Dikkertje Dap – een familiefilm om van te genieten (Pathé)

“Dikkertje Dap…..klom op de trap….’s morgens vroeg om kwart over zeven…” Een liedje van Annie MG Schmidt wat we allemaal wel kennen. Of in ieder geval herkennen. En dit liedje is de basis geweest voor de nieuwste Nederlandse kinderfilm die vanaf morgen in de bioscopen draait: Dikkertje Dap. Ranja en Rosé mocht de film afgelopen weekend al bekijken in Pathé Buitenhof. Wat een leuke ochtend hebben we gehad. Want Pathé Buitenhof is niet alleen een gezellig theater om naar de film te gaan, Dikkertje Dap is ook nog eens leuk voor de kinderen en vermakelijk voor ouders.

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap

Met je giraf naar school

Dikkertje Dap woont in een idyllisch typisch Nederlands dorpje met zijn ouders. Zijn leven heeft zich tot zijn vierde verjaardag afgespeeld in de dierentuin. Zijn opa werkt daar namelijk als dierenverzorger, zijn slaapkamer kijkt uit over het giraffenverblijf en zijn beste vriend Raf woont er. Raf is niet zomaar een vriend, Raf is een pratende giraf die op dezelfde dag jarig is als Dikkertje. Maar als Dikkertje 4 jaar wordt, scheiden hun wegen. Want jongetjes van vier gaan naar school en giraffen van vier zijn ‘af’ en hoeven niets meer leren. Dat laten de twee vrienden niet zo maar gebeuren. Want Dikkertje en Raf willen samen naar school. Dus zet Dikkertje alles op alles om zijn beste vriend mee te nemen naar de kleuterklas. En of dat lukt? Dat moet je snel zelf gaan bekijken.

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap

Een echte familiefilm

Wij hebben allemaal genoten van de film: mijn oudste zoon bleef zijn school vergelijken met de school van Dikkertje, mijn dochter is smoorverliefd op de dappere Dikkertje en mijn jongste van drie vertelt stoer dat hij in de dierentuin ook van de nek van een giraf af gaat glijden. De film Dikkertje Dap is voor kinderen namelijk een grappig en vermakelijk verhaal. Maar soms met een serieuze boodschap. Want het gaat niet alleen over een giraf, maar ook voor het eerst naar school gaan, vriendschappen en vertrouwen. Thema’s die herkenbaar zijn voor de kinderen en op een goede manier worden opgepakt. En niet alleen de kinderen, maar ook mijn man en en ik vonden het een leuke film, want voor ouders zijn er zo af en toe herkenbare elementen. Zoals de drukte om je kind elke ochtend weer op tijd op school te krijgen, een belofte aan je kind die je door je drukke werk niet waar kunt maken, de trots die je voelt om je kind groot te zien worden en de moeilijke vragen van kinderen waar je eigenlijk geen antwoord op weet. Kortom Dikkertje Dap is een echte familiefilm en een aanrader voor het hele gezin.

Dikkertje Dap

Praktisch

Dikkertje Dap is een Nederlandse kinderfilm voor kinderen van alle leeftijden. De film is het leukst voor kinderen vanaf een jaar of 4, aangezien ‘naar school gaan’ een centraal thema is. Wij zijn Dikkertje Dap gaan kijken in Pathé Buitenhof, maar ook in Pathé Scheveningen en Pathé Spuimarkt draait hij de komende weken.

Dikkertje Dap

 

Win kaarten voor Dikkertje Dap

Ranja en Rosé mag 2 mensen blij maken met elk twee vrijkaarten. Deze vrijkaarten zijn geldig in de Haagse Pathé bioscopen. Om de kaarten te winnen like je Ranja en Rosé op Facebook én laat je weten dat jij meedoet aan deze actie.

De actie duurt tot en met donderdag 5 oktober. Ranja en Rosé maakt 6 oktober de winnaar via Facebook bekend.

Dikkertje Dap

En als je de tekst niet meer weet…

Dikkertje Dap klom op de trap

’s morgens vroeg om kwart over zeven

om de giraf een klontje te geven.

Dag Giraf, zei Dikkertje Dap,

weet je, wat ik heb gekregen?

Rode laarsjes voor de regen!

’t Is toch niet waar, zei de giraf,

Dikkertje, Dikkertje, ik sta paf.

 

O Giraf, zei Dikkertje Dap,

‘k moet je nog veel meer vertellen:

Ik kan al drie letters spellen:

a b c, is dat niet knap?

Ik kan ook al bijna rekenen!

Ik kan mooie poppetjes tekenen!

Lieve deugd, zei de giraf,

Kerel, kerel, ik sta paf.

 

Zeg, Giraf, zei Dikkertje Dap,

Mag ik niet eens even bij je

stiekem van je nek afglijen?

Zo maar eventjes voor de grap,

denk je dat de grond van Artis

als ik neerkom, heel erg hard is?

 

Stap maar op, zei de giraf,

stap maar op en glij maar af.

Dikkertje Dap klom van de trap

met een griezelig grote stap.

Op de nek van de giraf

zette Dikkertje Dap zich af,

roetsjj daar gleed hij met een vaart

tot aan ’t kwastje van de staart.

Boem! Au!!

 

Dag Giraf, zei Dikkertje Dap.

Morgen kom ik weer hier met de trap.

 

Fotocredits voor de filmbeelden: Website Pathé 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Dikkertje Dap – een familiefilm om van te genieten (Pathé)

Pathé Buitenhof, Buitenhof, The Hague, Netherlands

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart