Voel je een ‘Paradijsvogel’ bij Buitenhotel De Vreemde Vogel

Uitjes

Door Willemijn – Bij Ranja en Rosé houden we natuurlijk van Haagse hotspots. Continu speuren we naar leuke plekjes in en rond Den Haag waar we jullie als volgers graag op attenderen. Héél af en toe maken we kleine uitstapjes naar plekjes iets verder van Den Haag. Maar alléén als ze echt heel bijzonder, opmerkelijk of raar zijn. Plekjes waarvan je bijvoorbeeld denkt: “zo raar… dat bestaat niet!” En dan moeten ze natuurlijk wel vanuit Den Haag op een logische plek liggen, zodat je er met gemak voor een dag, of in dit geval een nachtje, naar toe kunt.  Voor ‘buitenhotel’ ‘De Vreemde Vogel’ in Vlaardingen is dit het geval. Dit hotel annex restaurant is zó bijzonder en zó ‘raar’  dat we er – na een fantastische tip van één van jullie – wel naar toe moesten. We wilden dit met onze eigen ogen zien, om het te geloven wat ons verteld was….

De Vreemde Vogel

Buitenhotel

Hotel de Vreemde vogel is niet een ‘doorsnee’ hotel. Dus geen groot vierkant gebouw met tientallen dezelfde vierkante kamertjes. De Vreemde Vogel is een buitenhotel met tien vreemde hotelkamers. Alle kamers zijn genoemd naar een vreemde vogel. Zo zijn er twee ‘struisvogels’ (caravans op poten), is er een ‘SpaceMees’ (een raket met een drielaags stapelbed), kun je slapen in de ‘IJzeren vogel’ (een oud vliegtuig van Wicked Wings) en zijn er twee levensgrote vogelhuizen. Kortom: vreemder bestaat niet. Wij sliepen in de Vuurvogel, een kamer geheel in brandweerstijl; inclusief brandweerauto voor de deur, brandweerhelmen aan de kapstok en natuurlijk brandweermanbedden in een bedstee. Hilarisch leuk.

De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel

Heerlijke plek buiten

Hotel de Vreemde Vogel ís niet alleen leuk, het ligt ook fijn: lekker in het groen. Hoewel Vlaardingen centrum dicht bij is, voel je je echt ver van alle drukte. Voor de kinderen is slapen in een grappige kamer, lekker buiten natuurlijk al leuk. Maar er is een leuke speeltuin, je kunt bootjes huren, een klauterpad lopen of genieten van de kleine kinderboerderij. En ook de persoonlijke aandacht die kinderen krijgen, ze mogen bijvoorbeeld helpen met het voederen van de dieren, maakt het een heerlijke plek. Het bijbehorende restaurant – waar je ook ’s ochtends ontbijt – is leuk met mooi terras en fijne kinderhoek. Overigens is dit restaurant in het weekend ook geopend voor ‘niet hotelgasten’ die willen genieten van een lekker kopje koffie of fijne lunch.

De Vremde Vogel

Eigen langspeelplaat

Helemaal leuk is het ‘Vreemde vogel pakket’, dat je ontvangt bij je check-in: een koffer met kleurplaten voor de kids plus een échte eigen ‘Vreemde Vogel’ langspeelplaat met daarop het ‘verhaal van de Vreemde Vogel’. Die kun je vervolgens afspelen op de pick-up in je eigen kamer, lekker luisteren. Onze kids vonden het geweldig. Kortom: bij de Vreemde Vogel in Vlaardingen waan je je even een ‘paradijsvogel’. Met recht een ranja en Rosé topper!

De Vreemde Vogel

De Vreemde vogel 2

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. Ook de hotelovernachting is dus gewoon door onszelf betaald.

Delen:


Bekijk op kaart

Voel je een ‘Paradijsvogel’ bij Buitenhotel De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel, Van Baerlestraat, Vlaardingen, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart