Magie, betovering en verwondering bij Carnivale

Carnivale Huygenspark 2017
Uitjes

Door Willemijn – Festivals en Parades, niet echt iets wat je direct met de kerstvakantie associeert. Maar deze vakantie kun je volop genieten van een écht festival. Want Carnivale heeft haar deuren dit jaar weer op het Huygenpark geopend. Na een jaartje weggeweest te zijn belooft Carnivale je Magie, Betovering en Bewondering. Dat leek ons heel interessant, dus mijn dochter en ik zijn vandaag een kijkje gaan nemen. En dat was een groot succes, want Carnivale biedt plezier voor jong en oud.

Bij binnenkomst is de toon gezet

Wij kwamen aan, met de fiets, aan de achterkant van het festivalterrein. En pas als je helemaal om alle hekken heen moet fietsen naar de ingang op de Stationsweg zie je hoe groot het terrein is. Dat belooft dus al veel goeds. Bij binnenkomst wordt het gelijk duidelijk dat dit een leuke middag gaat worden. Een klein, maar prachtig verlicht, ouderwets reuzenrad, een enorme kop van jut en een houten arena zijn de eerste drie dingen die ons opvallen. Maar sta je iets langer te kijken dan zie je dat hier bijzondere mensen rondlopen. Een kleine meneer en mevrouw, in een feestelijke outfit heten je van harte welkom. En met klein bedoel ik echt klein, want mijn vierjarige was niet veel groter. Een ‘sterkste man van Nederland’ sjouwt met rotsblokken en een vrolijk zigeunervrouw danst voor haar draaiorgel.

Carnivale Huygenspark 2017

Poffertjes, stamppot, glühwein en kniepertjes

We lopen verder het terrein op, kopen carni’s (muntjes voor 1,40 per stuk) en kijken ons ogen uit. Het festival is mooi neergezet. Je loopt rond met het gevoel of je op een oude kermis bent. Her en der staan eettentjes. Je kunt uiteraard warme chocomelk en gluhwein krijgen, maar ook zijn er poffertjes, kniepertjes, stamppotten en varkens (met kop!) van het spit. Voor elk wat wils, dus . Zelf hebben we genoten van een beker warme choco en een portie lekkere poffertjes.

Carnivale Huygenspark 2017

Carnivale Huygenspark 2017

Zweven en zwieren

Na de eetstalletjes gaat ons kinderhart wel heel snel kloppen. Want een grote zweefmolen, en het zal mij niet verbazen als het dezelfde is van de zomerse Parade, staat klaar om rondjes in te zwieren. Heerlijk! Samen hebben we genoten. Dochterlief van de spanning van het zweven en ik van de kreetjes van geluk die ik uit haar hoor komen. Maar er is meer voor kinderen. Na de zweefmolen, waar we later nog een paar rondjes in draaien, doen we een circusworkshop, spelen we een tijdje met een hoelahoep en gaan we de hoogte in met het reuzenrad(je).

Carnivale Huygenspark 2017

Carnivale Huygenspark 2017

Carnivale Huygenspark 2017

Carnivale Huygenspark 2017

Van gorilladame tot vuuracts

Naast dit leuke doorlopende vermaak zijn er ook nog een groot aantal shows. Er is een wall of death waar stoere mannen de zwaartekracht verslaan en op motoren op een verticale muur rijden, er zijn acts met goochelaars, een gorilladame of een man die de bliksem in zijn hoofd laat slaan. Een aantal van deze acts vinden plaats in een tent, en daar moet je met de carni’s  een kleine entree voor betalen, maar er zijn optredens in de openlucht en deze kun je zonder extra kosten bekijken. Toen het donker werd hebben wij genoten van een spannende show van een echte vuurspuwer. Dit is natuurlijk al super spannende, maar de kinderen werden zeer uitgebreid betrokken als hulp bij diverse acts, waardoor het fijn vermaak is.

 

Carnivale Huygenspark 2017

Carnivale Huygenspark 2017 - Valerie Kuipers

Fotocredits: Carnivale – Valerie Kuipers

Aanrader voor jong en oud

Aangezien ik met een vierjarig meisje was en het inmiddels wat was gaan regenen, zijn wij na de vuurshow weer op de fiets richting huis gestapt. Maar als het aan mij had gelegen, had ik er nog wel een tijdje rondgekeken. Carnivale biedt namelijk veel diverse acts, vermaak, lekkers en gezelligheid, zowel voor grote mensen als voor kids, dat je hier goed kunt genieten van een prachtig festival.

Praktisch

Carnivale heeft zijn poorten geopend op het Huygenspark in Den Haag. Je bent vanaf 15 uur welkom en kunt tot 01.00 uur blijven. Alle informatie over het festival kun je vinden op de site van Carnivale. Kaarten zijn aan de deur te koop, maar handiger is om ze online te kopen. Dat voorkomt een lange wachttijd.

Wij hadden zowel een klein zonnetje als wat regen tijdens ons bezoek. Dat is op zich geen probleem, aangezien er voldoende tenten zijn en vuurkorven staan. Toch raad ik je wel aan om jezelf en de kinderen warm aan te kleden, aangezien het merendeel van het festival buiten plaatsvindt.

Carnivale Huygenspark 2017

Win kaarten voor Carnivale

Omdat wij het zo’n leuk festival vonden voor zowel kids als ouders, mag ik van Carnivale 3 mensen blij maken met 4 kaarten! Als je wint kun je vrijdag of zaterdag gaan genieten van een middag én avond met spannende acts, veel vermaak en diverse activiteiten.

Om te winnen like je Ranja en Rosé op Facebook en laat je weten wie jij meeneemt naar Carnivale.

Aangezien het festival tot en met 30 december duurt maak ik morgenochtend (29 december) de winnaars al bekend. Dus wil je winnen? Reageer snel!

De kaarten worden digitaal aan de winnaars verzonden en zijn niet inwisselbaar voor geld. De kosten die je maakt op het festivalterrein moet je uiteraard wél zelf betalen.

Carnivale Huygenspark 2017

Ranja en Rosé ontvangt voor deze review géén geld. 

Delen:


Bekijk op kaart

Magie, betovering en verwondering bij Carnivale

Huygenspark, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart