Verborgen stadstuin Cantaloupe – toegankelijk via deur & tunneltje

Cantaloupe toegang
Uitjes

Door Bernard – Hoewel ik Den Haag als stad toch vrij goed ken, vind ik het leuk als ik verrast wordt door een nieuwe mooie locatie. Dat had ik afgelopen week. Via een ‘Ranja en Rosé tipgever’ kwam ik terecht in Willemspark. Een prachtig stukje statig Den Haag tussen de Mauritskade en de Javastraat, waar ik graag kom. Vanuit het centrum van Den Haag fiets je er via de Denneweg in enkele minuutjes naar toe. In de bijbehorende Frederikstraat zitten tal van leuke restaurantjes en koffietentjes. Alleen al daarom een fijne plek.

Cantaloupe - speeltuin

Verborgen stadstuin Cantaloupe

Midden in Willemspark ligt (achter de Willemsparkschool) – verborgen tussen een diverse huizenblokken stadstuin Cantaloupe. Als je niet weet dat er een speeltuin achter de huizen ligt; dan vind je hem zeker niet. Vanaf de straat is de buurttuin niet te zien. Immers: om er te komen moet je eerst door een groene ‘anonieme’ toegangsduurdeur en vervolgens een gangetje. Eenmaal daardoor, loop je zo de Cantaloupe binnen.

Door (en voor) buurtgenoten

Buurtspeeltuin ‘De Cantaloupe’ (in de Cantaloupestraat) bestaat al 30 jaar. Het is een kleine maar mooie en gezellige speeltuin met diverse klimtoestellen, een peuterbad (alleen open met mooi weer), een voetbalveldje, en een eigen buurtclubhuis. Het clubhuis en de speeltuin worden geheel gerund door vrijwilligers uit de buurt. Het buurthuis is alleen te huur voor buurtgenoten en gezinnen woonachtig in specifieke aangrenzende postcodes. Maar spelen in de speeltuin, mag natuurlijk ook als je niet in de buurt woont. Dus als je in de buurt bent; fiets dan ééns langs deze verborgen stadstuin.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Verborgen stadstuin Cantaloupe – toegankelijk via deur & tunneltje

Cantaloupenburg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart