Spelen op het groenste plekje van Naaldwijk

Dreespark
Uitjes

Door Priscilla – We kunnen er niet om heen, het is “herfst” in Nederland. De blaadjes vallen massaal van de bomen en ook de wind duikt op. Maar Nederland zou Nederland niet zijn, als er ook nog een paar mooie “droge” herfstdagen zijn. Tijdens deze mooie dagen is het zeker een aanrader om het leukste en groenste plekje van Naaldwijk te bezoeken.

Dreespark

Met de auto, fiets of boot

Woon je in de buurt van Naaldwijk, of wil je er eens op uit, moet je zeker eens een bezoekje brengen aan het Dreespark in de wijk Pijletuinen. Dit ruim opgezette en groene park is te bereiken per auto, fiets of boot. Ja, je leest het goed, ook met de boot. Het Dreespark ligt namelijk aan de Naaldwijkse vaart, wat doorgaand vaarwater is. Er is een verlaagde kant waar je goed kunt aanmeren en als je een lang touw bij je hebt, kun je de boot vast leggen aan de bomen, of je moet zelf een stevige prik pin mee nemen, waarmee je de boot vast kunt leggen.

Dreespark

Klimtorens, schommels en meer….

In het Dreespark vind je een grote speeltuin. Deze speeltuin bestaat uit vrolijk gekleurde grote klimtorens, met verschillende glijbanen.  De ondergrond is een zachte kunstgras mat, waarop je zacht valt mocht dit gebeuren. De klimtorens zijn geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Naast klimtorens is er ook een schommel cirkel, met maar liefst 6 schommels. Dus er is er altijd wel eentje vrij. Verder zijn er in de speeltuin ook nog twee baby schommels, geschikt voor kindjes die net kunnen zitten tot zeker 4 jaar oud. Voor de kleinere kindjes staan er ook nog 2 wip wap speeltoestellen.

Dreespark

Dreespark

Een skatebaan voor de stoere kids

Voor de kinderen die wat ouder zijn is er ook nog een stoere skatebaan. Deze is niet zo groot, maar perfect om de tricks met je skateboard, skeelers of step te oefenen en eigen te maken. Op de middagen dat de scholen uit zijn is het altijd gezellig druk bij de skatebaan, dus er zijn ook genoeg kinderen die je dan kunnen helpen met je tricks. Als je boven op de half pipe staat, heb je in ieder geval een leuk uitzicht over het gehele park.

Dreespark

Ook ruimte voor een partijtje voetbal of picknick

Het park is zoals ik al omschreef ruim opgezet. Naast de speeltuin is namelijk ook nog een hele groenstrook. 1 gedeelte van de groenstrook is omgedoopt tot voetbal veldje. Er staan 2 goals op en dat maakt het prima geschikt voor een partijtje voetbal. Naast het voetbalveld is nog een groot grasveld, waar je lekker zou kunnen picknicken.

Gooien met bladeren

Houden jouw kinderen ook zo van het gooien met bladeren, dan kun zij onder de bomen, bij de jeu de boules banen zich helemaal uitleven. Daar ligt het binnen nu en een aantal weken namelijk helemaal vol met een dikke berg bruine bladeren. Neem vooral je fototoestel mee, want de kleuren in het park zijn nu ook heel erg mooi, dus prima om je kinderen op een leuke en speelse manier op de foto te zetten!

Dreespark

Het oranje dak

Heb je op de foto van het voetbal veld ook het gebouw met het oranje dak gezien? Daarover vertel ik jullie de volgende keer meer. Dit is namelijk kinderboerderij SKIP (Stichting Kinderboerderij In Pijletuinen). Want in de kinderboerderij is ook genoeg te zien en te beleven.

Kortom, het Dreespark in de wijk Pijletuinen is zeker een aanrader om te bezoeken. Het leent zich ook uitstekend om bijvoorbeeld een kinderfeestje te vieren of om een speurtocht uit te zetten. Parkeren kun je het beste aan het Dreesplein. Je loopt dan zo over de brug, langs de kinderboerderij het park in. Na afloop kun je dan even opwarmen, of op een warme dag afkoelen, in snackbar Kwalitaria Pijletuinen. Deze snackbar, gelegen aan het Dreesplein, heeft een leuke kinderhoek met speelgoed en hele lekkere patatjes, ijsjes en milkshakes!

Dreespark

Kom je uit het Westland en zit er bij jou in de buurt ook zo’n leuk bos, park of speeltuin? Laat het weten in een reactie hieronder en wie weet zie je jouw tip hier binnenkort terug.

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

 

Delen:


Bekijk op kaart

Spelen op het groenste plekje van Naaldwijk

Dreesplein, Naaldwijk, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart