Review: Chinese hoogstandjes op het Malieveld – Groot Kerstcircus Den Haag

Uitjes

Door Willemijn – Op het Malieveld was zaterdagmiddag de première van het Groot Kerstcircus Den Haag. Dit jaar wordt de show verzorgd door Chinees Nationaal Circus. Ranja en rosé was bij de première en genoot van een mooie show.

Acrobatiek en Chinese draken

Met de komst van het Chinese Nationale Circus krijg je op het Malieveld een keur van Chinese hoogstandjes te zien. En dan met die ‘hoogstandjes’ bedoel ik dan letterlijk. Vooral de acrobatiek is bijzonder en van hoog niveau. Acrobaten halen spectaculaire kunsten uit, waarbij ze tot 5-man hoog op elkaar klimmen. Zo zie je een man zeer behendig meer dan 10 stoelen op elkaar zetten, om er volgens zélf op te gaan zitten. Ook zijn er bijvoorbeeld jongleurs die knappe trucs doen met diabolo’s. En hoewel je in het circus geen dieren meer ziet, zie je hier diverse prachtige Chinese draken. Ze zijn prachtig en bewegen sierlijk én dierlijk, Bijzonder om te zien dat twee mensen in een drakenpak dit synchroon op deze manier kunnen. Natuurlijk zijn er ook clowns. Deze clowns (het zijn er twee dit jaar) – niet uit China, maar uit Duitsland en Frankrijk – betrekken het publiek op een leuke manier bij de show. Vooral de wijze waarop ze het publiek wel (en soms ook bewust niet) laten applaudisseren en klappen is grappig. Mijn kinderen genoten.

Praktisch

Het Groot Kerstcircus Den Haag is vanaf nu tot en met zondag 5 januari te bezoeken. Als je tickets koopt via deze link krijg je 10 euro korting via ranja en rosé. Veel plezier!

Groot Kerstcircus Den Haag

Ranja en Rosé ontvangt geen geld voor deze review. We waren wel uitgenodigd om te komen kijken. 

Delen:


Bekijk op kaart

Review: Chinese hoogstandjes op het Malieveld – Groot Kerstcircus Den Haag

Koningskade 64, 2596 AA Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart