Deze week: Ontdek de wereld tijdens het gratis Generation Discover Festival (17 t/m 21 okt, Malieveld)

Door Willemijn – Waar onze grootouders de eerste televisies nog hebben meegemaakt, onze ouders de eerste computers en wij de eerste mobieltjes gaan onze kinderen waarschijnlijk ook heel veel vernieuwing mee maken. Want de vernieuwing én de innovatie gaat steeds sneller: globalisering, automatisering, robotisering, nieuwe duurzame energie. Allemaal ontwikkelingen die de wereld aan het veranderen zijn. En om dat te kunnen begrijpen, snappen en onderzoeken heeft Shell het gratis Generation Discover Festival neergezet op het Malieveld.

Discover Festival

Ontdekkers van de toekomst

Onze kinderen zijn de ontdekkers van de toekomst. Aangezien kinderen leren door te onderzoeken is een festival over onderzoek erg leuk. Vorig jaar ben ik ook geweest en had ik een heerlijke dag. Wij gaan dus komende week weer. Je kunt terecht van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober op het Malieveld. Tijdens het Generation Discover Festival beleef je wetenschap en technologie. Kunnen kinderen en ouders zich verwonderen, vragen stellen en dingen ontdekken.

Generation Discover Festival

 

1000 dingen om te doen

Wat kun je allemaal doen? Eigenlijk te veel om op te noemen. Maar alles heeft te maken met techniek en wetenschap. En alles is zo opgesteld dat kinderen vanaf ca 6 jaar het snappen. Zo kun je de stad van de toekomst bouwen, leren over cyberkansen en cybercrime, zelf onderzoek doen met verschillende proefjes en experimenten, je eigen waterstofauto maken, vliegen met een drone, of genieten van leuke voorstellingen waarin wetenschap centraal staat. Een festival vol met ‘bright ideas’.

Generation Discover Festival

Generation Discover Festival

Toegang is gratis

Toegang tot het Generation Discover Festival is gratis. Wel moet je kaarten bestellen op de site van het Festival. Toegang tussen 9.00-17.30 uur.

Generation Discover Festival

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Fotocredits: Website Generation Discover Festival

Delen:


Bekijk op kaart

Deze week: Ontdek de wereld tijdens het gratis Generation Discover Festival (17 t/m 21 okt, Malieveld)

Den Haag, Malieveld, Centrum, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart