Bouw je eigen huis in de Bouwspeelplaats Mariahoeve (t/m 12 augustus)

Door Willemijn – Bouwen, timmeren, zagen, maar ook hutten bouwen, je eigen huis, buiten spelen en vies worden. Dat zijn de ingrediënten voor een fijne middag. Tenminste als het aan mijn kinderen ligt. En dat hebben ze bij de Bouwspeelplaats in Mariahoeve heel goed begrepen. Want daar zijn alle ingrediënten aanwezig voor een hele dag timmerplezier.

Bouwspeelplaats Mariahoeve

Ben jij fietsenmaker, of liever bakker?

In Mariahoeve, naast Stadsboerderij De Reigershof, kunnen kinderen namelijk aan de slag om een dorpje te bouwen. Dus de kinderen kunnen de fietsenmaker, bakker of kapper van het dorpje worden, maar natuurlijk ook iets heel anders. Iedereen kan zijn eigen huisje bouwen, zo mooi als je zelf wilt. Maak er jouw droomplek van……. verzin het maar! Of ben je meer een timmerman die zich richt op de kleine dingen, dat kan natuurlijk ook. Want ieder huisje heeft een bank,  boekenkast of nachtkastje nodig. Laat het hout je inspireren tot het maken van jou mooiste creaties.

Bouwspeelplaats Mariahoeve (1)

Rest- en sloophout

Tot en met zaterdag 12 augustus 2017 kun je dagelijks gaan bouwen in de Bouwspeelplaats Mariahoeve. Het terrein is dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Kinderen van 6-12 jaar kunnen hier onder begeleiding van hun eigen volwassen begeleider (18+) komen timmeren met oud hout, gered gereedschap en nieuwe spijkers. Ook dit jaar worden de mooiste bouwwerken gemaakt (van maximaal twee verdiepingen hoog). Er wordt gebouwd met rest- en sloophout waardoor je fantasie meteen aan het werk gezet wordt. En daarbij helpen vrijwilligers de bouwers met tips, raad en daad om de bouwwerken veilig te houden. Neem zelf ‘koffie en broodjes’ mee, dan wordt het pas echt gezellig.

Bouwspeelplaats Mariahoeve

Stevige schoenen zijn een must

Praktisch: doe stevige gesloten schoenen aan met een dikke zool (liefst bergschoenen o.i.d.). Bij de inschrijfbalie zijn veiligheidszooltjes te koop voor slechts 5 euro. Met deze zooltjes zijn de voeten van de kinderen goed beschermt tegen bijvoorbeeld een spijker in je voet! Een must-have voor elke bouwer. Verder moeten kinderen worden begeleid door een ouder of grootouder. Eén volwassene mag maximaal 5 kinderen begeleiden. Het is verboden om te roken of om alcohol te drinken. Maar het meenemen van je eigen proviand en koffie voor tijdens het schaften is wel aan te raden. Er is namelijk geen horeca op of dichtbij het terrein. Je vindt de Bouwspeelplaats in de Schenkstrook, naast Stadsboerderij De Reigershof, Reigersbergenweg 280 in Den Haag.

Bouwspeelplaats Mariahoeve

Fotocredits: Website Kunstpost – Organisatie Bouwspeelplaats Mariahoeve

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Bouw je eigen huis in de Bouwspeelplaats Mariahoeve (t/m 12 augustus)

Reigersbergenweg 280, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart