In de zomervakantie naar Filmhuis Den Haag – ‘Mega Grote Peer’ en andere films

Door Willemijn – Afgelopen week zochten wij tijdens de warme dagen een beetje verkoeling. In je eentje drie kinderen vermaken is heerlijk, maar het is ook wel fijn als ze even stilzitten. De jongste mocht een nachtje logeren. Dus om mijzelf en mijn twee oudste kinderen op wat rust, ‘stilte’ en koelte te trakteren koos ik voor het Filmhuis. Wij gingen naar het Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer.

Liever klein en gemoedelijk

Het Filmhuis is een filmtheater, waar je heel gezellig met het hele gezin kan genieten van leuke films, maar dan in een kleinere en gemoedelijke omgeving. Nadat je in het fijne café hebt genoten van een koffie en een appelsapje of misschien wel een ranja en roséetje, kun je heerlijk naar de film. maar als je liever je kopje meeneemt de filmzaal in, dan vinden ze dat hier prima. In het Filmhuis Den Haag kijk je niet naar de nieuwste, snelste en commercieelste films, maar juist naar de minder grote en soms wat alternatievere producties. Deze zijn vaak heel mooi om met het gezin te kijken. Want meestal zijn ze niet alleen voor kids leuk, maar ook erg aardig voor ouders.

Filmhuis den haag Mega grote Peer

Zomervakantie in het Filmhuis

In de zomervakantie kun je niet alleen naar een van de vijf films die ze komende weken bijna dagelijks vertonen, maar is er ook een klein speelhoekje met fijne lig/zit/hangkussens gemaakt om het kinderbezoek nog meer te verwennen. Mijn kids hebben na de film lekker zitten kleuren en nog even zitten spelen. Het is niet zo groot, maar voldoende om kinderen te vermaken terwijl jij je bezoekje wellicht verlengd met (weer) een kopje koffie of iets lekkers.

Mega grote peer

Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer

In het Filmhuis kun je gaan kijken naar vijf films, namelijk Rita & Krokodil 2 (NL), Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer, Coco, Trio – De jacht op een legendarische schat (NL) en Casper en Emma maken theater.

Filmhuis Den Haag

Zoals gezegd gingen wij naar De Grote Peer, waarin we kennismaken met Mitcho en Sebastiaan, een kat en een olifantje.  Zij leven in Solby, een klein en vredig havenstadje waar de zon altijd schijnt en iedereen gelukkig is. Totdat de burgemeester spoorloos verdwijnt. Maar dan vindt ons duo een fles in de zee met daarin een mysterieuze boodschap. De fles is gestuurd door de burgemeester die inmiddels al een jaar vermist wordt. Ze besluiten hem te gaan zoeken en komen zo al snel terecht in een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer!

Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag

Olifant en Poes?

De kinderen en ik trouwens ook, vonden het een leuke kinderfilm. Het verhaal is een opeenstapeling van spannende en soms grappige scenes. De film heeft een leeftijd indicatie van 6+. Ik had een vijfjarige meegenomen en die kon het ook prima volgen, alhoewel ze het soms heel spannend vond. Voor kinderen jonger dan 5 jaar zou ik deze film niet aanraden. Wel een klein minpuntje vonden wij dat de hoofdpersonages een olifantje en een poes zijn, terwijl alle andere personages mensen zijn. Hiermee krijgt het de schijn van een kinderachtige film. Maar buiten dat is Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer zeker een film om te bezoeken.

Filmhuis Den Haag

Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor dit bericht. De toegang tot het Filmhuis betaalden we dus gewoon zelf. 

Delen:


Bekijk op kaart

In de zomervakantie naar Filmhuis Den Haag – ‘Mega Grote Peer’ en andere films

Spui 191, 2511 BN Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart