Grrrroaahhhh……!! Naar de Dino’s in Duinrell

Dino's in Duinrell
Uitjes

Door Willemijn – Duinrell in Wassenaar is natuurlijk altijd een spetterend en leuk dagje uit voor het hele gezin. Maar wist je dat je deze maand (dus ook tijdens de Herfstvakantie) in Duinrell levensechte bewegende dino’s kunt spotten? Tot 1 november zijn er in het park namelijk 21 verschillende dinosaurussen verstopt. Bij binnenkomst in het park ontvang je een speurtocht en kun je op zoektocht naar o.a. de T-Rex, de ‘Protoceratops’ en de ‘Spinosaurus’. Wij gingen op dino-safari en deden een paar verrassende ontdekkingen…

Dino's in Duinrell

Gegrom uit de bosjes…

Mijn 2 jongens zijn helemaal vol van dino’s. Deze giganten uit het verleden blijven tot de verbeelding spreken; ook al hebben we ze al tientallen keren in boekvorm en op TV gezien. Ook als je ze in het écht kunt spotten, dan is dat leuk. Komende maand (tot 1 november) zijn er 21 reuzenechte en bewegende dino’s  te vinden in het park. Je treft ze op verschillende plekken in Duinrell aan. Alle dino’s grommen beangstigend, bewegen ‘gevaarlijk’ en zijn levensecht vormgegeven. Zo lijken ze echt te ademen en knipperen ze met hun ogen. Sommige zijn niet te missen (waar verstop je ook een dino van 10+ meter?!); andere zijn iets onopvallender weggestopt in de struiken of op/ achter een attractie. Met de speurtocht in ons hand werden we meteen fanatiek: één voor één werden de gevonden exemplaren vakkundig weggestreept.

Dino's in Duinrell

Dino's in Duinrell

Sprookjes, spanning en spetters

Duinrell ligt op een ruim landgoed midden in een prachtig groen en bosrijk duingebied. Dat is misschien wel wat dit park zo fijn maakt: je bent écht buiten. In een prachtige omgeving. Je ziet dat bijvoorbeeld vanuit het reuzenrad of vanaf de uitkijktoren aan de rand van het park. Deze uitkijktoren bevindt zich op het hoogste punt van Zuid-Holland en geeft je een fantastische blik op Wassenaar, het attractiepark, de duinen en de zee. Duinrell biedt een leuke afwisseling tussen vertier voor jong en oud. Mijn kinderen genoten enorm van het Wonderland met o.a. diverse sprookjesfiguren en beroemdheden uit legendes.  Bijvoorbeeld een simpele replica van Manneke Pis die ronddraait én rond plast zorgde voor heel veel hilariteit. Een kikkershow waarin jij de jury mag zijn is minstens zo leuk. En wat dacht je van een half paard dat praat…?

Paard Duinrell

Spannend… en nog spannender

Na de sprookjes en wonderen uit Wonderland gingen we verder het park in, op zoek naar dino’s. Midden en vooral achter in het park tref je de  spannende attracties. Spannend voor groot en spannend voor klein. Zo vonden mijn kids de kikkerachtbaan – met Rick de Kikker, gastheer van Duinrell – al heel spannend is. Maar ook voor durfallen biedt Duinrell  meer dan genoeg. Heel bijzonder is natuurlijk de rodelbaan door de duinen. Deze baan brengt je naar een van de hoogste duinen van Zuid-Holland en je rodelt naar beneden alsof je in de Alpen op een sleetje zit.

Splash

Mijn kinderen genoten van de Splash, een grote wildwaterglijbaan. Niet alleen de val naar beneden is spannend. Minstens zo leuk is het om – vanaf het uitkijkplatform – te kijken naar de naderende ‘splash’ van water en précies op het laatste moment weg te springen voor deze vloedgolf. De grote achtbanen en het ‘zelf’ vliegen in een sportvliegtuigje bij de Wild Wings zijn superspannende attracties voor als je écht durft. Uiteraard (ahumm…) ben ik wel zelf een rondje in de Falcon gaan ‘testen’. En als je houdt van heftig, dan is deze vrije val achtbaan een echte topper!

Dino's in Duinrell

Spetterend einde van de dag

Wij sloten onze dag in Duinrell spetterend af met – volgens de kids het allerleukst van de hele dag – een duik in het Tikibad. Dit grootste glijbanenparadijs van de Benelux – met maar liefst 16 verschillende glijbanen – is werkelijk een feest. Na de recente uitbreiding in 2017 met het kids waterpark Playa is hier voor kinderen van alle leeftijden iets te beleven. In Playa vind je diverse ‘kleine’ glijbanen die allemaal uitkomen in een verwarmd waterspeelbad. Hier kunnen dus ook kleine kinderen heerlijk glijden en spetteren. En vanaf dit jaar kun je ook buiten spetteren in het Tiki-buitenbad.

Vind jij alle  dino’s?

De 21 dinosaurussen in Duinrell zijn kriskras door het park te vinden. De eerste tien vonden we redelijk gemakkelijk. Maar vooral de laatste , waaronder een paar – voor dino begrippen ‘kleinere’ – moesten we echt zoeken. Deze ‘zoektocht’ is echter heel aangenaam: je loopt door het park en hebt voortdurend allerlei attracties en vermaak als ‘onderbreking’ van de speurtocht. Want naast dino’s biedt Duinrell natuurlijk vooral ook veel leuks voor een heerlijk dagje familieplezier. Mijn kids begonnen te grommen toen ze naar huis moesten…

Zweefmolen

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Grrrroaahhhh……!! Naar de Dino’s in Duinrell

Wassenaar, Duinrell, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart