Dance, Dance Dance – Dansen voor kids bij dansschool Wesseling (Den Haag)

Dansschool Wesseling - entree
Uitjes

Door Annick – Een vierjarige in een Frozen dansjurk dansend op 10.000 luchtballonnen levert 24K Magic op! Natasja van dansschool Van der Meulen – Wesseling op de Laan van Meerdervoort kent de tips en tops van deze kleuters als geen ander. Ze is een zeer ervaren dansjuf én zeer ervaren moeder. Juf Natasja Rocks!

Dansend door Den Haag

Als je zoals ik verhuist van Amsterdam naar Den Haag, is er één ding dat echt niet verloren mag gaan; de wekelijkse dansles. Al snel werden we uit vele hoeken en gaten getipt: wie in Den Haag dansles zegt, zegt kennelijk Dansschool Wesseling. Dus daar gingen we; op naar juf Natasja. De dansschool oogt net als de website ouderwets, maar dat mag best als je in 1921 geboren bent en op je eigen manier met de tijd meegaat. Kroonluchters, veel bruin, houten kledingrekken op wieltjes en ken je nog die deuren die werken als een trekharmonica? Nou, die dus ook!

Dansschool Wesseling - zaal

‘Mary Poppins’

Op de één of andere manier doet Natasja, die een stuk jonger is dan de school, me aan Mary Poppins denken. Misschien een beetje door de sfeer binnen de school, maar ze heeft ook een echte juffen-uitstraling; lief, vrolijk, energiek, maar met een hele natuurlijke ‘don’t mess with me’ uitstraling. De eerste les mocht ik als ‘ouder van’ meekijken in de zaal, zodat mijn dochter een beetje kon wennen. Geconcentreerde toetjes in roze en blauwe tutuutjes wanen zich Elsa en Anna en zwieren door de zaal.

Dansschool Wesseling - dansende meisjes

LaLaLaLaLaaaaaa!

Elke les begint met hetzelfde smurfen-liedje. Slim; de danseressen (dansers zijn natuurlijk ook welkom) weten wat er gaat komen, krijgen er meteen zin in en hun zelfvertrouwen groeit omdat ze ‘de pasjes’ van Gargamel en zijn blauwe aartsvijanden feilloos kunnen uitvoeren. Met dit zelfvertrouwen voelbaar in hun balletschoentjes volgen zij verder de les.

Dansschool Wesseling - dansles

‘Mama… rechtzitten!’

Het allerbelangrijkst vind ik dat ik elke week een heel vrolijk enthousiast meisje uit de zaal zie komen. Daarnaast leert ze ook echt. Als ouder zit je niet in de zaal, maar ik zie haar thuis ‘oefenen’. Laatst wist ze me te vertellen dat ik echt wat rechterop moest zitten ‘anders sta je in de verkeerde houding, mama’. Ik word tegenwoordig dus niet alleen streng op nagelbijten aangesproken, mevrouw corrigeert mijn houding nu ook.

Rocking ratje

Aan het eind van het seizoen wordt er een voorstelling in het Zuiderstrandtheater georganiseerd. Ik waan me meteen zo’n zesendertig jaar terug. Daar stond ik als ratje in Theater het Spant. Ik voelde me een ster! Ik denk dat ik twee keer van links naar rechts over het podium mocht rennen en een rat heeft nou niet de mooiste jurk van het stuk, maar dat magische gevoel zal ik nooit vergeten. Ik ben benieuwd of dit gevoel genetisch bepaald is.

Dansschool Wesseling - koffie

Wachten

Over de vele mogelijkheden van de dansschool kan ik verder niet veel vertellen, alleen dat er voor ieder wat wils is. Wat ik kan zeggen is dat ik de kleuterdansles bij Dansschool Wesseling een absolute aanrader vindt, voor kinderen dan. Voor ouders is er niet veel aan. De ‘wachtkamer’ is niet echt heel relaxed; vol, oud, muffig, maar ach, je kan drie kwartier een boek lezen of kijken naar het scherm waar je je goudappeltje af en toe voorbij ziet rennen. En de AH zit er naast en in je eentje boodschappen doen, gaat soms een stuk sneller dan samen met miss mini Beyoncee.

Dansschool Wesseling - koffieruimte

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Dance, Dance Dance – Dansen voor kids bij dansschool Wesseling (Den Haag)

Dansschool Van der Meulen-Wesseling B.V., Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart