NIEUW: Op ontdekkingstocht in de duinen: doe de Duincampus

Uitjes

Door Willemijn – Al eerder schreef ik hier over Meijendel. In dit prachtige duingebied kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Wij komen er bijvoorbeeld voor een bezoek aan het Apenbos. Of we gaan naar bezoekerscentrum De Tapuit. Maar wist je dat je sinds kort ook een échte Duincampus vindt in Meijendel? Wij namen er een kijkje en waren enorm verrast: wat is dit leuk en mooi gemaakt.

Duincampus

Op onderzoek in de duinen

Een bezoek aan de Duincampus begint in De Tapuit. Hier kunnen kinderen kosteloos  een duinschrift ophalen. Je kunt in de Duincampus drie verschillende themaroutes lopen: de kikkerroute, de reeënroute en de konijnenroute. Wij kozen voor de kikkerroute. De routes zijn goed en duidelijk aangegeven. Langs deze routes zijn allerlei opdrachten, vragen en duingeheimen verstopt. Daarbij heeft Dunea goed uitgepakt: her en der vind je kisten met info en vragen, maar bijvoorbeeld ook diverse bankjes en reuze luister ‘toeters’. Daarnaast vind je overal informatieborden, waarop je meer kunt lezen en bekijken over de geschiedenis, de duinvorming, de waterwinning en de natuur. Zo biedt de Duincampus een mooie mix van lezen, kijken, leren en doen. Mijn kinderen vonden het ronduit super.

Duincampus

Duincampus

Duindiploma

Aan het einde van de speurtocht wacht een leuke verrassing. Als je je met je ingevulde vragenlijstje meldt bij De Tapuit ontvang je een echt Duindiploma. Wij sloten deze heerlijke speurtocht af met iets lekkers bij Boerderij Meijendel. Wil je meer informatie? Lees hier alles over de Duincampus.

Duincampus

Delen:


Bekijk op kaart

NIEUW: Op ontdekkingstocht in de duinen: doe de Duincampus

Meijendel, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart