Nieuw in Den Haag: Cargoroo – een elektrische bakfiets te huur (Urban Arrow)

Cargoroo
Uitjes

Door Willemijn – Vandaag heb ik een toffe tip voor je. Niet direct een uitje, maar je kunt er wel zelf een uitje mee ondernemen. Sinds dit weekend kun je in Den Haag namelijk gebruik maken van een Cargoroo. Misschien beter bekend als een Urban Arrow, hét A merk onder de elektrische bakfietsen. Dit bericht is niet gesponsord, ik krijg er niks voor. Ik ben gewoon een tevreden fietser en gun je de lol van het fietsen met zo’n mooie bakfiets ook.

25 km trappen

Mijn woensdagmiddag bestaat uit heel veel fietsen. Natuurlijk het ritje van school naar huis, anderhalve kilometer. Daarna fiets ik van huis naar de hockeyclub, ongeveer 6,5 km enkele reis. Om de dag af te sluiten op het rugbyveld fiets ik ook nog eens 5,5 kilometer heen en ook weer terug. Dus ik zit sowieso meer dan 25 km op het zadel. Met minstens 2 kinderen die gezellig op mijn spierkracht meerijden. Meestal vind ik het heerlijk dat fietsen, maar gisteren had ik niet zo heel zin in al dat getrap. Nu hoor ik je denken: ‘Dan neem je toch de auto?’ Dat kan ook, maar ik heb de afspraak met mijzelf gemaakt dat ik de auto niet nodig heb als het te fietsen is, helemaal niet met mooi weer.

Toen ik dus vorige week zag dat Cargoroo vanaf zondag ook in Den Haag beschikbaar is zag ik mijn kans schoon om dit nieuwe concept direct te testen. Daarom leek het mij leuk om het fietsrondje te vergroten door ook nog even Kringloop Wassenaar te bezoeken met mijn dochter.

Cargoroo

Alles met de app

Om Cargoroo te gebruiken heb je een app nodig op je telefoon. De sleutel om een fiets te reserveren, het slot te ontgrendelen en natuurlijk weer op slot te zetten. Het maken van een account is makkelijk: gegevens invoeren, 0.01 pinnen om je rekening te verifieren en ready to go. Klaar voor mijn eerste reservering. In de app zie je op een kaartje waar de fietsen staan, hoeveel % batterij ze hebben en hoeveel km je er nog mee kan rijden. De fiets het dichtst bij mijn huis was al gereserveerd, maar een paar honderd meter verder stond en ook een. Na het reserveren heb je 20 minuten om de fiets op te halen. Precies op de aangewezen plek stond hij, keurig op de stoep met een ketting vastgemaakt aan een paaltje.

Cargoroo

Zoef-zoef open

Vanuit de app ontgrendel je het slot, dat gaat dus met een zoef-zoef automatisch open. Daarna moet je even de batterij aanzetten met een knopje op je stuur en je kunt fietsen. De eerste meters zijn even wennen. Helemaal omdat de fietsen automatische versnellingen hebben, waardoor je eerst een paar seconden in het luchtledige fietst voordat je weerstand voelt. Maar dan is het heerlijk fietsen! Wat een gemak, alles kan in de bak. Er kunnen drie kinderen in. Ook een baby kun je meenemen, want er zit een maxi-cosi adapter onder de voorstoel.

Cargoroo

Cargoroo Cargoroo

Tof en tijdwinst

Wij reden ons rondje met flinke tijdwinst. Binnen een half uur was ik van Kringloop Wassenaar weer bij mijn huis, 11,3 km verder. Zonder dat het zweet op mijn rug stond. Mijn kinderen vonden het natuurlijk hartstikke leuk om zo snel door Den Haag en Wassenaar te rijden. Wij gaan hier dan ook zeker vaker gebruik van maken, want dit is echt een goede optie als je zelf geen bakfiets hebt en de auto, net als ik, wat vaker wilt laten staan.

Cargoroo

Praktisch

De Cargoroo huur je voor €3,50 per uur. Ook betaal je een starttarief van 1 euro. De kosten worden per minuut afgerekend. Je kunt de fiets ook een etmaal gebruiken voor 20 euro. De fietsen hebben en vaste plek, dus waar je hem ophaalt moet je hem ook weer terugzetten. Je reserveert de fiets via de app. Ook ontgrendel je het slot met de app en zet je hem in de app op slot. Je ziet per rit hoe lang je de fiets al hebt. Omdat het slot van mijn fiets een keertje niet open wilde heb ik de klantenservice moeten bellen. Gelukkig staat het nummer duidelijk op de fiets. Zij konden mij snel, vriendelijk en goed helpen. De fiets kon ook op afstand ontgrendeld worden.

De Cargoroo deelbakfietsen zijn top. Echt een aanrader om te gebruiken: leuk; goed en gezond. Wij gaan snel weer!

Dit is geen gesponsord bericht, maar gewoon een tip van een zeer tevreden klant.

Delen:


Bekijk op kaart

Nieuw in Den Haag: Cargoroo – een elektrische bakfiets te huur (Urban Arrow)

Van der Wyckstraat 33, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart