Bouw je eigen huis in de Bouwspeelplaats (28 juli t/m 13 augustus – locatie Toverbosch)

Door Willemijn – Bouwen, timmeren, zagen, maar ook hutten bouwen, je eigen huis, buiten spelen en vies worden. Dat zijn de ingrediënten voor een fijne middag. Tenminste als je het aan mijn kinderen vraagt. En dat hebben ze bij Bouwspeelplaats Mariahoeve (op de grens van Mariahoeve en Bezuidenhout) heel goed begrepen. Want daar zijn alle ingrediënten aanwezig voor een hele dag timmerplezier.

Bouwspeelplaats Mariahoeve

Ben jij ridder, monteur of liever coureur?

Op de grens van Mariahoeve en Bezuidenhout, op het nieuwe terrein Toverbosch kunnen kinderen namelijk aan de slag om een een groot kasteel te bouwen. Daarnaast kun je als een echte automonteur of coureur klussen aan je eigen zeepkist. Naast de knikkerbaan en schiettent zijn er dit jaar ook extra’s zoals workshops en een mud kitchen om de allerjongsten te vermaken. Maar net als alle eerdere jaren zal het hout je moeten inspireren tot het maken van jouw mooiste creaties.

Bouwspeelplaats Mariahoeve (1)

Rest- en sloophout

Vanaf morgen, zaterdag 28 juli, tot en met zaterdag 13 augustus 2018 kun je gaan bouwen in de Bouwspeelplaats Mariahoeve. Het terrein is dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Check voordat je gaat even op hun site of dat klopt, op heel warme dagen is er een tropenrooster. Kinderen van 6-12 jaar kunnen hier onder begeleiding van hun eigen volwassen begeleider (18+) komen timmeren met oud hout, gered gereedschap en nieuwe spijkers. Er wordt gebouwd met rest- en sloophout waardoor je fantasie meteen aan het werk gezet wordt. En daarbij helpen vrijwilligers de bouwers met tips, raad en daad om de bouwwerken veilig te houden. Neem zelf ‘koffie en broodjes’ mee, dan wordt het pas echt gezellig.

Bouwspeelplaats Mariahoeve

Nieuwe locatie: Toverbosch

Doe stevige gesloten schoenen aan met een dikke zool (liefst bergschoenen o.i.d.). Bij de inschrijfbalie zijn veiligheidszooltjes te koop. Met deze zooltjes zijn de voeten van de kinderen goed beschermt tegen bijvoorbeeld een spijker in je voet. Een must-have voor elke bouwer. Verder moeten kinderen worden begeleid door een ouder of grootouder. Eén volwassene mag maximaal 5 kinderen begeleiden. Het is verboden om te roken of om alcohol te drinken. Maar het meenemen van je eigen proviand en koffie voor tijdens het schaften is wel aan te raden. Er is namelijk geen horeca op of dichtbij het terrein. Je vindt de Bouwspeelplaats dit jaar op een nieuwe locatie, namelijk Toverbosch. De ingang is Vlaskamp 1a in Den Haag, tussen het Politiebureau en Zwembad Overbosch in.

Bouwspeelplaats Mariahoeve

Fotocredits: Website Kunstpost – Organisatie Bouwspeelplaats Mariahoeve

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Bouw je eigen huis in de Bouwspeelplaats (28 juli t/m 13 augustus – locatie Toverbosch)

Reigersbergenweg 280, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart