Binnentuin, spelen en dieren in de Jacobahof

Jacobahof
Uitjes

Door Willemijn – Gewoon even lekker je neus achterna levert meestal toffe ontdekkingen op. Het is ook de reden dat ik ooit met ranja en rosé gestart ben, om de leukste, soms onverwachte dingen van Den Haag met mensen te delen. Zo ontdekten wij laatst De Jacobahof. Den Haag kent best wel wat binnentuinen, zoals de Vlindertuin of Emma’s Hof. De Jacobahof is ook zo’n binnentuin met kinderboerderij midden in Den Haag.

Loopfietsen, stepjes en speeltuin

In de Hillegondastraat in Den Haag vind je achter een charmant hek een heel fijne rustige plek. Ommuurt door huizen is hier de Jacobahof. Een heerlijke plek. Als je het hek door gaat is het eerste wat je ziet een speeltuin. Ik was met de jongste twee kinderen (4 en 6 jaar) en die konden hier heerlijke glijden, draaien, over evenwichtsbalken lopen, rennen en spelen. Maar er staan ook stepjes en loopfietsen. Alles is schoon, mooi onderhouden en netjes. Voldoende bankjes om te zitten en niemand die het erg vindt als je hier even een boterhammetje eet.

Jacobahof Jacobahof

Jacobahof

Geiten borstelen

Verder in de tuin is het gedeelte met de dieren. Via een kleine stal mogen kids en ouders het geitenweitje betreden. Maar niet zonder eerst een borstel uit de mand te hebben gepakt. De geiten mag hier namelijk lekker borstelen. Dat zijn ze duidelijk gewend, want ze liggen te genieten van de kinderen die hun haar borstelen.

Jacobahof

Jacobahof

Thee met honing

Maar er niet nog meer. Zo zijn er konijnen om te aaien, cavia’s nog zo schuw dat aaien bijna onmagelijk is, kippen en heel veel bijen. Bij ons bezoek was de imker aanwezig. Zij liet ons een kijkje nemen in de kasten, legde de kinderen van alles uit of honing en liet ons honinglimonade proeven. Juist dit soort extra’s maakt het bezoek nog leuker. Bij ons bezoekje was de theetuin gesloten, maar met een beetje gelukt kun je ook nog thee met iets lekkers krijgen in deze tuin.

Jacobahof

De Jacobahof is dus niet alleen een mooie rustige groene plek, het is ook nog eens een fijne plek om met de kids te zijn. Ze zijn goed zichtbaar, kunnen er niet (of met moeite) zelf uit en er is echt voldoende leuks te doen.

Delen:


Bekijk op kaart

Binnentuin, spelen en dieren in de Jacobahof

Jacobahof, stadsboerderij, bijenstal de'Windbij', Jacobastraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart