Ons eerste bioscoopavontuur: Casper & Emma maken theater

Door Priscilla – Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er vanaf vandaag weer een nieuwe kinderfilm in de bioscoop gaat draaien, namelijk “Casper & Emma maken theater”. Wij hebben op Eerste Pinksterdag onze tweeling Lucas en Esmee voor het eerst kennis laten maken met de bioscoop.

Casper en Emma

De kleuterbioscoop: een aanrader

Onze keuze was gevallen op de kleuter bioscoop georganiseerd door Pathé in Delft. Speciaal voor de kinderen was er een soort première van de film Casper & Emma maken theater. Lucas en Esmee zijn beiden grote Casper &  Emma fans, dus zij vonden het erg leuk dat ze nu naar de “grote” film van Casper & Emma gingen. De ontvangst was erg leuk en aan alles was gedacht. De grote trap was versierd met balonnen, bij de filmzaal lag de rode loper uit en op vertoon van je film kaartje kregen de kinderen een goodie box. Deze was gevuld met een pakje drinken, een zakje snoep, popcorn en een bouw figuurtje van een dinosaurus. Maar ook aan de ouders was gedacht. Wij kregen op vertoon van ons toegangsbewijs een kopje thee of koffie met een heerlijke muffin.

Casper en Emma

Genoeg te doen

Boven in de Foyer was genoeg te doen. De kinderen konden een kleurplaat kleuren, een glitter tattoo laten zetten en op de foto met de mascotte van Pathé, de gele haan. Ook werden er flyers uitgedeeld, waar je de naam van de kinderen op in kon vullen, waarmee later prijzen te winnen waren. Dit alles met gezellige kindermuziek  op de achtergrond. Een kwartiertje voor aanvang van de film ging de zaal open en kon je naar jouw gereserveerde stoelen gaan. Vervolgens kwam het personeel van Pathé beneden de zaal staan, voor het grote scherm in gezelschap van de mascotte. Vervolgens trokken zij een aantal flyers uit een grote kom. Werd jouw naam vervolgens genoemd, dan mocht je naar beneden komen om een prijsje in ontvangst te nemen. De zaal was goed gevuld, maar niet helemaal uitverkocht. Het voordeel van de kleuterbioscoop is dat het licht in de zaal niet helemaal uit gaat en dat het geluid wat zachter staat. Hierdoor is het allemaal wat minder indrukwekkend voor de kinderen. Want het blijft toch erg imposant, zoveel stoelen in een zaal en zo’n groot filmscherm.

Ontzettend leuke film

Ook deze keer maken Casper en Emma weer een leuk avontuur mee. Ik denk dat heel veel kinderen zichzelf in de personages en de verhaal lijn herkennen, want het speelt zich allemaal af in een kleuterklas, op het schoolplein en bij de familie thuis. Elk jaar zamelt de kleuterschool van Casper en Emma op een leuke manier geld in voor het goede doel. Ook nu is de tijd weer aangebroken om geld in te gaan zamelen. De klas van Casper en Emma doen hun uiterste best om een idee te verzinnen, waarmee zij een weeshuis in India zonder elektriciteit kunnen helpen. Nadat ze met de klas een theatervoorstelling van Doornroosje hebben bezocht, komen ze samen in de klas op een geweldig idee! Ze gaan een toneelstuk maken over kaarsen die licht geven in het donker. Natuurlijk krijgen Casper en Emma en de knuffels Mevrouw Konijn en Welpje een bijzondere rol in het toneelstuk. Zal het ze lukken om weer genoeg geld in te zamelen? Om daar achter te komen, moet je gewoon snel de film Casper & Emma maken theater gaan bezoeken. Lucas en Esmee vonden de film geweldig en met hun 3,5 jaar lukte het ze zelfs om tijdens de hele film te blijven zitten en de film uit te kijken. Het Bioscoop Diploma dat zij na afloop kregen, hebben zij dan ook dik verdiend!

Casper en Emma

Casper en Emma

Laat je ons even weten wat jullie er van vonden? Lijkt het jou ook leuk om de kleuterbioscoop een keertje te bezoeken, check dan snel de agenda van Pathé, om te zien wanneer zij weer een kleuterbioscoop organiseren. Je kunt hiervoor in verschillende vestigingen terecht.

Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart