Vijf spannende kinderfilms deze zomer in Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag buitenkant avond
Uitjes

Door Willemijn – Ook in de zomervakantie kan het best een beetje koud zijn of een dagje regenen. En het lijkt er op dat we komende week zo’n buiige periode tegemoet gaan. Ook dan is het fijn als je de kinderen op een leuke manier weet te vermaken. Naar de film gaan is natuurlijk voor iedereen een prima optie. De kinderen kunnen ademloos kijken. Voor ons als ouders is het toch wel heel fijn om weg te zakken in het zachte pluche van de bioscoopstoel, wetend dat de kinderen nergens naartoe kunnen. En deze vakantie hebben ze in Het Filmhuis Den Haag wel een heel leuk aanbod.

Liever klein en gemoedelijk

Het Filmhuis is een filmtheater, waar je heel gezellig met het hele gezin kan genieten van leuke films, maar dan in een kleine en gemoedelijke zaal. Nadat je in het fijne café hebt genoten van een koffie en een appelsapje of misschien we een ranja en roséetje, kun je heerlijk naar de film in het Filmhuis Den Haag. En daar kijk je dan niet naar de nieuwste, snelste en commercieelste films, maar juist naar de minder grote en soms wat alternatievere producties. En juist deze zijn vaak heel mooi om met het gezin te kijken. Want meestal zijn ze niet alleen voor kids leuk, maar ook erg aardig voor ouders.

entree filmhuis den haag

Vijf spannende kinderfilms

Deze zomer kun je in het Filmhuis genieten van 5 verschillende films. Drie zijn Nederlands gesproken voor de wat kleinere kinderen, maar ook twee in het Engels met Nederlandse ondertiteling. En drie zijn naar boeken van Roald Dahl, dus voor de meeste ouders een genot om te kijken omdat we die allemaal kennen uit onze eigen kindertijd.

Casper en Emma de bergen in

Casper en Emma de bergen in gaat over de schattige Noorse kleuters Casper en Emma. Zij gaan in deze film met hun ouders de bergen in. En daar willen ze de moeder van Emma graag koppelen aan een nieuwe man. Uiteraard zetten de twee kinderen ook in deze film alles op alles om hun doel te bereiken. Casper & Emma is een Nederlands gesproken film.

Filmhuis Den Haag zomer Casper en Emma

Brandweerman Sam: UFO Alarm

Brandweerman Sam: UFO Alarm is een film over Brandweerman Sam. Op een dag ziet Norbert een vliegende schotel. Al snel moet brandweerman Sam zich ermee bemoeien. Het is een kinderserie van de regionale televisie in Wales, die al in 1985 van start ging. Sam beleeft allerlei avonturen in het dorpje Piekepolder. Je kunt Brandweerman Sam in het Nederlands gaan kijken.

De GVR

In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahls wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sofie kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoert. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is De Grote Vriendelijke Reus. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met De GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen. Ook de film De GVR is Nederlands gesproken.
GVR Filmhuis Den Haag zomer

Matilda

Matilda is, in de gelijknamige film, een heel slim meisje met speciale krachten, maar haar ouders merken dit niet. Wanneer ze voor het eerst naar school mag, veranderd haar hele leven. Maak in deze film, van het beroemde boek van Roald Dahl kennis met de bijzondere Matilda, de enge mevrouw Bulstronk en de lieve juffrouw Engel. Matilda is te zien in de originele versie, in het Engels en met Nederlandse ondertiteling.

James & the Giant Peach

En de laatste film die deze zomer in het Filmhuis Den Haag te zien is, is James & the Giant Peach. In deze film klimt James in een enorme perzik. En daar ontmoet hij een scala aan wonderlijke figuren en gaat hij op een magische reis vol spanning en avontuur. Dit klassieke verhaal, wederom van Roald Dahl is verfilmd door Tim Burton. Je kunt in het filmhuis de originele versie van James & the Giant Peach bekijken, dus in het Engels met Nederlandse ondertiteling.

filmhuis den haag James

Wil jij gratis naar de film?

Ranja en Rosé mag 2 x 2 kaarten weggeven om lekker te gaan genieten van een van deze vijf films. Wil jij een setje van twee kaarten (voor een ouder met kind) winnen? Like dan Ranja en Rosé en laat onder de posting over het filmhuis weten welke film jij wilt bezoeken. De kaarten zijn alleen geldig in de zomervakantie.

Deze actie loopt van zondag 23 juli tot en met dinsdag 25 juli. Ranja en Rosé maakt woensdag 26 juli bekend wie de kaartjes gewonnen heeft.

Fotocredits: Filmhuis Den Haag

Delen:


Bekijk op kaart

Vijf spannende kinderfilms deze zomer in Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag, Spui, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart