Lekker naar ‘buyten’ bij Kinderboerderij BuytenDelft

Buytendelft - 2018
Uitjes

Door Willemijn – Gisteren brachten wij, de kids en ik, weer eens een bezoekje aan kinderboerderij BuytenDelft. Volgens de kids is dit hun lievelingskinderboerderij. En daar ben ik het wel mee eens. Want waar kinderboerderijen vaak een heleboel geiten op een weitje en konijnen in een hok zijn, is dit een kinderboerderij van formaat. Met de fijne ligging net ‘buyten Delft’  in het groene Delftse Hout is dit een ruim opgezette boerderij met heel veel verschillende dieren én activiteiten.

Buytendelft - 2018

BuytenDelft Wei

Wroetende varkens en megaslakken

Bij binnenkomst valt direct op wat een ruim opgezette en nette boerderij het is. De stallen zien er verzorgd uit, het erf is schoon en oogt opgeruimd, de wc ruimte is netjes en met zeep om de handen te kunnen wassen. Op de boerderij vind je de bekende dieren zoals geiten, kippen, konijnen en varkens. Maar er zijn ook pauwen, parkieten en kanaries, duiven, ezels en knuffelcavia’s. Binnen tref je hokken met heel grote slakken met huis’jes’ van wel tien centimeter. Ook is een kooi met baby ganzen waar de kinderen een tijdje hebben staan kijken.

Wij vonden deze keer de varkens het leukst om te bekijken. Wat een grote beesten. Mooi om te zien dat het varken echt in de modder kan wroeten, vies mag zijn en in de drek kan liggen.

Ponyrijden, kampvuur en koffie

Naast het aaien van de geiten en het kijken naar de dieren worden er ook nog andere leuke activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen in de aangrenzende (water)speeltuin heerlijk spelen. Bij het kampvuur kunnen ze, meestal in het weekend, hun eigen brood bakken, marshmallows smelten en popcorn poppen. En de kleintjes mogen een rondje ponyrijden. Op het centrale plein staan loopfietsen, duwkarren en ander rijdend materieel. Ook hebben ze sjoelbakken neergezet voor ouderwets kindervermaak. Echt een heerlijke plek om naast dieren kijken en aaien ook heerlijk te spelen.

Terwijl de kinderen zich hier zeker anderhalf uur kunnen vermaken, is er ook aan de ouders gedacht. Een klein gezellig restaurantje met goede koffie en een ruim assortiment fris maakt dit tot een fijn uitje.

BuytenDelft - 2018

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Lekker naar ‘buyten’ bij Kinderboerderij BuytenDelft

Korftlaan 3A, 2616 LJ Delft, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart