Royal Christmas Fair: op en top Kerst op het Lange Voorhout

Royal Christmas Fair
Uitjes

Door Willemijn – Ben jij thuis al helemaal klaar voor de kerst, zit de kerststemming er al lekker in? Bij ons in iedergeval wel. De kerstboom staat en ‘Sky Radio’ staat geregeld op voor wat vrolijke kerstdeuntjes. Mocht je daar nog niet genoeg aan hebben, bezoek dan de komende dagen de Royal Christmas Fair – dé kerstmarkt van Den Haag en omstreken.

Royal Christmas Fair: Inmiddels een begrip

De Royal Christmas Fair is inmiddels een traditie én een begrip in Den Haag. Waar de Fair vorig jaar nog direct aan de Hofvijver was (i.v.m. de aanleg van een parkeergarage onder het Lange Voorhout) is deze ‘kerststad’ dit jaar neergestreken op de mooiste laan van Den Haag. Ranja en Rosé ging een kijkje nemen. Dat deden we overdag; vandaar foto’s bij daglicht. Zonder twijfel is de Fair nog mooier en feeërieker en sfeervoller bij het invallen van de avondduisternis, waarbij alle lichtjes volledig tot hun recht komen.

Royal Christmas Fair

Ho Ho Ho – kersthapjes, kerstcadeautjes en kerstmuziek

De Royal Christmas Fair is het best te omschrijven als een kerstmarkt, swanmarket en foodtruckfestival in één. Om met dat eerste te beginnen: natuurlijk is er heel veel kerst op de Royal Christmas Fair. Er zijn duizenden kerstlichtjes, er treedt geregeld een kerstkoor op en natuurlijk kom je de kerstman zo nu en dan tegen op de Fair. Wat betreft de ‘swanmarket’: verspreid over de Fair vind je talrijke tentjes en kraampjes met mooie, veelal zelfgemaakte (kerst) cadeautjes en hebbedingetjes. Van kleding en persoonlijke verzorging tot decoratieve materialen en kunst. Je komt het tegen op de Fair. Wat betreft de foodtrucks tenslotte. Natuurlijk zijn er veel winterse lekkernijen: van klassiekers als glühwijn en warme chocomel. Maar ook zijn er allerlei winterse lekkernijen. Hoewel de Royal Christmas Fair vooral gericht is op volwassenen, is het voor ook kids leuk om er eens over heen te lopen. Echt kindervermaak is er echter niet.

Royal Christmas Fair

Royal Christmas Fair

Praktisch

Geopend tot en met zondag 24 december. Dagelijks van 12-21 uur. Behalve op kerstavond (24 dec), dan sluit de Fair rond 19 uur. Veel plezier!

Deze tip is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Royal Christmas Fair: op en top Kerst op het Lange Voorhout

Lange Voorhout, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart