Een superleuke dag in Duinrell: sprookjes, spanning én spetters

Uitjes

Door Willemijn – Over een weekje begint de meivakantie. Ik hoop op mooi weer zodat we lekker naar buiten kunnen met de kids. Een goede tip om je met het hele gezin een dag heerlijk te vermaken is attractiepark Duinrell in Wassenaar. Rond Den Haag liggen natuurlijk diverse pretparken en dierentuinen die allemaal leuk en de moeite waard zijn. Maar met Duinrell in Wassenaar heb ik toch wel een beetje een bijzondere band. Ik vind het een heerlijk park en vertel je graag waarom.

Duinrell in wassenaar plattegrond

Jeugdsentiment

Ik ken Duinrell al erg lang. Als geboren en getogen Wassenaarse kwam ik er in mijn eigen jeugd vaak. In mijn kinderjaren mocht ik elke zomer wel een keertje naar het park en zo af en toe spetteren in het Tikibad. Hoe leuk is het dan, dat je jaren later naar Duinrell kunt met je eigen kids? Begin april ging het attractiepark weer open voor seizoen 2018, dus togen wij afgelopen weekend naar Wassenaar voor een bezoek. En dat was weeer vanouds leuk.

Duinrell kikker

Sprookjes

Duinrell ligt op een ruim landgoed midden in een prachtig groen en bosrijk duingebied. Dat is misschien wel wat dit park zo fijn maakt: je bent écht buiten. In een prachtige omgeving. Je ziet dat bijvoorbeeld vanuit het reuzenrad of vanaf de uitkijktoren aan de rand van het park. Deze uitkijktoren bevindt zich op het hoogste punt van Zuid-Holland en geeft je een fantastische blik op Wassenaar, het attractiepark, de duinen en de zee. Duinrell biedt een leuke afwisseling tussen vertier voor jong en oud. Mijn kinderen genoten enorm van het Wonderland met o.a. diverse sprookjesfiguren en beroemdheden uit legendes.  Bijvoorbeeld een simpele replica van Manneke Pis die ronddraait én rond plast zorgde voor heel veel hilariteit. Een kikkershow waarin jij de jury mag zijn is minstens zo leuk. En wat dacht je van een half paard dat praat…?

Duinrell in wassenaar sprookjes

Spannend

Na de sprookjes en wonderen uit Wonderland gingen we verder het park in. Daar tref je vele spannende attracties. Spannend voor groot en spannend voor klein. Zo vonden mijn kids de kikkerachtbaan – met Rick de Kikker; gastheer van Duinrell – al heel spannend is. En ook het reuzenrad is heerlijk en biedt een mooi uitzicht.

Duinrell in wassenaar hoog

Nog spannender…

Maar ook voor durfallen biedt Duinrell  meer dan genoeg. Heel bijzonder is natuurlijk de rodelbaan door de duinen. Deze baan brengt je naar een van de hoogste duinen van Zuid-Holland en je rodelt naar beneden alsof je in de alpen op een sleetje zit.

Mijn kinderen genoten van de Splash, een grote wildwaterglijbaan. Niet alleen de val naar beneden is spannend. Minstens zo leuk is het om – vanaf het uitkijkplatform – te kijken naar de naderende ‘splash’ van water en précies op het laatste moment weg te springen voor deze vloedgolf.

De grote achtbanen en het ‘zelf’ vliegen in een sportvliegtuigje bij de Wild Wings zijn super spannende attracties voor als je écht durft. Uiteraard (ahumm…) ben ik wel zelf een rondje in de Falcon gaan ‘testen’. En als je houdt van heftig, dan is deze vrije val achtbaan een echte topper!

Duinrell in wassenaar falcon

Spetters

Wij sloten onze dag in Duinrell spetterend af met een duik in het Tikibad. Dit grootste glijbanenparadijs van de Benelux – met maar liefst 16 verschillende glijbanen – is werkelijk een feest. Na de recente uitbreiding in 2017 met het kids waterpark Playa is hier voor kinderen van alle leeftijden iets te beleven. In Playa vind je diverse ‘kleine’ glijbanen die allen uitkomen in een verwarmd waterspeelbad. Hier mogen dus ook kleine kinderen – zonder verplichte drijfmiddelen) heerlijk glijden en spetteren.

…en slapen

Na een heerlijke dag Duinrell vol sprookjes, spanning en spetters zaten wij moe en voldaan terug in de auto. Terwijl we Wassenaar uitreden op weg naar Den Haag hoorde ik de ‘achterbank’ niet meer. Een blik in binnenspiegel maakte alles duidelijk…

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld.

Delen:


Bekijk op kaart

Een superleuke dag in Duinrell: sprookjes, spanning én spetters

Duinrell, Wassenaar, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart