Een superdag in Duinrell: spetters, sprookjes, spanning én smullen in het gloednieuwe La Place Restaurant

Uitjes

Door Willemijn – De meivakantie is begonnen. Jippie! Met het mooie weer van de laatste dagen besloot ik dat we lekker naar buiten gaan. Wij begonnen de vakantie feestelijk met een zonnig bezoek aan Duinrell. Het werd een dag met sprookjes, spanning, spetters en een heerlijk etentje als afsluiter.

Duinrell in wassenaar plattegrond

Jeugdsentiment

Met Duinrell in Wassenaar heb ik toch wel een beetje een bijzondere band. Ik ken Duinrell namelijk al heel lang. Als geboren en getogen Wassenaarse kwam ik er in mijn eigen jeugd vaak. In mijn kinderjaren mocht ik elke zomer wel een keertje naar het park en zo af en toe mochten we spetteren in het Tikibad. Hoe leuk is het dan, dat je jaren later naar Duinrell kunt met je eigen kids? Begin april ging het attractiepark weer open voor seizoen 2019, dus togen wij afgelopen vrijdag naar Wassenaar voor een bezoek. En dat was weer als vanouds.

Sprookjes

Duinrell ligt op een ruim landgoed midden in een prachtig groen en bosrijk duingebied. Dat is misschien wel wat dit park zo fijn maakt: je bent écht buiten. In een prachtige omgeving. Je ziet dat bijvoorbeeld vanuit het reuzenrad of vanaf de uitkijktoren aan de rand van het park. Deze uitkijktoren bevindt zich op het hoogste punt van Zuid-Holland en geeft je een fantastische blik op Wassenaar, het attractiepark, de duinen en de zee. Duinrell biedt een leuke afwisseling tussen vertier voor jong en oud. Mijn kinderen genoten enorm van het Wonderland met o.a. diverse sprookjesfiguren en beroemdheden uit legendes.  Bijvoorbeeld een simpele replica van Manneke Pis die ronddraait én rond plast zorgde voor heel veel hilariteit. Een kikkershow waarin jij de jury mag zijn is minstens zo leuk. En wat dacht je van een half paard dat praat…?

Spannend

Na de sprookjes en wonderen uit Wonderland gingen we verder het park in. Daar tref je veel spannende attracties. Spannend voor groot en spannend voor klein. Zo vonden mijn kids de kikkerachtbaan – met Rick de Kikker, gastheer van Duinrell – al heel spannend. En ook het reuzenrad is voor kinderen in de kleuterleeftijd een beetje spannend, maar biedt een prachtig uitzicht. Of wat dacht je van een rondje in de zweefmolen?

Nog spannender…

Ook voor echte durfallen biedt Duinrell meer dan genoeg. Heel bijzonder is natuurlijk de rodelbaan door de duinen. Deze baan brengt je naar een van de hoogste duinen van Zuid-Holland en je rodelt naar beneden alsof je in de alpen op een sleetje zit. Héél spannend!

Mijn kinderen genoten van de Splash, een grote wildwaterglijbaan. Niet alleen de val naar beneden is spannend. Minstens zo leuk is het om – vanaf het uitkijkplatform – te kijken naar de naderende ‘splash’ van water en précies op het laatste moment weg te springen voor deze vloedgolf.

Duinrell Splash

De grote achtbanen en het ‘zelf’ vliegen in een sportvliegtuigje bij de Wild Wings zijn super spannende attracties voor als je écht durft. Na wat getwijfel ben ik zelf een rondje in de Falcon gaan ‘testen’. En als je houdt van heftig……dan is deze vrije val achtbaan een echte topper. Of ik de volgende keer weer in deze achtbaan stap? Daar moet ik nog even over nadenken…

Duinrell in wassenaar falcon

Spetters

Wij sloten onze dag in Duinrell spetterend af met een duik in het Tikibad. Dit grootste glijbanenparadijs van de Benelux – met maar liefst 16  (!) verschillende glijbanen – is een feest. Na de recente uitbreiding in 2017 met het kids waterpark Playa is hier voor kinderen van alle leeftijden iets te beleven. In Playa vind je diverse ‘kleine’ glijbanen die allemaal uitkomen in een verwarmd waterspeelbad. Hier mogen dus ook kleine kinderen – zonder verplichte bandjes – heerlijk glijden en spetteren. Wil je ‘echt’ glijden? Dan is er voldoende keus tussen lange glijbanen die voor iedereen leuk zijn en super-snelle-vrije-val-glijbanen voor de echte helden.

Smullen bij het gloednieuwe ‘La Place restaurant’

Tegen vijven besloten we dat het ‘over was met de pret’. Na de sprookjes, spanning en spetters werd het tijd om te eten. En dat kan sinds kort ook op een leuke en gezonde manier. Vanaf dit seizoen is er namelijk een gloednieuw restaurant beschikbaar:  het La Place restaurant op Duinrell Plaza. Hier kun je genieten van warme maaltijden, salades, soepen, sandwiches, taartjes en broodjes. La Place is ook na sluitingstijd van het attractiepark geopend, een lekkere manier om een spetterende dag in Duinrell smakelijk af te sluiten.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld. Wel zijn we uitgenodigd om in het nieuwe La Place restaurant te komen eten.  

Delen:


Bekijk op kaart

Een superdag in Duinrell: spetters, sprookjes, spanning én smullen in het gloednieuwe La Place Restaurant

Duinrell, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart