Een gave ontdekking: De tuin van Floddertje (Bergschenhoek)

De tuin van Floddertje
Uitjes

Door Eelke – In tegenstelling tot veel gezinnen die na de laatste schooldag als een speer richting het zuiden vertrekken, schieten wij op de eerste vakantiedag direct in de relaxmodus. Bbq aan, duikjes in de zee en nieuwe plekken ontdekken. En omdat het voor mij ook leuk moet blijven, struin ik urenlang het internet af, op zoek naar de pareltjes onder de speeltuinen. Zo werd ik laatst getipt door een lezer van dit blog en geattendeerd op “De tuin van Floddertje”.

De tuin van Floddertje

Een gave ontdekking

Deze speeltuin ligt in het Annie MG Schmidtpark (tussen Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek ). De naam is erg goed gekozen, want na een middagje in deze natuurspeeltuin zijn mijn kinderen niet meer van ‘de echte’ Floddertje te onderscheiden. Wat een gave ontdekking!

De tuin van Floddertje

Picknickmand mee

De speeltuin is vrij lang en smal waardoor het overzicht minimaal is. Gelukkig is het eerste gedeelte van de speeltuin (het bestaat uit drie stukken) wel overzichtelijk en ideaal voor jongere kinderen. Deze speeltuin heeft alles waar mijn kinderen blij van worden: een kabelbaan, een touwbrug, stapstenen over het water, waterpompen en een heus trekvlot. Wij zochten een plekje in het achterste gedeelte van de speeltuin voor een gezellige picknick. En omdat de omgeving vrij groen is, krijgen we bezoek van eendjes en luisteren we naar de kwakende kikkers. Horeca is er niet, dus een goed gevulde picknickmand is geen oerbodige luxe. Maar de wc’s zijn erg schoon en netjes, dat is natuurlijk al heel fijn voor een uitje met kleine kinderen. Mijn tip voor alle vaders en moeders die nog een dagje “te vullen” hebben: op naar “De tuin van Floddertje!”

De tuin van Floddertje

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Een gave ontdekking: De tuin van Floddertje (Bergschenhoek)

Annie M.G. Schmidt Park, Bergschenhoek, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart