis lid van één van de 18 Haagse bibliotheken.

Bibliotheek Scheveningen, Scheveningseweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart