Twee kindertheaterfestivals in Den Haag tijdens de voorjaarsvakantie

Uitjes

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er twee culturele festivals voor kinderen in Den Haag, namelijk Lentekriebels en Krokus Kabaal. Uiteraard gaat Ranja en Rosé aan beide festivals nog veel meer aandacht besteden de komende weken, maar de ervaring leert dat kaarten nog wel eens snel uitverkocht zijn voor dit soort fijne evenementen. Dus daarom de tip om nu al te kijken wat je met je kind wilt gaan bezoeken en kaartjes te reserveren.

theaterfestival Krokus kabaal

Krokus Kabaal

Krokus Kabaal is het kunst- en theaterfestival van de Haagse Cultuurankers. Elke Haagse wijk heeft een Cultuuranker om cultuur dichterbij de mensen in de wijk te brengen. Dat kan een theater, bibliotheek of museum zijn. Tijdens Krokus Kabaal vindt in deze Cultuurankers een rondreizend festival plaats. Je kunt theatervoorstellingen zien, films kijken of deelnemen aan workshops en activiteiten. Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Ook de prijs van de voorstellingen is heel aantrekkelijk. Zo kun je voor € 3,- deelnemen aan een activiteit of kijken naar een voorstelling. En de activiteiten die in de bibliotheken worden georganiseerd zijn zelfs gratis. Voorstellingen die je bijvoorbeeld kunt bezoeken zijn Katom van Rabarber (4+), Pim & Pom (2+) of een muzikale voorstelling BANWAKABOOM. Ook kun je Mini-harp leren spelen, deelnemen aan een workshop peuterdans, is er een toneelatelier van NT Jong en kun je leren jongleren. En er is nog veel meer.

Kortom voor alle leeftijden zijn er dingen te doen. Maar je moet voor (bijna) alle activiteiten wel even reserveren. Op de site van Krokus Kabaal vind je het gehele programma en kun je de kaartjes kopen.

Lentekriebels

Lentekriebels is het theaterfestival voor kinderen in Theater aan het Spui. Dit festival vindt plaats op één locatie, waardoor een gezellige festivalsfeer gecreëerd kan worden. En ook dat is wel erg leuk om mee te maken met je kinderen. Het theater is elke dag tijdens de voorjaarsvakantie geopend. Zo vinden in de foyer van het theater leuke workshops plaats, kunnen de kinderen knutselen, zijn er gezellige hoekjes en zijn er pannenkoeken in overvloed. Er is ook een fijne bar, waar ouders koffie, thee, drankjes en lekkers kunnen bestellen terwijl de kinderen zich cultureel vermaken.

Maar een theaterfestival is natuurlijk niet compleet zonder theater. Dus elke dag zijn er mooie kindervoorstellingen zoals het WC Monster (5+) over een WC waar mensen in verdwijnen, de intieme kleutervoorstelling Het Trollenjong (4+), het lieve stuk Duimelot (2+) voor peuters of de grappige show Go Viral (6+) van Thomas, Sasha en Jos.

Wil jij genieten van fijne Lentekriebeldagen? Kijk dan op de site van Theater aan het Spui om kaartjes te bestellen.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart