Spelen in de natuur bij Waterspeeltuin Leiderdorp

Leiderdorp (1) dwarstuin
Uitjes

Door Willemijn – Je ziet steeds vaker dat speeltuinen ook een stroompje water hebben. En een waterpomp met een waterbaan is natuurlijk ook heerlijk om mee te spelen. Maar een echte waterspeeltuin, dus een tuin om in te spelen met heel veel stroompjes water vind je in Leiderdorp: De Dwarstuin. En ondanks dat Leiderdorp niet de eerste gemeente is om aan te denken voor een Haagse tip, stappen wij op een zonnige woensdagmiddag geregeld in de auto om deze hotspot te bezoeken. Want ‘De Dwarstuin’ is volgens ons echt een heel fijne plek om heerlijk te spelen.

Leiderdorp (1) dwarstuin

 

Met water spelen in een natuurgebied

Nadat je de auto bij Sportpark de Bloemerd hebt neergezet, steek je de weg over en loop je zo een prachtig natuurgebiedje in. En eigenlijk is dat de waterspeeltuin. Het centrale deel van de speeltuin is een waterpomp met een waterbaan, die uitloopt in een open gedeelte waar kinderen heerlijk met zand en modder kunnen spelen. Ook is er een ‘droge’ zandbak, waar je dus lekker met een schepje kunt graven. Voor ouders is dit gedeelte ideaal. Er staan namelijk bankjes, picknicktafels en er is een lekker grasveldje om te kunnen zitten.

Leiderdorp (1) dwarstuin

Leiderdorp (1) dwarstuin

Het is alsof je op vakantie bent

Maar er is veel meer. In de tuin kun je namelijk echt ontdekken. Er is een ontdekbos waar kinderen middels kleine opdrachten kunnen voelen, ruiken en kijken. Maar ook kun je struinen door het hoge gras, via bruggetjes en touwen over het water zien te komen, hutten bouwen en diertjes vangen. En waarom komen we hier nu zo graag? Met een zonnetje is dit net vakantie! Want het plekje is zo romantisch en de kinderen kunnen zo fijn spelen, dat je je hier wel een hele dag kunt vermaken.

Leiderdorp (1) dwarstuin

Praktisch

De waterspeeltuin is van maart tot oktober geopend van 10 tot 20 uur. Wel is het aan te raden om een goed gevulde picknickmand mee te nemen. Er is namelijk geen mogelijkheid om iets te kopen. Ook staat er op het terrein een dixi-wc (zo’n plastic wc, die je ook op festivals tegenkomt). Niet erg hygiënisch, maar voor heel hoge nood biedt het een oplossing. Ik neem zelf ook altijd waterschoenen of sandalen mee omdat ik dat met ruw terrein toch prettiger vind voor de kinderen. Bang dat de kids weg lopen hoef je niet te zijn, want om de gehele tuin zit een hek. De waterspeeltuin heeft geen eigen adres, je vindt De Dwarstuin bij Sportpark De Bloemerd.

Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor deze tip. 

Delen:


Bekijk op kaart

Spelen in de natuur bij Waterspeeltuin Leiderdorp

Bloemerd, Leiderdorp, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart