Naar de film? Op naar het Filmhuis

Uitjes

Door Willemijn – Wat hebben we heerlijke dagen gehad. Maar als ik het Jeugdjournaal moet geloven dan krijgen we vanaf nu wat minder weer. Nog steeds prima voor eind februari, maar wel met wat regen. Dus in plaats van lekker naar buiten kies je de laatste dagen van de vakantie liever voor een activiteit binnen. Aanrader deze week is het Filmhuis, want hier draaien ze de komende dagen elke dag drie toffe kinderfilms en zeker niet elke dag dezelfde films. Lees snel verder welke films je hier kunt zien.

Ernest en Celestine

Voor de jongste filmbezoekers draait de film Ernest en Celestine, Winterpret. In vier korte verhalen word je meegenomen in een prachtige winterwereld van zachte pasteltinten.  Ernest is een grote beer. Hij speelt graag muziek en eet jam. Ernest deelt zijn huis met Celestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee zijn echte vrienden en zoals het vrienden betaamt vervelen ze zich nooit. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bereiden ze zich voor op de winterslaap van Ernest door koekjes te bakken. Maar ook moeten ze hun geadopteerde gans Bibi leren vliegen voor de grote trek. En natuurlijk gaan ze amen naar het muizenbal, om de eerste sneeuwvlokken te vieren.

Ernest en Celestine is een heerlijke film voor jonge kinderen, rustig, lief, grappig en soms ietsje spannend. De tekeningen zijn mooi. Ondanks het winterse thema is het echt een aanrader om te gaan zien.

Praktisch: Ernest en Celestine draait nog twee dagen deze week. Je kunt de film vandaag gaan zien of je kiest voor zaterdag 2 maart. Beide dagen start de film om 10.30 uur.

Maya de Bij

Maya kennen we natuurlijk allemaal. In het Filmhuis kun je deze week haar nieuwste film gaan zien. Je ziet natuurlijk dit vrolijke en nieuwsgierige bijtje, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes. Samen zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. In verschillende opdrachten nemen zij het op tegen het team van Violet, de leider van Team Tropolis. En verliezen wil je niet, want dan moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Zoemtropolis. Of ze winnen? Dat moet je zelf gaan zien in deze film…..

Dit is natuurlijk een heel ander type film. Maya de Bij is een animatiefilm voor kinderen vanaf een jaar of vier. Mijn vijfjarige dochter is dol op Maya, dus wie weet zie je ons komende dagen genieten van deze film.

Praktisch: Maya de Bij kun je in het Filmhuis de komende dagen dagelijks gaan zien om 10.30 uur. Afgelopen week waren er een aantal voorstellingen uitverkocht, dus wacht niet te lang met het bestellen van kaartjes.

Janneman Robinson & Poeh

Ook dagelijks te zien is de Disney film Janneman Robinson & Poeh. In de meeste Winnie de Poeh films is de beer de hoofdpersoon. Maar deze film vertelt het verhaal van Janneman Robinson, het jongetje dat vroeger talloze avonturen beleefde met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos. Janneman is nu opgegroeid tot een volwassen man met wie het helemaal niet goed gaat. Het is nu aan Winnie de Poeh en zijn vriendjes om hem te helpen. De inmiddels opgegroeide Janneman Robinson is niet gelukkig, hij moet veel werken en wordt niet goed betaald waardoor zijn toekomst onzeker is. Hij heeft een gezin, maar door zijn werk heeft hij maar weinig tijd voor zijn vrouw en dochter. Janneman is bijna vergeten dat hij zijn jeugd heeft doorgebracht met de eenvoudige, honing-liefhebbende beer Winnie de Poeh en zijn vriendjes. Op een dag wordt hij herenigd met Winnie de Poeh, die hem eraan herinnert dat nietsdoen soms gewoon goed is. Als de aktetas van Janneman Robinson op ongelukkige wijze verdwijnt, gaan Poeh en zijn vriendjes, Knorretje, Iejoor en Teigetje op avontuur in London om hem terug te brengen, want beste vrienden zullen er altijd voor je zijn.

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ik heb de film niet gezien, maar het lijkt mij best een ingewikkeld thema. Op de website van het Filmhuis kun je een trailer bekijken, die meer informatie geeft over de film.

Praktisch: Janneman Robinson & Poeh draait dagelijks in het filmhuis om 14.30 uur.

De Grote Boze Vos en Andere Verhalen

Speciaal in voorpremière bij Filmhuis Den Haag, want pas vanaf oktober te zien in de rest van het land, is De Grote Boze Vos en Andere Verhalen. Dit lijkt mij echt een supergrappige film.

De film bestaat uit drie verhalen die zich afspelen in en rond een boerderij op het platteland. De dieren krijgen er af te rekenen met grote uitdagingen. Met een vleugellamme ooievaar op het erf moeten een eend en een konijn zelf een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? Dan is er nog het probleem van de kerstcadeautjes. Wie zal die bezorgen? Ga het zien en schater het uit bij de grappige dieren en bizarre uitdagingen.

Praktisch: De Grote Boze Vos en Andere Verhalen is morgen en zondag nog te zien. De film start beide dagen om 10.30 uur.

Workshop: Maak je eigen film

Als laatste sluit ik af met een toffe workshop waar voor zondag nog kaarten beschikbaar zijn. In het Filmhuis kun je je eigen Stop Motion Film maken. Dat is zo’n film die bestaat uit poppetjes of figuren die steeds een fractie verder op de foto worden gezet. Door alle foto’s snel af te spelen krijg je een film. En dat kunnen kinderen zondag zelf gaan doen. ?Met behulp van foto’s, folders, posters, een camera en een computer leer je hoe je een stop motion filmpje maakt.

Praktisch: Deze workshop start zondag om 12.30 uur. Aanmelden is verplicht en doe je via de website van het Filmhuis. Veel plezier.

Alle gebruikte beelden komen van de website van Filmhuis Den Haag.

Delen:


Bekijk op kaart

Naar de film? Op naar het Filmhuis

Filmhuis Den Haag, Spui, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart