Bijna het mooiste park van Nederland: Clingendael

benoordenhout
Uitjes

Door Willemijn – Het op één na mooiste park van Nederland ligt – volgens weekblad Elsevier – in Den Haag, namelijk Park Clingendael (Het mooiste is park Sonsbeek in Arnhem). Wat zijn wij Hagenaars toch geluksvogels! En nu wil het toeval dat mijn ouders ook nog eens heel dicht bij dit park wonen, waardoor wij er bijna wekelijks wel een keer komen. Al is het maar om de kinderen even te laten spelen na een bezoekje aan opa en oma.

Clingendael Landhuis

Bijna het mooiste park van Nederland

Park Clingendael heeft veel te bieden: een fijne beschutte speeltuin met leuke toestellen voor klein en groot, kilometers wandelpad, een trimparcours, een theeschenkerij, een hondenlosloopgebied (‘not my cup of tea’ – goed afgeschermd gelukkig), picknicktafels, veel boerderijdieren en een grote zandbak. Dit alles ligt in een mooi aangelegd park, waarin open grasweides afgewisseld worden met rododendronbos en waar de speeltuin grenst aan een mooie Hollandse tuin. Ondanks dat het in weekenden met mooi weer heel druk kan zijn met bezoekers, is de sfeer altijd rustig en gemoedelijk. Mensen flaneren over de centrale toegangsweg en in de speeltuin is het altijd gezellig. De ijscoman staat van het vroege voorjaar tot het late najaar bijna dagelijks voor de centrale toegangspoort en ook dit geeft een leuke sfeer.

 

Clingendael Hollandse tuin Clingendael geit

benoordenhout

Ook voor lekkere koffie

Clingendael is echt een park om te genieten. Genieten van de natuur, vooral nu het in de lente zo mooi gekleurd is en de bloesem de bomen prachtig siert. Maar ook om te genieten van een lekkere kop koffie. Want bij theeschenkerij IJgenweis kun je vooral aan de zijkant, waar de picknicktafels staan prima neerstrijken met kinderen. Terwijl jij geniet van een kop koffie en misschien wel iets lekkers kunnen de kids rennen over het veld. En ik kan mij niet voorstellen dat je dan niet een klein beetje een vakantiegevoel hebt.

Clingendael IJgenweisClingendael IJgenweis

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Bijna het mooiste park van Nederland: Clingendael

clingendael

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart