Winterpret en warme choco bij Cool Event – Scheveningen

Cool Event
Uitjes

Door Willemijn – Nu de dagen steeds korter worden en het buiten koud en guur wordt, breekt ook de tijd aan voor winters vermaak. Schaatsen, sleeën en warme chocomelk. Dé plek daarvoor is het Cool Event Scheveningen. Afgelopen zaterdag is op het plein voor het statige Kurhaus weer een prachtige ijsbaan geopend. En vanaf zaterdag 1 december openen direct daarachter op de boulevard van Scheveningen de ijsbeeldententoonstelling ‘Ice Expo’ en de befaamde (en beruchte) ‘Ice Roetsjbaan’, waar je in luchtbanden van grote hoogte (30 meter) naar beneden kunt glijden. Wij bonden dit weekend de ijzers al onder voor de eerste schaatsrondjes van dit jaar.

Cool Event

600m2 overdekt ijsplezier: héél cool

Het Cool Event beleeft dit jaar zijn 12e editie. De schaatsbaan is wederom gevestigd op de ‘entree’ van Scheveningen, namelijk het Kurhausplein. Wanneer je het plein nadert hoor je in de verte al de vrolijke discodeuntjes en zie je (zeker in de avondschemering) de mooi verlichte ijsbaan liggen. Deze is overkapt, waardoor je dus zowel bij mooi als minder mooi winterweer droog en uit de wind kunt zwieren over de baan. Schaatsen neem je zelf mee of huur je eenvoudig bij de kassa van Cool Event, waar ze zowel dubbele lopers voor de kleintjes hebben als ijshockeyschaatsen voor kinderen en volwassenen.

Cool Event

Zwaaien, zwieren én …zopie

Eénmaal de ijzers onder hebben we genoten van het schaatsplezier. Hoewel de baan compact is, biedt deze voldoende ruimte voor het schaatsen van kleine rondjes, achtjes en korte stukjes. Mijn jongste twee kinderen stonden voor het eerst van hun leven op het ijs. We waren dus heel blij met de schaatshulpjes in de vorm van plastic ijsberen of houten pinguïns om mee te leren schaatsen. Mijn kids en ik genoten van onze eerste rondjes op het ijs deze winter. Met vallen en opstaan ging het steeds beter en zag je hun zelfvertrouwen en het plezier groeien. En bij schaatsen hoort natuurlijk ook koek en zopie. Dus toen we moe maar voldaan na een ruim uur van de baan kwamen, waren we wel toe aan een warme chocomel met slagroom.

Cool event

 

Cool Event

Praktisch

Wij schaatsten midden op de dag, waardoor het vrij druk was. Wil je ruimte om te oefenen? Kom dan vroeg, nog voor de drukte. De schaatsbaan is dagelijks geopend van 10-22 uur. Doordeweeks is het doorgaans rustig. De entreeprijs is € 5,00 per persoon per dag. Hiervoor kun je de hele dag schaatsen, ook als je tussendoor even weggaat mag je later op de dag weer genieten op de baan. Als je schaatsen huurt betaal je € 5,00 per paar. Voor combinaties met Ice Expo en/of de Ice Roetsjbaan (beide geopend vanaf 1 december) zijn diverse combitickets te koop.

 Cool event

Cool event

Deze tip is objectief gekozen. Ranja 4en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Winterpret en warme choco bij Cool Event – Scheveningen

Kurhausplein The Hague, Gevers Deynootplein, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart