Tijd voor het Dickens Festival in Oud- Rijswijk (vrijdagmiddag en -avond, 20 dec.)

Dickens Rijswijk 3
Uitjes

Door Mieke – We zitten weer volop in de malle molen van feestelijkheden deze maand. Is de beste Sint amper het land uit, dan kun je weer overal terecht voor leuke kerstactiviteiten. Wij zijn met zijn viertjes dol op deze maand en struinen graag de verschillende markten en lichtjesavonden af. Eten en drinken ons tonnetje rond, maar dat terzijde. Om je te helpen in je keuze geef ik je graag onze favoriet: het Dickens Festival in Oud-Rijswijk. Dit jaar op vrijdagmiddag en -avond 20 december.

Dickens Rijswijk 2

Dickens sfeer

Vanaf 15 uur kun je in de Herenstraat terecht en hebben de winkeliers hun uiterste best gedaan om met lantaarns, kaarsen en kerstkoren een fijne sfeer neer te zetten. Er zijn workshops, living statues en steltlopers. Een draaimolen en Oudhollandse spelletjes maken het Dickens gevoel compleet. En ik verwacht ook dit jaar dat Nynke en Evelyn met volle borst meezingen met een koor en samen rond dansen op straat. Nippend aan een glaasje glühwein kijken wij dan toe, hoe blij kun je zijn als ouder?

Christmas Express

Ook rijdt er een heuse ‘Christmas Express’ rond. Drie wagons en ruim 100 dansers in prachtige kostuums zorgen voor een feestelijke parade. Het hoogtepunt van de parade is het ontsteken van de kerstboom voor de Oude kerk (rond 19 uur). In de kerk, waar honderden kaarsen branden,  wordt bovendien het kerstverhaal verteld en klinken kerstliederen. Een levende kerststal ontbreekt ook niet, dus loop vooral even binnen met de kinderen.

Dickens Rijswijk 1

Warme choco, hapjes én shoppen

Tijdens deze Dickens avond zijn de winkels langer geopend, tot 21 uur. De winkels zijn niet alleen versierd maar er zijn ook speciale kerstacties, verschillende hapjes en drankjes. Verder vind je overal kerstkraampjes.

Schaatsbaan(tje)

Sinds vorig jaar is er ook een schaatsbaan voor de kinderen. Gratis toegankelijk en ook de schaatsen kun je gratis lenen. Een schaatsbaan kan niet zonder koek en zopie, dus ook die zijn aanwezig. De schaatsbaan is er het hele weekend. En vanaf 17.30 uur kun je bij Museum Rijswijk terecht voor het maken van een kerststukje. Dit is gratis (en zolang de voorraad strekt).

Praktisch

Het Dickens Festival is vrijdag 20 december van 15 tot 21 uur en vindt plaats in Oud-Rijswijk. De toegang is gratis.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Tijd voor het Dickens Festival in Oud- Rijswijk (vrijdagmiddag en -avond, 20 dec.)

Oud Rijswijk, Rijswijk, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart