Emma’s Hof – Sprookjesachtige rust

Uitjes

Soms is het fijn om even te genieten in een groene omgeving, kinderen die lekker kunnen spelen en zelf fijn in de (najaars)zon te kunnen zitten. Tenminste dat gevoel heb ik zo af en toe. En helaas is onze tuin geen parkachtige omgeving, waar we ons de hele dag in kunnen vermaken, dus moeten we op zoek naar groene ruimte. Naast de vele parken die Den Haag rijk is, vind ik een bezoek aan Emma’s Hof zo af en toe ook heel fijn.

2016-10-21-12-53-142016-10-21-13-12-47

Genieten van de rust

Emma’s Hof is een mooie binnentuin aan de Galileistraat. Als je het niet weet te vinden, fiets je er zo langs. En dat is zonde! Want achter de mooie poort bevindt zich een heel bijzondere plek in de stad. De tuin is mooi aangelegd met kleine grasheuveltjes, mooie bloemen borders, een beekje, een vijvertje en overal bankjes om lekker te zitten. Het is voor kinderen echt een plek om te ontdekken. Ze zijn vrij om te spelen, er zijn kleine zitjes op kinderhoogte, er is een klimboom en een speeltunnel. Er is niet een grote speeltuin of horeca bij, maar dit geeft waarschijnlijk ook ee     n gemoedelijke sfeer.

2016-10-21-12-55-592016-10-21-12-57-13

Sprookjesachtige sfeer

Emma’s Hof doet mij bijna denken aan een ommuurde tuin zoals ze in sprookjes en kinderboeken wel eens beschreven worden. De sfeer is ook een beetje sprookjesachtig. Dus als je echt even een uurtje tot rust wilt komen, neem iets te lezen en iets te eten of te drinken mee  en ga zitten op een van de vele bankjes in Emma’s Hof. Want dit is een heel fijn plekje in de Haagse binnenstad.2016-10-21-13-18-34

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Emma’s Hof – Sprookjesachtige rust

Galileïstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart